an online Instagram web viewer

#tipsturunberat medias

Photos

“Kalau ada pilihan...saya nak sihat kurus langsing...”
Astaghfirullahal’azim....
Ayat ape tu? Selama ni korang gemuk...makan macam-macam tu atas pilihan siapa? Sbb tak ada pilihan ke?
.
Masih nak ber”kalau-kalau”? KALAU tu cuma satu lagi alasan yg korang sendiri cipta sebab sayang nak let go SAKA LEMAK korang tu.
.
Be present guys!! It’s either you WANT it or NOT.
.
Org yg mmg berkehendak & mmg nakkan kesihatan tu jadi milik dia...come what may, he/she will act in certain way to achieve it.
.
Dan...hari ini, yg betul-betul NAK kurus & NAK turun berat dgn sihat...dan NAK dibantu, klik link pada bio ig. InsyaAllah...saya akan beri coaching yg terbaik utk anda. Your healtiness is my happiness. 🤗
.
#coachayutinie 
#teamnickhinhussien
#youcanloseweightfromhome
📲Coach Ayu: +60123491813
.
#nakturunberat #jomsihat #cantik #rapi #ramping #bilanakdiet #lazada #zalora #sayacoach #coachturunberat #nakturunberatbadan #tipsdiet #tipsturunberat #naksihat #nakdiet #bilanakdiet #menudiet #dietsihat #bilanakkurus #tipskurus #bajuplussize #seluarbesar #jubahbesar #nakkurus
“Kalau ada pilihan...saya nak sihat kurus langsing...” Astaghfirullahal’azim.... Ayat ape tu? Selama ni korang gemuk...makan macam-macam tu atas pilihan siapa? Sbb tak ada pilihan ke? . Masih nak ber”kalau-kalau”? KALAU tu cuma satu lagi alasan yg korang sendiri cipta sebab sayang nak let go SAKA LEMAK korang tu. . Be present guys!! It’s either you WANT it or NOT. . Org yg mmg berkehendak & mmg nakkan kesihatan tu jadi milik dia...come what may, he/she will act in certain way to achieve it. . Dan...hari ini, yg betul-betul NAK kurus & NAK turun berat dgn sihat...dan NAK dibantu, klik link pada bio ig. InsyaAllah...saya akan beri coaching yg terbaik utk anda. Your healtiness is my happiness. 🤗 . #coachayutinie  #teamnickhinhussien  #youcanloseweightfromhome  📲Coach Ayu: +60123491813 . #nakturunberat  #jomsihat  #cantik  #rapi  #ramping  #bilanakdiet  #lazada  #zalora  #sayacoach  #coachturunberat  #nakturunberatbadan  #tipsdiet  #tipsturunberat  #naksihat  #nakdiet  #bilanakdiet  #menudiet  #dietsihat  #bilanakkurus  #tipskurus  #bajuplussize  #seluarbesar  #jubahbesar  #nakkurus 
Nasi tak pernah salah. Yg salah ialah bila nasi putih upgrade ke nasi goreng.
.
Mcm biasa...org kita mmg rajin...elok dah nasi putih, tapi sbb rajin...digorengnya pulak nasi tu, tumis bawang cili dgn minyak, curah kicap sikit, garam gula bahan perisa sesedap rasa, campak pulak udang sotong.
.
Bila upgrade nasi putih ke nasi goreng...kalori pun upgrade drp 200 kalori melambung naik almost 650kalori... makan pulak time dinner jap lagi. Korang nak ke mana dgn 650 kalori tu?
.
Belum cerita bab perisa yg tinggi dlm nasi goreng tu... menyebabkan kandungan air terkumpul dalam badan & jd punca korang “gemuk air".
.
650 kalori nasi goreng, nak burn balik...saya cadangkan korang berjalan kaki selama 177 minit, atau Jogging selama 73 minit, atau swimming 53 minit, atau kayuh basikal 97 minit.
.
Tapi, kalau makan time dinner...agak-agak, aktiviti mana yg jadi pilihan korang utk burn balik 650 kalori tu? ✌🏼
.
#coachayutinie 
#teamnickhinhussien
#youcanloseweightfromhome
📲Coach Ayu: +60123491813
.
#nakturunberat #jomsihat #cantik #rapi #ramping #bilanakdiet #lazada #zalora #sayacoach #coachturunberat #nakturunberatbadan #tipsdiet #tipsturunberat #naksihat #nakdiet #bilanakdiet #menudiet #dietsihat #bilanakkurus #tipskurus #bajuplussize #seluarbesar #jubahbesar #nakkurus
Nasi tak pernah salah. Yg salah ialah bila nasi putih upgrade ke nasi goreng. . Mcm biasa...org kita mmg rajin...elok dah nasi putih, tapi sbb rajin...digorengnya pulak nasi tu, tumis bawang cili dgn minyak, curah kicap sikit, garam gula bahan perisa sesedap rasa, campak pulak udang sotong. . Bila upgrade nasi putih ke nasi goreng...kalori pun upgrade drp 200 kalori melambung naik almost 650kalori... makan pulak time dinner jap lagi. Korang nak ke mana dgn 650 kalori tu? . Belum cerita bab perisa yg tinggi dlm nasi goreng tu... menyebabkan kandungan air terkumpul dalam badan & jd punca korang “gemuk air". . 650 kalori nasi goreng, nak burn balik...saya cadangkan korang berjalan kaki selama 177 minit, atau Jogging selama 73 minit, atau swimming 53 minit, atau kayuh basikal 97 minit. . Tapi, kalau makan time dinner...agak-agak, aktiviti mana yg jadi pilihan korang utk burn balik 650 kalori tu? ✌🏼 . #coachayutinie  #teamnickhinhussien  #youcanloseweightfromhome  📲Coach Ayu: +60123491813 . #nakturunberat  #jomsihat  #cantik  #rapi  #ramping  #bilanakdiet  #lazada  #zalora  #sayacoach  #coachturunberat  #nakturunberatbadan  #tipsdiet  #tipsturunberat  #naksihat  #nakdiet  #bilanakdiet  #menudiet  #dietsihat  #bilanakkurus  #tipskurus  #bajuplussize  #seluarbesar  #jubahbesar  #nakkurus 
.
Assalaamualaikum. Selamat pagi sahabat. Kurus sihat tak datang melayang. Lemak takkan pergi bergolek. Kepada yang tengah usaha utk berat ideal, chaiyokk! 💪
. Assalaamualaikum. Selamat pagi sahabat. Kurus sihat tak datang melayang. Lemak takkan pergi bergolek. Kepada yang tengah usaha utk berat ideal, chaiyokk! 💪
Yes...back to nature utk dapatkan berat anda yg dulu.
.
Mmg susah nk dpt ideal weight kalau asyik makan fast food, junk food. Sbb ianya dah lari dari fitrah manusia yg asalnya sihat & sempurna.
.
#coachayutinie 
#teamnickhinhussien
#youcanloseweightfromhome
📲Coach Ayu: +60123491813
.
#nakturunberat #jomsihat #cantik #rapi #ramping #bilanakdiet #lazada #zalora #sayacoach #coachturunberat #nakturunberatbadan #tipsdiet #tipsturunberat #naksihat #nakdiet #bilanakdiet #menudiet #dietsihat #bilanakkurus #tipskurus #bajuplussize #seluarbesar #jubahbesar #nakkurus
Yes...back to nature utk dapatkan berat anda yg dulu. . Mmg susah nk dpt ideal weight kalau asyik makan fast food, junk food. Sbb ianya dah lari dari fitrah manusia yg asalnya sihat & sempurna. . #coachayutinie  #teamnickhinhussien  #youcanloseweightfromhome  📲Coach Ayu: +60123491813 . #nakturunberat  #jomsihat  #cantik  #rapi  #ramping  #bilanakdiet  #lazada  #zalora  #sayacoach  #coachturunberat  #nakturunberatbadan  #tipsdiet  #tipsturunberat  #naksihat  #nakdiet  #bilanakdiet  #menudiet  #dietsihat  #bilanakkurus  #tipskurus  #bajuplussize  #seluarbesar  #jubahbesar  #nakkurus 
Antara BUAH BUAHAN yang harus di makan kerana kualitinya/kebaikannya.
.
1. Aprikot – (3 aprikot = 51kcal)
. 
Sumber beta-carotene, yang kemudiannya akan ditukar kepada vitamin A oleh tubuh badan.

2. Betik – (1 cup, cube = 55kcal)
. 
Secawan betik mengandungi 86mg Vitamin C, 2.5g serat, berserta sedikit beta-carotene dan kalsium.

3. Blackberries – (1 cup = 74kcal)
. 
Secawan Blackberries mengandungi 10g serat, merangkumi kira-kira 1/2 yang di perlukan dalam sehari! Makan 2 cawan Blackberries sehari dan sistem pelawasan anda pasti menjadi lancar.

4. Blueberries – (1 cup = 81kcal)
. 
Menyekat pertumbuhan bakteria pada salur urine, sekaligus mencegah jangkitan bakteria pada ginjal.

5. Epal – (1 medium = 80kcal)
. 
Sebiji epal mengandungi 3g serat (fiber), merangkumi kira-kira 1/6 yang di perlukan oleh kita dalam sehari. Diet tinggi serat boleh mengurangkan risiko sakit jantung.

6. Kiwi – (1 medium = 46kcal)
. 
Sebiji kiwi mengandungi 74mg Vitamin C dan 2.8g serabut.

7. Mangga – (1 mango = 135kcal)
. 
Sebiji mangga sudah cukup untuk membekalkan anda beta-carotene (Vitamin A) di samping mengandungi 57mg Vitamin C.

8. Oren – (1 oren = 61kcal)
. 
Sebiji oren mengandungi tidak kurang daripada 50mg Vitamin C, 40mcg Folic Acid, dan 52mg Calcium.

9. Pear – (1 medium = 103kcal)
. 
Sebiji pear membekalkan 5.5g serat, mewakili 1/4 yang di perlukan dalam sehari, di samping mengurangkan kadar kolesterol dalam darah dan memastikan kita ‘hidrat’ sepanjang hari.

10. Pisang – (1 medium = 105kcal)
. 
Sumber potassium yang terbaik, yang membantu fungsi kesihatan jantung dan otot. Sumber karbohidrat yang bagus untuk di ambil ketika awal pagi, sebelum dan selepas ‘senaman pemberat’ (dan bukannya selepas makan nasi, seperti yang biasa di buat orang ketika lepak mamak).
. 
11. Strawberries – (1 cup = 50kcal)
. 
Secawan strawberi mengandungi ellagic acid dan anthocyanins yang tinggi, di samping 95mg Vitamin C dan 3.8g serat.
Antara BUAH BUAHAN yang harus di makan kerana kualitinya/kebaikannya. . 1. Aprikot – (3 aprikot = 51kcal) . Sumber beta-carotene, yang kemudiannya akan ditukar kepada vitamin A oleh tubuh badan. 2. Betik – (1 cup, cube = 55kcal) . Secawan betik mengandungi 86mg Vitamin C, 2.5g serat, berserta sedikit beta-carotene dan kalsium. 3. Blackberries – (1 cup = 74kcal) . Secawan Blackberries mengandungi 10g serat, merangkumi kira-kira 1/2 yang di perlukan dalam sehari! Makan 2 cawan Blackberries sehari dan sistem pelawasan anda pasti menjadi lancar. 4. Blueberries – (1 cup = 81kcal) . Menyekat pertumbuhan bakteria pada salur urine, sekaligus mencegah jangkitan bakteria pada ginjal. 5. Epal – (1 medium = 80kcal) . Sebiji epal mengandungi 3g serat (fiber), merangkumi kira-kira 1/6 yang di perlukan oleh kita dalam sehari. Diet tinggi serat boleh mengurangkan risiko sakit jantung. 6. Kiwi – (1 medium = 46kcal) . Sebiji kiwi mengandungi 74mg Vitamin C dan 2.8g serabut. 7. Mangga – (1 mango = 135kcal) . Sebiji mangga sudah cukup untuk membekalkan anda beta-carotene (Vitamin A) di samping mengandungi 57mg Vitamin C. 8. Oren – (1 oren = 61kcal) . Sebiji oren mengandungi tidak kurang daripada 50mg Vitamin C, 40mcg Folic Acid, dan 52mg Calcium. 9. Pear – (1 medium = 103kcal) . Sebiji pear membekalkan 5.5g serat, mewakili 1/4 yang di perlukan dalam sehari, di samping mengurangkan kadar kolesterol dalam darah dan memastikan kita ‘hidrat’ sepanjang hari. 10. Pisang – (1 medium = 105kcal) . Sumber potassium yang terbaik, yang membantu fungsi kesihatan jantung dan otot. Sumber karbohidrat yang bagus untuk di ambil ketika awal pagi, sebelum dan selepas ‘senaman pemberat’ (dan bukannya selepas makan nasi, seperti yang biasa di buat orang ketika lepak mamak). . 11. Strawberries – (1 cup = 50kcal) . Secawan strawberi mengandungi ellagic acid dan anthocyanins yang tinggi, di samping 95mg Vitamin C dan 3.8g serat.
Alhamdulillah. Ni yang kita nak. Bila makan, boleh kawal. Bila time buang air pula, lawas. .
.
Kalau KONSISTEN begini, lama-lama nanti berkuranglah lemak dalam badan. Lebih senang kurangkan berat kan? Sebab ni lah ramai pelanggan kami berjaya kurus dengan selamat. .
.
Uols nak cuba tak? WhatsApp saya di 📲 0166425564 harini juga ya! Kita bincang soal DISKAUN sekali. ❤️
Alhamdulillah. Ni yang kita nak. Bila makan, boleh kawal. Bila time buang air pula, lawas. . . Kalau KONSISTEN begini, lama-lama nanti berkuranglah lemak dalam badan. Lebih senang kurangkan berat kan? Sebab ni lah ramai pelanggan kami berjaya kurus dengan selamat. . . Uols nak cuba tak? WhatsApp saya di 📲 0166425564 harini juga ya! Kita bincang soal DISKAUN sekali. ❤️
BERAPA LAMA BOLEH NAMPAK KESAN?
.
Biasanya dalam 1-2 minggu dah boleh nampak hasil perubahan. Cuma semuanya bergantung kepada metabolisme badan masing-masing dan cara jaga pemakanan yang betul.
.
Konsisten ikut tips dan menu 30 hari yang kami beri nanti InsyaAllah boleh turun dengan cepat dan SELAMAT.
BERAPA LAMA BOLEH NAMPAK KESAN? . Biasanya dalam 1-2 minggu dah boleh nampak hasil perubahan. Cuma semuanya bergantung kepada metabolisme badan masing-masing dan cara jaga pemakanan yang betul. . Konsisten ikut tips dan menu 30 hari yang kami beri nanti InsyaAllah boleh turun dengan cepat dan SELAMAT.
Ye ke? Ish ish ish ... tak patut, tak patut. Hehehe.
Ye ke? Ish ish ish ... tak patut, tak patut. Hehehe.
Alhamdulillah. Satu lagi testimoni positif dari pelanggan kami. Fungsi MINCE ni memang untuk kawal selera makan secara semulajadi, berdasarkan bahan-bahan kandungannya yang organik dan berkualiti. .
.
Untuk order atau sebarang pertanyaan lanjut, boleh terus WhatsApp saya di 📲 0192557314 ye.
Alhamdulillah. Satu lagi testimoni positif dari pelanggan kami. Fungsi MINCE ni memang untuk kawal selera makan secara semulajadi, berdasarkan bahan-bahan kandungannya yang organik dan berkualiti. . . Untuk order atau sebarang pertanyaan lanjut, boleh terus WhatsApp saya di 📲 0192557314 ye.
Gula-gula kurus MINCE tiada kesan sampingan 😊

Melainkan sis akan rasa baju makin longgar dan sentiasa rasa kenyang. Jangan risau ye sebab MINCE takkan buat cirit-birit atau dada berdebar sebab MINCE ni hanyalah supplement tambahan je 😉

Namun, suka saya nasihatkan sis untuk minum air kosong 2-3 liter sehari untuk kesan yang optimum.
Gula-gula kurus MINCE tiada kesan sampingan 😊 Melainkan sis akan rasa baju makin longgar dan sentiasa rasa kenyang. Jangan risau ye sebab MINCE takkan buat cirit-birit atau dada berdebar sebab MINCE ni hanyalah supplement tambahan je 😉 Namun, suka saya nasihatkan sis untuk minum air kosong 2-3 liter sehari untuk kesan yang optimum.
.
Bayangkan, di bulan puasa nanti, tatkala kita semua menahan lapar dan dahaga, badan tetap bertenaga walaupun terlupa makan sahur! .
.
Kenapa tu? Sebab bila dah consume gula-gula kurus MINCE oleh DiMAR nanti, InSyaAllah perut sis tak akan rasa lapar, selera pun terkawal semasa berbuka. .
.
Jimatttttt duit daripada membazir berbelanja di bazaar Ramadhan kan? Zaman sekarang ni, kita kena pandai berjimat uols. .
.
Poket selamat, tenang beribadat. Apakata sis mulakan dari sekarang. Cuba 2 botol terus (stok sebulan) dan test power GulaGulaKurus ni. Mana tau, serasi. Boleh cepat capai azam kurus tahun ni. .
.
WhatsApp je cik lin di 📲 0126206934 sejurus nampak mesej ni ye.
. Bayangkan, di bulan puasa nanti, tatkala kita semua menahan lapar dan dahaga, badan tetap bertenaga walaupun terlupa makan sahur! . . Kenapa tu? Sebab bila dah consume gula-gula kurus MINCE oleh DiMAR nanti, InSyaAllah perut sis tak akan rasa lapar, selera pun terkawal semasa berbuka. . . Jimatttttt duit daripada membazir berbelanja di bazaar Ramadhan kan? Zaman sekarang ni, kita kena pandai berjimat uols. . . Poket selamat, tenang beribadat. Apakata sis mulakan dari sekarang. Cuba 2 botol terus (stok sebulan) dan test power GulaGulaKurus ni. Mana tau, serasi. Boleh cepat capai azam kurus tahun ni. . . WhatsApp je cik lin di 📲 0126206934 sejurus nampak mesej ni ye.
.
Wow bahaya juga ek tidur lewat. Tidur lewat malam boleh akibatkan kedutan di muka bertambah juga eh? Moral of the story, marilah kita sama-sama jaga kesihatan, pemakanan dan waktu rehat kita. .
.
Nak tahu tak? Tak cukup tidur mampu menjejaskan kreativiti dan kebolehan imaginasi dalam menghasilkan idea bernas.
.
Bukan kita saja yang susah, orang sekeliling ikut merana nanti. Jom pilih untuk sihat, happy dan positif! 👍 .
.
Tak cukup tidur jugak boleh menjadikan awak gemuk. Ehemmm 🙈🙈🙈
. Wow bahaya juga ek tidur lewat. Tidur lewat malam boleh akibatkan kedutan di muka bertambah juga eh? Moral of the story, marilah kita sama-sama jaga kesihatan, pemakanan dan waktu rehat kita. . . Nak tahu tak? Tak cukup tidur mampu menjejaskan kreativiti dan kebolehan imaginasi dalam menghasilkan idea bernas. . Bukan kita saja yang susah, orang sekeliling ikut merana nanti. Jom pilih untuk sihat, happy dan positif! 👍 . . Tak cukup tidur jugak boleh menjadikan awak gemuk. Ehemmm 🙈🙈🙈
.
Boleh je InSyaAllah. Yang penting, kita yakin semua berlaku dengan izinNYA. Betul tak?
. Boleh je InSyaAllah. Yang penting, kita yakin semua berlaku dengan izinNYA. Betul tak?
Nad nak kongsi pengalaman sendiri selepas menyertai Program YOU CAN LOSE WEIGHT FROM HOME.
.
Gambar before: Umur 28 tahun
Gambar after: Umur 36 tahun
.
Kenapa Nad letak gambar 8 tahun lepas? Sebab bermula daripada tahun itulah Nad berusaha untuk kurus.
.
Pada 2010 berat Nad 55kg dan cuba untuk berdiet tapi GAGAL kerana Nad disahkan mengandung anak sulung. Semasa mengandung Nad naik berat sehingga 74kg😧 kerana 'mindset' ketika itu mengandung boleh makan apa sahaja sebab ingatkan kene 'makan untuk dua orang' kan😅. Makan memang tak ingat dunia...adoi!
Selepas melahirkan Nad berjaya turun sehingga 55kg juga dan berat 'stuck' dah tak nak turun2. 
2014 mengandung anak kedua, masa ni macam 'cerdik' sikit, konon2 jaga makan tapi berat naik juga sampai 72kg!
Lepas bersalin berat turun 12kg dan selepas pantang Nad bersungguh2 nak kurus. Pantang air manis, makan catu, bersenam, MAKAN UBAT KURUS (yang ni mmg byk brand Nad makan, local/oversea semua try) sebab rasa supplement kurus tu boleh jadi booster untuk cepatkan turun berat. Berat turun sampai 52kg (sebulan je) lepas tu naik sampai 61.3kg!! Fikir2 balik, berat naik turun ni sebab Nad tak ada ilmu/cara yang betul nak berdiet.
Nad pun nekad cari personal trainer sebab memang nak bersenam kaw2 sbb nak cuba mengandung anak ke 3. Banyak Nad jumpa tapi tak kene dengan jiwa🤣, tapi bila nampak program #youcanloseweightfromhome terus Nad sign up program malam tu juga (Sesi bermula 6hb Dis 2017). Alhamdulillah, MasyaAllah Tabarakallah..Nad berjaya turun 9.3 kg dalam masa 3 bulan sahaja!! Thanks coach jasamu hanya Allah mampu membalasnya😄. Misi diteruskan lagi untuk mendapat berat ideal 45kg dan jadi #fitmom #fitgirl to my family and set good example to my kids.
.
#sihatdankurus
#ilmudietyangbetul
#nomorecrashdiets
.
#coachayutinie 
#teamnickhinhussien
#youcanloseweightfromhome
📲Coach Ayu: +60123491813
.
#nakturunberat #jomsihat #cantik #rapi #ramping #coachturunberat #nakturunberatbadan #tipsdiet #tipsturunberat #naksihat #nakdiet #bilanakdiet #menudiet #dietsihat #bilanakkurus
Nad nak kongsi pengalaman sendiri selepas menyertai Program YOU CAN LOSE WEIGHT FROM HOME. . Gambar before: Umur 28 tahun Gambar after: Umur 36 tahun . Kenapa Nad letak gambar 8 tahun lepas? Sebab bermula daripada tahun itulah Nad berusaha untuk kurus. . Pada 2010 berat Nad 55kg dan cuba untuk berdiet tapi GAGAL kerana Nad disahkan mengandung anak sulung. Semasa mengandung Nad naik berat sehingga 74kg😧 kerana 'mindset' ketika itu mengandung boleh makan apa sahaja sebab ingatkan kene 'makan untuk dua orang' kan😅. Makan memang tak ingat dunia...adoi! Selepas melahirkan Nad berjaya turun sehingga 55kg juga dan berat 'stuck' dah tak nak turun2. 2014 mengandung anak kedua, masa ni macam 'cerdik' sikit, konon2 jaga makan tapi berat naik juga sampai 72kg! Lepas bersalin berat turun 12kg dan selepas pantang Nad bersungguh2 nak kurus. Pantang air manis, makan catu, bersenam, MAKAN UBAT KURUS (yang ni mmg byk brand Nad makan, local/oversea semua try) sebab rasa supplement kurus tu boleh jadi booster untuk cepatkan turun berat. Berat turun sampai 52kg (sebulan je) lepas tu naik sampai 61.3kg!! Fikir2 balik, berat naik turun ni sebab Nad tak ada ilmu/cara yang betul nak berdiet. Nad pun nekad cari personal trainer sebab memang nak bersenam kaw2 sbb nak cuba mengandung anak ke 3. Banyak Nad jumpa tapi tak kene dengan jiwa🤣, tapi bila nampak program #youcanloseweightfromhome  terus Nad sign up program malam tu juga (Sesi bermula 6hb Dis 2017). Alhamdulillah, MasyaAllah Tabarakallah..Nad berjaya turun 9.3 kg dalam masa 3 bulan sahaja!! Thanks coach jasamu hanya Allah mampu membalasnya😄. Misi diteruskan lagi untuk mendapat berat ideal 45kg dan jadi #fitmom  #fitgirl  to my family and set good example to my kids. . #sihatdankurus  #ilmudietyangbetul  #nomorecrashdiets  . #coachayutinie  #teamnickhinhussien  #youcanloseweightfromhome  📲Coach Ayu: +60123491813 . #nakturunberat  #jomsihat  #cantik  #rapi  #ramping  #coachturunberat  #nakturunberatbadan  #tipsdiet  #tipsturunberat  #naksihat  #nakdiet  #bilanakdiet  #menudiet  #dietsihat  #bilanakkurus 
Ade yg dpt jemputan open house sempena CNY? Pegi la penuhi jemputan...jgn risau rosak diet. Sy share simple tips:
.
1. Makan dulu sblm ke rumah terbuka boleh tolong anda kawal nafsu makan — pegi ke rumah terbuka dgn perut kosong mmg bahaya...semua nmpk sedap. 
2. Minum air kosong — stay hydrated. Kurang air akan buat anda rasa lapar & end up terlebih makan. Minum air kosong juga pilihan bijak untuk “flush out” “unnessary food” yg anda termakan semasa menghadiri rumah terbuka
3. Elakkan air manis — air manis (air kotak, kordial, air karbonat) ni yg beri extra kalori kpd badan tanpa disedari.
4. Jaga portion — makan dalam pinggan yg kecil untuk menghadkan size hidangan yg anda makan.
5. Pilih snek sihat drp buah-buahan segar atau kekacangan berbanding kuih muih yg manis.
.
Semoga bermanfaat.
Happy Chinese New Year!! 🍊🍊🍊
.
#nakdiettaknaklapar 
#coachayutinie 
#teamnickhinhussien
#youcanloseweightfromhome
📲Coach Ayu: +60123491813
.
#nakturunberat #jomsihat #cantik #rapi #ramping #bilanakdiet #lazada #zalora #sayacoach #coachturunberat #nakturunberatbadan #tipsdiet #tipsturunberat #naksihat #nakdiet #bilanakdiet #menudiet #dietsihat #bilanakkurus #tipskurus #bajuplussize #seluarbesar #jubahbesar #nakkurus #cny2018
Ade yg dpt jemputan open house sempena CNY? Pegi la penuhi jemputan...jgn risau rosak diet. Sy share simple tips: . 1. Makan dulu sblm ke rumah terbuka boleh tolong anda kawal nafsu makan — pegi ke rumah terbuka dgn perut kosong mmg bahaya...semua nmpk sedap. 2. Minum air kosong — stay hydrated. Kurang air akan buat anda rasa lapar & end up terlebih makan. Minum air kosong juga pilihan bijak untuk “flush out” “unnessary food” yg anda termakan semasa menghadiri rumah terbuka 3. Elakkan air manis — air manis (air kotak, kordial, air karbonat) ni yg beri extra kalori kpd badan tanpa disedari. 4. Jaga portion — makan dalam pinggan yg kecil untuk menghadkan size hidangan yg anda makan. 5. Pilih snek sihat drp buah-buahan segar atau kekacangan berbanding kuih muih yg manis. . Semoga bermanfaat. Happy Chinese New Year!! 🍊🍊🍊 . #nakdiettaknaklapar  #coachayutinie  #teamnickhinhussien  #youcanloseweightfromhome  📲Coach Ayu: +60123491813 . #nakturunberat  #jomsihat  #cantik  #rapi  #ramping  #bilanakdiet  #lazada  #zalora  #sayacoach  #coachturunberat  #nakturunberatbadan  #tipsdiet  #tipsturunberat  #naksihat  #nakdiet  #bilanakdiet  #menudiet  #dietsihat  #bilanakkurus  #tipskurus  #bajuplussize  #seluarbesar  #jubahbesar  #nakkurus  #cny2018 
Makan adalah satu keperluan, jadi jangan tak makan. Berlapar demi nak kurus adalah tindakan yg kurang bijak.
.
Ini kerana, makanan adalah sumber kepada tenaga. Jika anda kurang makan, maka penggunaan tenaga menjadi kurang mengakibatkan tubuh anda akan mengalami kejutan. Perkara ini boleh menyebabkan kadar metabolisma anda menjadi rendah. Apabila hal ini berlaku, badan anda akan mula membakar otot untuk menggantikan makanan. .
.
Jadi anda akan kelihatan seperti “zombie”.....kurus disebabkan hilang otot, bukannya lemak!
.
#nakdiettaknaklapar 
#coachayutinie 
#teamnickhinhussien
#youcanloseweightfromhome
📲Coach Ayu: +60123491813
.
#nakturunberat #jomsihat #cantik #rapi #ramping #bilanakdiet #lazada #zalora #sayacoach #coachturunberat #nakturunberatbadan #tipsdiet #tipsturunberat #naksihat #nakdiet #bilanakdiet #menudiet #dietsihat #bilanakkurus #tipskurus #bajuplussize #seluarbesar #jubahbesar #nakkurus
Makan adalah satu keperluan, jadi jangan tak makan. Berlapar demi nak kurus adalah tindakan yg kurang bijak. . Ini kerana, makanan adalah sumber kepada tenaga. Jika anda kurang makan, maka penggunaan tenaga menjadi kurang mengakibatkan tubuh anda akan mengalami kejutan. Perkara ini boleh menyebabkan kadar metabolisma anda menjadi rendah. Apabila hal ini berlaku, badan anda akan mula membakar otot untuk menggantikan makanan. . . Jadi anda akan kelihatan seperti “zombie”.....kurus disebabkan hilang otot, bukannya lemak! . #nakdiettaknaklapar  #coachayutinie  #teamnickhinhussien  #youcanloseweightfromhome  📲Coach Ayu: +60123491813 . #nakturunberat  #jomsihat  #cantik  #rapi  #ramping  #bilanakdiet  #lazada  #zalora  #sayacoach  #coachturunberat  #nakturunberatbadan  #tipsdiet  #tipsturunberat  #naksihat  #nakdiet  #bilanakdiet  #menudiet  #dietsihat  #bilanakkurus  #tipskurus  #bajuplussize  #seluarbesar  #jubahbesar  #nakkurus 
Ye ke? Ish ish ish ... tak patut, tak patut. Hehehe.
Ye ke? Ish ish ish ... tak patut, tak patut. Hehehe.
Gula-gula kurus MINCE tiada kesan sampingan 😊

Melainkan sis akan rasa baju makin longgar dan sentiasa rasa kenyang. Jangan risau ye sebab MINCE takkan buat cirit-birit atau dada berdebar sebab MINCE ni hanyalah supplement tambahan je 😉

Namun, suka saya nasihatkan sis untuk minum air kosong 2-3 liter sehari untuk kesan yang optimum.
Gula-gula kurus MINCE tiada kesan sampingan 😊 Melainkan sis akan rasa baju makin longgar dan sentiasa rasa kenyang. Jangan risau ye sebab MINCE takkan buat cirit-birit atau dada berdebar sebab MINCE ni hanyalah supplement tambahan je 😉 Namun, suka saya nasihatkan sis untuk minum air kosong 2-3 liter sehari untuk kesan yang optimum.
.
Alhamdulillah. Satu lagi testimoni positif dari pelanggan kami. Fungsi MINCE ni memang untuk kawal selera makan secara semulajadi, berdasarkan bahan-bahan kandungannya yang organik dan berkualiti. .
.
Untuk order atau sebarang pertanyaan lanjut, boleh terus WhatsApp cik lin di 📲 0126206934 ye.
. Alhamdulillah. Satu lagi testimoni positif dari pelanggan kami. Fungsi MINCE ni memang untuk kawal selera makan secara semulajadi, berdasarkan bahan-bahan kandungannya yang organik dan berkualiti. . . Untuk order atau sebarang pertanyaan lanjut, boleh terus WhatsApp cik lin di 📲 0126206934 ye.
.
Ye ke? Ish ish ish ... tak patut, tak patut. Hehehe.
. Ye ke? Ish ish ish ... tak patut, tak patut. Hehehe.
.
Gula-gula kurus MINCE tiada kesan sampingan 😊

Melainkan sis akan rasa baju makin longgar dan sentiasa rasa kenyang. Jangan risau ye sebab MINCE takkan buat cirit-birit atau dada berdebar sebab MINCE ni hanyalah supplement tambahan je 😉

Namun, suka cik lin nasihatkan sis untuk minum air kosong 2-3 liter sehari untuk kesan yang optimum.
. Gula-gula kurus MINCE tiada kesan sampingan 😊 Melainkan sis akan rasa baju makin longgar dan sentiasa rasa kenyang. Jangan risau ye sebab MINCE takkan buat cirit-birit atau dada berdebar sebab MINCE ni hanyalah supplement tambahan je 😉 Namun, suka cik lin nasihatkan sis untuk minum air kosong 2-3 liter sehari untuk kesan yang optimum.
Nak tips kempiskan perut buncit? Boleh guna Limau Nipis. .
. 
Amalkan minum perahan limau nipis yang dicampur dengan teh tanpa gula setiap hari. Seelok eloknya teh diminum dalam keadaan suam. Petua ini dikatakan dapat bantu untuk kempis perut yang buncit. .
.
Nak kempis perut lagi cepat? Boleh kemam gula-gula kurus dan sapu Gel CoolRose oleh DiMAR sekali 😉 . 📲 Whatsapp 0192557314
Nak tips kempiskan perut buncit? Boleh guna Limau Nipis. . . Amalkan minum perahan limau nipis yang dicampur dengan teh tanpa gula setiap hari. Seelok eloknya teh diminum dalam keadaan suam. Petua ini dikatakan dapat bantu untuk kempis perut yang buncit. . . Nak kempis perut lagi cepat? Boleh kemam gula-gula kurus dan sapu Gel CoolRose oleh DiMAR sekali 😉 . 📲 Whatsapp 0192557314
"Complete Set" tu maksudnya pakej combo 2 botol gula-gula kurus MINCE + sebotol Gel Coolrose + sekotak GCT detox drink. .
.
15 hari je amalkan dah turun 6kg. Mantop sungguh lah semangat cik adik sorang ni 👆 .
.
.
Uols tak teringin ke turun 6kg dalam masa singkat macam cik adik manis ni? Janji konsisten, jaga pemakanan, minum air masak yang cukup dan berdoa minta izin dari Tuhan juga penting. Barulah betul-betul 'complete' konsepnya hehehe. .
.
WhatsApp saya di 📲 0192557314 sekarang untuk special complete DISKAUN juga ha gitu.
"Complete Set" tu maksudnya pakej combo 2 botol gula-gula kurus MINCE + sebotol Gel Coolrose + sekotak GCT detox drink. . . 15 hari je amalkan dah turun 6kg. Mantop sungguh lah semangat cik adik sorang ni 👆 . . . Uols tak teringin ke turun 6kg dalam masa singkat macam cik adik manis ni? Janji konsisten, jaga pemakanan, minum air masak yang cukup dan berdoa minta izin dari Tuhan juga penting. Barulah betul-betul 'complete' konsepnya hehehe. . . WhatsApp saya di 📲 0192557314 sekarang untuk special complete DISKAUN juga ha gitu.
Ni antara soalan feveret para prospek kami. "Sis, dalam sebotol gula-gula kurus MINCE tu ada berapa biji? Tahan berapa lama? Banyak mana nak makannya?". Baca ni ye 👆
Ni antara soalan feveret para prospek kami. "Sis, dalam sebotol gula-gula kurus MINCE tu ada berapa biji? Tahan berapa lama? Banyak mana nak makannya?". Baca ni ye 👆
Nak gemuk makan macam-macam....nak kurus pun kena makan jugak...”MAKAN MASA”.
.
Ketahui tempoh yg anda perlukan untuk kembali ke berat normal.
.
Kenapa perlu bertangguh? Nak tunggu sampai bila baru nak start? 
Makin lama anda biarkan, makin lama tempoh diperlukan untuk ideal.
.
#nakdiettaknaklapar 
#coachayutinie 
#teamnickhinhussien
#youcanloseweightfromhome
📲Coach Ayu: +60123491813
.
#nakturunberat #jomsihat #cantik #rapi #ramping #bilanakdiet #lazada #zalora #sayacoach #coachturunberat #nakturunberatbadan #tipsdiet #tipsturunberat #naksihat #nakdiet #bilanakdiet #menudiet #dietsihat #bilanakkurus #tipskurus #bajuplussize #seluarbesar #jubahbesar #nakkurus
Nak gemuk makan macam-macam....nak kurus pun kena makan jugak...”MAKAN MASA”. . Ketahui tempoh yg anda perlukan untuk kembali ke berat normal. . Kenapa perlu bertangguh? Nak tunggu sampai bila baru nak start? Makin lama anda biarkan, makin lama tempoh diperlukan untuk ideal. . #nakdiettaknaklapar  #coachayutinie  #teamnickhinhussien  #youcanloseweightfromhome  📲Coach Ayu: +60123491813 . #nakturunberat  #jomsihat  #cantik  #rapi  #ramping  #bilanakdiet  #lazada  #zalora  #sayacoach  #coachturunberat  #nakturunberatbadan  #tipsdiet  #tipsturunberat  #naksihat  #nakdiet  #bilanakdiet  #menudiet  #dietsihat  #bilanakkurus  #tipskurus  #bajuplussize  #seluarbesar  #jubahbesar  #nakkurus 
NASI BOLEH MAKAN.... mmg dlm program makan nasi, jgn risau. Right food for the right time.
.
Bijak mengurus meal plan adalah salah satu teknik yg mampu booster result dgn baik. InsyaAllah teknik ini buat kita tidak rasa terkongkong dgn menu diet yg kita ikuti ...masih boleh makan makanan yg mmg kita tak boleh tinggal tapi kita still enjoy dgn results.
.
InsyaAllah dlm program #youcanloseweightfromhome ... team coach akan lead meal plan, rating, termasuk monitor water intake peserta program.
.
#nakdiettaknaklapar 
#coachayutinie 
#teamnickhinhussien
#youcanloseweightfromhome
📲Coach Ayu: +60123491813
.
#nakturunberat #jomsihat #cantik #rapi #ramping #bilanakdiet #lazada #zalora #sayacoach #coachturunberat #nakturunberatbadan #tipsdiet #tipsturunberat #naksihat #nakdiet #bilanakdiet #menudiet #dietsihat #bilanakkurus #tipskurus #bajuplussize #seluarbesar #jubahbesar #nakkurus
NASI BOLEH MAKAN.... mmg dlm program makan nasi, jgn risau. Right food for the right time. . Bijak mengurus meal plan adalah salah satu teknik yg mampu booster result dgn baik. InsyaAllah teknik ini buat kita tidak rasa terkongkong dgn menu diet yg kita ikuti ...masih boleh makan makanan yg mmg kita tak boleh tinggal tapi kita still enjoy dgn results. . InsyaAllah dlm program #youcanloseweightfromhome  ... team coach akan lead meal plan, rating, termasuk monitor water intake peserta program. . #nakdiettaknaklapar  #coachayutinie  #teamnickhinhussien  #youcanloseweightfromhome  📲Coach Ayu: +60123491813 . #nakturunberat  #jomsihat  #cantik  #rapi  #ramping  #bilanakdiet  #lazada  #zalora  #sayacoach  #coachturunberat  #nakturunberatbadan  #tipsdiet  #tipsturunberat  #naksihat  #nakdiet  #bilanakdiet  #menudiet  #dietsihat  #bilanakkurus  #tipskurus  #bajuplussize  #seluarbesar  #jubahbesar  #nakkurus 
Bila dengar salad rasa macam makanan paling sihat.
.
Tapi bukan semua jenis salad sihat dan rendah kalori. Sesetengah salad adalah tinggi kalori kalah makan nasi beriani 😁.
.
Kalori salad menjadi tinggi kerana beberapa sebab :
. 
1. Salad Dressing yang tinggi kalori. Mayonis  dan Thousand Island adalah  tinggi kalori 1 sudu besar mayonis adalah 110 kalori mengikut jenama. Jadi jika nak letak pun pastikan guna 1 sudu besar dah cukup.
.
2. Protein seperti ikan atau ayam yang di goreng salut tepung.
. 
3. Croutons 4 kiub sudah 56 kalori
. 
4. Cheddar cheese pula boleh mencecah 110 kalori untuk suku cawan. Sebaiknya pilih cottage cheese atau feta cheese kerana kalori lebih rendah.

Alternatif :
Lemon, garam, lada hitam, avocado.
Bila dengar salad rasa macam makanan paling sihat. . Tapi bukan semua jenis salad sihat dan rendah kalori. Sesetengah salad adalah tinggi kalori kalah makan nasi beriani 😁. . Kalori salad menjadi tinggi kerana beberapa sebab : . 1. Salad Dressing yang tinggi kalori. Mayonis dan Thousand Island adalah tinggi kalori 1 sudu besar mayonis adalah 110 kalori mengikut jenama. Jadi jika nak letak pun pastikan guna 1 sudu besar dah cukup. . 2. Protein seperti ikan atau ayam yang di goreng salut tepung. . 3. Croutons 4 kiub sudah 56 kalori . 4. Cheddar cheese pula boleh mencecah 110 kalori untuk suku cawan. Sebaiknya pilih cottage cheese atau feta cheese kerana kalori lebih rendah. Alternatif : Lemon, garam, lada hitam, avocado.
Ni antara testimoni yang kami suka terima dari pelanggan. Bayangkan, dalam tempoh 3 minggu saja, sis Ain dapat turunkan 5kg berat badan? Alhamdulillaah! .
.
Kuncinya KONSISTEN. Konsisten jaga pemakanan, konsisten consume MINCE, konsisten juga berdoa mohon izinNYA untuk dapatkan berat badan idaman. InSyaAllah konsisten juga hasilnya nanti. .
.
Nak order/pertanyaan boleh terus WhatsApp saya di 📲 0166425564 sekarang
Ni antara testimoni yang kami suka terima dari pelanggan. Bayangkan, dalam tempoh 3 minggu saja, sis Ain dapat turunkan 5kg berat badan? Alhamdulillaah! . . Kuncinya KONSISTEN. Konsisten jaga pemakanan, konsisten consume MINCE, konsisten juga berdoa mohon izinNYA untuk dapatkan berat badan idaman. InSyaAllah konsisten juga hasilnya nanti. . . Nak order/pertanyaan boleh terus WhatsApp saya di 📲 0166425564 sekarang
JUS vs BUAH. mana lebih baik?
.
Kita ambil buah utk nak dptkan serat & vitamin drp buah. Kalau kita perah dan ambik air sahaja, semua serat akan trtggal dlm buah.
.
Jadi jus yg kita ambil & minum drp buat tu cuma gula...biasanya kita akan cepat lapar lps minum jus buah sbb serat dah diasingkan. Tujuan kita ambil buah utk snacking supaya dpt bantu kita rasa lebih kenyang. .
Jus ok, cuma dah hilang lah fungsi utk bantu kita rasa kenyang tu.
.
#nakdiettaknaklapar 
#coachayutinie 
#teamnickhinhussien
#youcanloseweightfromhome
📲Coach Ayu: +60123491813
.
#nakturunberat #jomsihat #cantik #rapi #ramping #bilanakdiet #lazada #zalora #sayacoach #coachturunberat #nakturunberatbadan #tipsdiet #tipsturunberat #naksihat #nakdiet #bilanakdiet #menudiet #dietsihat #bilanakkurus #tipskurus #bajuplussize #seluarbesar #jubahbesar #nakkurus
JUS vs BUAH. mana lebih baik? . Kita ambil buah utk nak dptkan serat & vitamin drp buah. Kalau kita perah dan ambik air sahaja, semua serat akan trtggal dlm buah. . Jadi jus yg kita ambil & minum drp buat tu cuma gula...biasanya kita akan cepat lapar lps minum jus buah sbb serat dah diasingkan. Tujuan kita ambil buah utk snacking supaya dpt bantu kita rasa lebih kenyang. . Jus ok, cuma dah hilang lah fungsi utk bantu kita rasa kenyang tu. . #nakdiettaknaklapar  #coachayutinie  #teamnickhinhussien  #youcanloseweightfromhome  📲Coach Ayu: +60123491813 . #nakturunberat  #jomsihat  #cantik  #rapi  #ramping  #bilanakdiet  #lazada  #zalora  #sayacoach  #coachturunberat  #nakturunberatbadan  #tipsdiet  #tipsturunberat  #naksihat  #nakdiet  #bilanakdiet  #menudiet  #dietsihat  #bilanakkurus  #tipskurus  #bajuplussize  #seluarbesar  #jubahbesar  #nakkurus 
“Abang nak kita hidup lama sama-sama, mati tu pasti tapi jangan disebabkan kejahilan kita,” kata-kata suami saya yang mendorong untuk saya join program ni pada tahun lepas.
.
.

Bila umur kita makin meningkat, muscle pun akan makin banyak turun, metabolisma pun akan menurun.
.
.

Buat wanita yang makin menginjak usia, Cukup-cukuplah memberi seribu satu alasan untuk turun berat dan hidup secara sihat. Kalau anda tak buat apa2 start daripada sekarang, bersedia untuk terus naik berat, NAIK KERANA LEMAK YANG KAWAL BERAT ANDA 😖
.
.
Yang masih muda, bawah 25 tahun, jaga kesihatan daripada sekarang, jaga penampilan dan berat badan. Jangan ambik mudah sebab LEMAK TU DIA MAKAN DALAM. Senyapp...senyapp..
.
.
#badananugerahtuhan #teamsyuhadaamran #teamnickhinhussien .
.
.
Coach Uswah Hasanah...014-5401727
.
.
Click link di profile IG untuk direct watsapp tentang details program.
.
.
#diet #lemak #nakkurus #nakdiet #turunberat #dietsihat #simple #senaman #jomkurus #jomsihat #1malaysia #msu #uitm #tipsturunberat #tipsdiet #exercise #healthylifstyle
“Abang nak kita hidup lama sama-sama, mati tu pasti tapi jangan disebabkan kejahilan kita,” kata-kata suami saya yang mendorong untuk saya join program ni pada tahun lepas. . . Bila umur kita makin meningkat, muscle pun akan makin banyak turun, metabolisma pun akan menurun. . . Buat wanita yang makin menginjak usia, Cukup-cukuplah memberi seribu satu alasan untuk turun berat dan hidup secara sihat. Kalau anda tak buat apa2 start daripada sekarang, bersedia untuk terus naik berat, NAIK KERANA LEMAK YANG KAWAL BERAT ANDA 😖 . . Yang masih muda, bawah 25 tahun, jaga kesihatan daripada sekarang, jaga penampilan dan berat badan. Jangan ambik mudah sebab LEMAK TU DIA MAKAN DALAM. Senyapp...senyapp.. . . #badananugerahtuhan  #teamsyuhadaamran  #teamnickhinhussien  . . . Coach Uswah Hasanah...014-5401727 . . Click link di profile IG untuk direct watsapp tentang details program. . . #diet  #lemak  #nakkurus  #nakdiet  #turunberat  #dietsihat  #simple  #senaman  #jomkurus  #jomsihat  #1malaysia  #msu  #uitm  #tipsturunberat  #tipsdiet  #exercise  #healthylifstyle 
Gula gula kurus hanya sekadar nama, sebab cara makan sama macam kemam gula-gula biasa. Rasanya sedap manis macam buah oren. Cubalah 😘
.
Nak tau info lanjut cecepat WhatsApp saya di 📲 0166425564 keh😉
Gula gula kurus hanya sekadar nama, sebab cara makan sama macam kemam gula-gula biasa. Rasanya sedap manis macam buah oren. Cubalah 😘 . Nak tau info lanjut cecepat WhatsApp saya di 📲 0166425564 keh😉
Jangan timbang hari2..berat tak kan turun dalam sekelip mata!
.
Berat yg dah kumpul almost 10tahun..takkan hilang 2-3hari walaupun diet anda bagus..perlukan kesabaran dan istiqomah dulu.
.
Bila timbang slalu..Kalau turun Alhamdulillah happy..kalau tak, stress dan membantut proses loss weight..
.
Cuba plan diet anda dgn betul dan yg terbaik...sy cadangkan untuk timbang sekali seminggu..
.
#nakdiettaknaklapar 
#coachayutinie 
#teamnickhinhussien
#youcanloseweightfromhome
📲Coach Ayu: +60123491813
.
#nakturunberat #jomsihat #cantik #rapi #ramping #bilanakdiet #lazada #zalora #sayacoach #coachturunberat #nakturunberatbadan #tipsdiet #tipsturunberat #naksihat #nakdiet #bilanakdiet #menudiet #dietsihat #bilanakkurus #tipskurus #bajuplussize #seluarbesar #jubahbesar #nakkurus
Jangan timbang hari2..berat tak kan turun dalam sekelip mata! . Berat yg dah kumpul almost 10tahun..takkan hilang 2-3hari walaupun diet anda bagus..perlukan kesabaran dan istiqomah dulu. . Bila timbang slalu..Kalau turun Alhamdulillah happy..kalau tak, stress dan membantut proses loss weight.. . Cuba plan diet anda dgn betul dan yg terbaik...sy cadangkan untuk timbang sekali seminggu.. . #nakdiettaknaklapar  #coachayutinie  #teamnickhinhussien  #youcanloseweightfromhome  📲Coach Ayu: +60123491813 . #nakturunberat  #jomsihat  #cantik  #rapi  #ramping  #bilanakdiet  #lazada  #zalora  #sayacoach  #coachturunberat  #nakturunberatbadan  #tipsdiet  #tipsturunberat  #naksihat  #nakdiet  #bilanakdiet  #menudiet  #dietsihat  #bilanakkurus  #tipskurus  #bajuplussize  #seluarbesar  #jubahbesar  #nakkurus 
KORANG SUKA YANG MANA?ORANG MALAYSIA MEMANG SUKA MAKAN PISANG ESPECIALLY TIME MINUM PETANG.BETUL KE BETUL😎
.
Siapa suka makan pisang? Pisang yang macam mana korang suka?
.
Buah pisang? Kerepek pisang?goreng pisang(minum petang paking famous di Malaysia) atau pengat pisang?
.
Wahhh...kalau tgk gambar ni, kalori kerepek pisang paling rendah kan.Tapi adakah diet korang kira pada kalori semata2?🤔
.
Dalam diet yang sihat, pertama sekali yang korang kena check apakah value nutrisi makanan tersebut pada badan dan apa kesannya pada kesihatan.Kedua baru saya akan lihat pada jumlah kalori yg ada pada makanan supaya saya tidak ambil kalori secara berlebihan😊
.
Dalam 4 kategori pisang ni, sy akan pilih buah pisang kerana nutrisi yang ada pada buah tersebut sangat baik untuk kesihatan
.
Buah pisang sangat tinggi dengan vitamin A, B-6 dan vitamin C.Ia juga tinggi dengan kandungan pottasium dan juga fiber manakala Glycemic Index bagi pisang juga dalam kategori rendah iaitu 50 yang sangat baik sebagai makanan untuk diet😍
.
kerepek pisang walau ia dr buah pisang dan kalorinya 50kcal bg 6 keping kerepek namun ia telah menjadi process food yang ditambah kandungan garam, dan juga minyak.Begitu juga dengan pisang goreng dan juga pengat pisang yang ada penambahan tepung dan juga gula💆‍♀️
.
Boleh faham apa yang saya terangkan di atas.Ingat ya, diet bukan semata2 kira kalori pada makanan tapi nilai nutrisi yang ada pada makanan tersebut supaya kita dapat kurus secara sihat🤸‍♀️
.
Nak tahu info kurus secara sihat dengan lebih detail, 🖱 klik link di bio ig sy untuk sy bawa korang ke group coaching #getfitnowonline
.
Coach akan guide teknik pemakanan yang betul supaya korang boleh kurus secara sihat secara berterusan
.
Suka tips di atas, double tap and tag kawan2 korang di ruangan komen ya.😄
.
.
@suhanajohar | +6012 388 4349
Jr coach #team #getfitnowonline
KORANG SUKA YANG MANA?ORANG MALAYSIA MEMANG SUKA MAKAN PISANG ESPECIALLY TIME MINUM PETANG.BETUL KE BETUL😎 . Siapa suka makan pisang? Pisang yang macam mana korang suka? . Buah pisang? Kerepek pisang?goreng pisang(minum petang paking famous di Malaysia) atau pengat pisang? . Wahhh...kalau tgk gambar ni, kalori kerepek pisang paling rendah kan.Tapi adakah diet korang kira pada kalori semata2?🤔 . Dalam diet yang sihat, pertama sekali yang korang kena check apakah value nutrisi makanan tersebut pada badan dan apa kesannya pada kesihatan.Kedua baru saya akan lihat pada jumlah kalori yg ada pada makanan supaya saya tidak ambil kalori secara berlebihan😊 . Dalam 4 kategori pisang ni, sy akan pilih buah pisang kerana nutrisi yang ada pada buah tersebut sangat baik untuk kesihatan . Buah pisang sangat tinggi dengan vitamin A, B-6 dan vitamin C.Ia juga tinggi dengan kandungan pottasium dan juga fiber manakala Glycemic Index bagi pisang juga dalam kategori rendah iaitu 50 yang sangat baik sebagai makanan untuk diet😍 . kerepek pisang walau ia dr buah pisang dan kalorinya 50kcal bg 6 keping kerepek namun ia telah menjadi process food yang ditambah kandungan garam, dan juga minyak.Begitu juga dengan pisang goreng dan juga pengat pisang yang ada penambahan tepung dan juga gula💆‍♀️ . Boleh faham apa yang saya terangkan di atas.Ingat ya, diet bukan semata2 kira kalori pada makanan tapi nilai nutrisi yang ada pada makanan tersebut supaya kita dapat kurus secara sihat🤸‍♀️ . Nak tahu info kurus secara sihat dengan lebih detail, 🖱 klik link di bio ig sy untuk sy bawa korang ke group coaching #getfitnowonline  . Coach akan guide teknik pemakanan yang betul supaya korang boleh kurus secara sihat secara berterusan . Suka tips di atas, double tap and tag kawan2 korang di ruangan komen ya.😄 . . @suhanajohar | +6012 388 4349 Jr coach #team  #getfitnowonline 
Perghhhhh! Banyak tuuuuu 😱😱😱. .
.
Korang tak teringin ke nak lose weight sebelum Raya Aidilfitri nanti. Tak perlu tunggu puasa untuk mula diet beb. Yang penting, kawal selera makan dari sekarang. .
.
WhatsApp saja saya di 📲 0192557314 untuk info lanjut dan cara dapatkan sebotol dua gula-gula kurus MINCE oleh DiMAR.
Perghhhhh! Banyak tuuuuu 😱😱😱. . . Korang tak teringin ke nak lose weight sebelum Raya Aidilfitri nanti. Tak perlu tunggu puasa untuk mula diet beb. Yang penting, kawal selera makan dari sekarang. . . WhatsApp saja saya di 📲 0192557314 untuk info lanjut dan cara dapatkan sebotol dua gula-gula kurus MINCE oleh DiMAR.
Makan Mince ni tiada diet atau pantang.
. 
Cumanya ... kita nak bantu sis cepat turunkan berat badan, kita nak sis kurangkan atau elakkan makanan bergoreng dan berlemak 😀
. 
Fungsi utama Mince untuk kurangkan selera makan secara selamat. Jadi secara tak langsung berat sis akan turun bila sis makan dalam jumlah yang lebih kecil, walaupun tanpa kita sedari ☺️
.
Dalam mana-mana diet regime pun, coach tentu akan nasihatkan supaya kita utamakan pemakanan kemudian barulah diiringi dengan senaman untuk kesan yang paling cepat. Selamat mencuba!
Makan Mince ni tiada diet atau pantang. . Cumanya ... kita nak bantu sis cepat turunkan berat badan, kita nak sis kurangkan atau elakkan makanan bergoreng dan berlemak 😀 . Fungsi utama Mince untuk kurangkan selera makan secara selamat. Jadi secara tak langsung berat sis akan turun bila sis makan dalam jumlah yang lebih kecil, walaupun tanpa kita sedari ☺️ . Dalam mana-mana diet regime pun, coach tentu akan nasihatkan supaya kita utamakan pemakanan kemudian barulah diiringi dengan senaman untuk kesan yang paling cepat. Selamat mencuba!
Baru seminggu da lesap 7kilo..tu pon excersice ringan kat rumah..ala2 kebas libas penyapu pon dah cukup!
janji peluh2 tu keluar..
testimoni depan mata tak kan nk tunggu lemak2 jadi tepu kot..🙊
jgn terlambat nk cuba 
#lentikdara ye..
menyesal nanti.. *rm75/harga asal
promo CNY kakRa bagi harga runtuh!
tapi kena whatssap cepat la ye..stok dah makin susut

www.wasap.my/60176787801
Baru seminggu da lesap 7kilo..tu pon excersice ringan kat rumah..ala2 kebas libas penyapu pon dah cukup! janji peluh2 tu keluar.. testimoni depan mata tak kan nk tunggu lemak2 jadi tepu kot..🙊 jgn terlambat nk cuba #lentikdara  ye.. menyesal nanti.. *rm75/harga asal promo CNY kakRa bagi harga runtuh! tapi kena whatssap cepat la ye..stok dah makin susut www.wasap.my/60176787801
Snacking apa tu?
.
Jangan ambil ringan pasal snacking.Dia ada power⚡⚡ tersendiri tau.😄
.
Saya x skip snacking malah selalu menunggu waktu snacking.Tau kenapa? Sebab snacking ni akan elak sy makan lebih di waktu lunch atau dinner
.
Haa...korang yang selalu teruja makan macam2 time lunch atau dinner, sila la jangan skip waktu snacking ya
.
Waktu snacking :
🍌 AM antara pukul 10am ke 11am,
🍏 PM antara pukul 4pm ke 5pm
.
Ok.faham ke faham ni?😉
.
Suka tips di atas, double tap and tag kawan2 korang di ruangan komen ya.😄
.
🖱klik link di bio ig sy utk info coaching
.
@suhanajohar | +6012 388 4349
Jr coach #team #getfitnowonline
Snacking apa tu? . Jangan ambil ringan pasal snacking.Dia ada power⚡⚡ tersendiri tau.😄 . Saya x skip snacking malah selalu menunggu waktu snacking.Tau kenapa? Sebab snacking ni akan elak sy makan lebih di waktu lunch atau dinner . Haa...korang yang selalu teruja makan macam2 time lunch atau dinner, sila la jangan skip waktu snacking ya . Waktu snacking : 🍌 AM antara pukul 10am ke 11am, 🍏 PM antara pukul 4pm ke 5pm . Ok.faham ke faham ni?😉 . Suka tips di atas, double tap and tag kawan2 korang di ruangan komen ya.😄 . 🖱klik link di bio ig sy utk info coaching . @suhanajohar | +6012 388 4349 Jr coach #team  #getfitnowonline 
Nak tips kempiskan perut buncit? Boleh guna Limau Nipis. .
. 
Amalkan minum perahan limau nipis yang dicampur dengan teh tanpa gula setiap hari. Seelok eloknya teh diminum dalam keadaan suam. Petua ini dikatakan dapat bantu untuk kempis perut yang buncit. .
.
Nak kempis perut lagi cepat? Boleh kemam gula-gula kurus dan sapu Gel CoolRose oleh DiMAR sekali 😉 . 📲 Whatsapp 0195602045
Nak tips kempiskan perut buncit? Boleh guna Limau Nipis. . . Amalkan minum perahan limau nipis yang dicampur dengan teh tanpa gula setiap hari. Seelok eloknya teh diminum dalam keadaan suam. Petua ini dikatakan dapat bantu untuk kempis perut yang buncit. . . Nak kempis perut lagi cepat? Boleh kemam gula-gula kurus dan sapu Gel CoolRose oleh DiMAR sekali 😉 . 📲 Whatsapp 0195602045
"Complete Set" tu maksudnya pakej combo 2 botol gula-gula kurus MINCE + sebotol Gel Coolrose + sekotak GCT detox drink. .
.
15 hari je amalkan dah turun 6kg. Mantop sungguh lah semangat cik adik sorang ni 👆 .
.
.
Uols tak teringin ke turun 6kg dalam masa singkat macam cik adik manis ni? Janji konsisten, jaga pemakanan, minum air masak yang cukup dan berdoa minta izin dari Tuhan juga penting. Barulah betul-betul 'complete' konsepnya hehehe. .
.
WhatsApp saya di 📲 0195602045 sekarang untuk special complete DISKAUN juga ha gitu.
"Complete Set" tu maksudnya pakej combo 2 botol gula-gula kurus MINCE + sebotol Gel Coolrose + sekotak GCT detox drink. . . 15 hari je amalkan dah turun 6kg. Mantop sungguh lah semangat cik adik sorang ni 👆 . . . Uols tak teringin ke turun 6kg dalam masa singkat macam cik adik manis ni? Janji konsisten, jaga pemakanan, minum air masak yang cukup dan berdoa minta izin dari Tuhan juga penting. Barulah betul-betul 'complete' konsepnya hehehe. . . WhatsApp saya di 📲 0195602045 sekarang untuk special complete DISKAUN juga ha gitu.
Ni antara soalan feveret para prospek kami. "Sis, dalam sebotol gula-gula kurus MINCE tu ada berapa biji? Tahan berapa lama? Banyak mana nak makannya?". Baca ni ye 👆
Ni antara soalan feveret para prospek kami. "Sis, dalam sebotol gula-gula kurus MINCE tu ada berapa biji? Tahan berapa lama? Banyak mana nak makannya?". Baca ni ye 👆
Assalamualaikum dan Selamat pagi semua😊
.
korang breakfast apa pagi ni?
Pastikan bfast korang yang healthy ya...😊
.
Tips saya setiap kali orang tanya utk turun berat dengan sihat, waktu makan yang wajib atau mesti dijaga adalah breakfast.Jaga bfast inshaAllah korang akan nikmati tahap kesihatan yang baik dan berat juga akan turun
.
Pengambilan protein dan fiber pada waktu pagi.Kurangkan pengambilan makanan yang tinggi lemak dan karbo😊
...
. 🖱klik link di bio ig sy utk info coaching
.
@suhanajohar | +6012 388 4349
Jr coach #getfitnowonline
Assalamualaikum dan Selamat pagi semua😊 . korang breakfast apa pagi ni? Pastikan bfast korang yang healthy ya...😊 . Tips saya setiap kali orang tanya utk turun berat dengan sihat, waktu makan yang wajib atau mesti dijaga adalah breakfast.Jaga bfast inshaAllah korang akan nikmati tahap kesihatan yang baik dan berat juga akan turun . Pengambilan protein dan fiber pada waktu pagi.Kurangkan pengambilan makanan yang tinggi lemak dan karbo😊 ... . 🖱klik link di bio ig sy utk info coaching . @suhanajohar | +6012 388 4349 Jr coach #getfitnowonline 
.
"Complete Set" tu maksudnya pakej combo 2 botol gula-gula kurus MINCE + sebotol Gel Coolrose + sekotak GCT detox drink. .
.
15 hari je amalkan dah turun 6kg. Mantop sungguh lah semangat cik adik sorang ni 👆 .
.
.
Uols tak teringin ke turun 6kg dalam masa singkat macam cik adik manis ni? Janji konsisten, jaga pemakanan, minum air masak yang cukup dan berdoa minta izin dari Tuhan juga penting. Barulah betul-betul 'complete' konsepnya hehehe. .
.
WhatsApp cik lin di 📲 0126206934 sekarang untuk special complete DISKAUN juga ha gitu.
. "Complete Set" tu maksudnya pakej combo 2 botol gula-gula kurus MINCE + sebotol Gel Coolrose + sekotak GCT detox drink. . . 15 hari je amalkan dah turun 6kg. Mantop sungguh lah semangat cik adik sorang ni 👆 . . . Uols tak teringin ke turun 6kg dalam masa singkat macam cik adik manis ni? Janji konsisten, jaga pemakanan, minum air masak yang cukup dan berdoa minta izin dari Tuhan juga penting. Barulah betul-betul 'complete' konsepnya hehehe. . . WhatsApp cik lin di 📲 0126206934 sekarang untuk special complete DISKAUN juga ha gitu.
.
Nak tips kempiskan perut buncit? Boleh guna Limau Nipis. .
. 
Amalkan minum perahan limau nipis yang dicampur dengan teh tanpa gula setiap hari. Seelok eloknya teh diminum dalam keadaan suam. Petua ini dikatakan dapat bantu untuk kempis perut yang buncit. .
.
Nak kempis perut lagi cepat? Boleh kemam gula-gula kurus dan sapu Gel CoolRose oleh DiMAR sekali 😉 . 📲 Whatsapp 0126206934
. Nak tips kempiskan perut buncit? Boleh guna Limau Nipis. . . Amalkan minum perahan limau nipis yang dicampur dengan teh tanpa gula setiap hari. Seelok eloknya teh diminum dalam keadaan suam. Petua ini dikatakan dapat bantu untuk kempis perut yang buncit. . . Nak kempis perut lagi cepat? Boleh kemam gula-gula kurus dan sapu Gel CoolRose oleh DiMAR sekali 😉 . 📲 Whatsapp 0126206934
.
Ni antara soalan feveret para prospek kami. "Sis, dalam sebotol gula-gula kurus MINCE tu ada berapa biji? Tahan berapa lama? Banyak mana nak makannya?". Baca ni ye 👆
. Ni antara soalan feveret para prospek kami. "Sis, dalam sebotol gula-gula kurus MINCE tu ada berapa biji? Tahan berapa lama? Banyak mana nak makannya?". Baca ni ye 👆
.
.
U olls #JUZLAB takde kesan cirit birit, berdebar-debar , pening lalat , panas  atau tidak boleh tidur malam tau.
.
JUZLAB bukan ubat ye kengkawan semua, hanya makanan tambahan dan kandungan utamanya adalah PRUN.
.
JUZLAB bantu u olls buang segala bagai toksin, lendir dan lemak. Bagi yang ada masalah sukar nak ke tandas tu, haaa memang dialukan sangat.
.
Kalau yang jenie suka mengunyah tu atau yang susah nak control makan tu, JUZLAB dapat memberikan rasa kenyang so makan ikut keperluan.
.
Insyaallah JUZLAB dapat bantu proses penurunan berat badan u olls tapi kenalah konsisten. Ada yang dapat turun berat sekilo, ada berkilo kilo , ada yang inch loss yang ada masalah sembelit dan settle dan lelain lagi kesan positif.
.
Macam selalu cakap setiap orang kesannya tak sama tau. .
Nak tanya apa apa boleh DM ok ☺️. #minumkuruslah #minumkuruslah #minumkuruslah #caramudahnakkurus #tipskuruscepat #kurusdengancepat #kuruscepat #cepatkenyang #tipsturunberat #sayajual #produkkurus #kurusdetoks #petuacantiksihat #kulitsihat #sayanakkurus #minumkuruslah #detoxdankurus #kurusdenganmudah #kurusdalammasa7hari #mudahnyakurus
. . U olls #JUZLAB  takde kesan cirit birit, berdebar-debar , pening lalat , panas atau tidak boleh tidur malam tau. . JUZLAB bukan ubat ye kengkawan semua, hanya makanan tambahan dan kandungan utamanya adalah PRUN. . JUZLAB bantu u olls buang segala bagai toksin, lendir dan lemak. Bagi yang ada masalah sukar nak ke tandas tu, haaa memang dialukan sangat. . Kalau yang jenie suka mengunyah tu atau yang susah nak control makan tu, JUZLAB dapat memberikan rasa kenyang so makan ikut keperluan. . Insyaallah JUZLAB dapat bantu proses penurunan berat badan u olls tapi kenalah konsisten. Ada yang dapat turun berat sekilo, ada berkilo kilo , ada yang inch loss yang ada masalah sembelit dan settle dan lelain lagi kesan positif. . Macam selalu cakap setiap orang kesannya tak sama tau. . Nak tanya apa apa boleh DM ok ☺️. #minumkuruslah  #minumkuruslah  #minumkuruslah  #caramudahnakkurus  #tipskuruscepat  #kurusdengancepat  #kuruscepat  #cepatkenyang  #tipsturunberat  #sayajual  #produkkurus  #kurusdetoks  #petuacantiksihat  #kulitsihat  #sayanakkurus  #minumkuruslah  #detoxdankurus  #kurusdenganmudah  #kurusdalammasa7hari  #mudahnyakurus 
PESANAN PENTING untuk kawan-kawan yang tengah consume #LENTIKDARA .
=================================================== Korang yang consume supplement untuk kecantikan dan kesihatan diri tu, tolong lah minum Air Kosong yang mencukupi bila consume ape pun jenis supplement.
.
Kenapa kita perlu minum air yang banyak selepas makan supplement ?? .
JAWAPAN : .
Supplement mengandungi kandungan vitamin  dalam dos yang tinggi/pekat. Ianya akan berkecai di dalam salur pencernaan kita dan kesemua vitamin-vitamin ini akan berada di dalam salur darah. .
Bila kita minum air sikit, kandungan darah akan menjadi terlalu pekat dan menyukarkan vitamin untuk diserap oleh sel-sel badan.
.
Supplement juga berfungsi membaiki sel-sel badan dan menyingkirkan toksin dari badan. Air yang banyak diperlukan untuk proses pengangkutan toksin-toksin ini keluar dari badan kita. .
Jika kekurangan air, ianya boleh menyebabkan toksin tetap tersimpan dalam badan dan menyumbang kepada masalah healing crisis. Healing crisis adalah petanda yang bagus kerana ia menunjukkan tubuh badan bertindak balas dengan supplement/jamu yang kita makan.
.
Rugi jer beli supplement, tapi kurang minum air kosong...
.
Kesian dan Sekian.

Seandainya dirimu berharga, minumlah secukupnya
Seandainya diri sendiri xkisah, jgn salahkan sesiapa☺☺☺ 💕sharing is caring💕

#LentikDara 
#lentikdaraRich927
#lentikdarateamkakmar #bisnesadalah1hubungan #jomsihat #jomkurus #sayajualprodukkurus #samaLentik #kaklinapompom #sayajualonline #buanglemak #kuruscepat #tipscantik #tipsturunberat
PESANAN PENTING untuk kawan-kawan yang tengah consume #LENTIKDARA  . =================================================== Korang yang consume supplement untuk kecantikan dan kesihatan diri tu, tolong lah minum Air Kosong yang mencukupi bila consume ape pun jenis supplement. . Kenapa kita perlu minum air yang banyak selepas makan supplement ?? . JAWAPAN : . Supplement mengandungi kandungan vitamin dalam dos yang tinggi/pekat. Ianya akan berkecai di dalam salur pencernaan kita dan kesemua vitamin-vitamin ini akan berada di dalam salur darah. . Bila kita minum air sikit, kandungan darah akan menjadi terlalu pekat dan menyukarkan vitamin untuk diserap oleh sel-sel badan. . Supplement juga berfungsi membaiki sel-sel badan dan menyingkirkan toksin dari badan. Air yang banyak diperlukan untuk proses pengangkutan toksin-toksin ini keluar dari badan kita. . Jika kekurangan air, ianya boleh menyebabkan toksin tetap tersimpan dalam badan dan menyumbang kepada masalah healing crisis. Healing crisis adalah petanda yang bagus kerana ia menunjukkan tubuh badan bertindak balas dengan supplement/jamu yang kita makan. . Rugi jer beli supplement, tapi kurang minum air kosong... . Kesian dan Sekian. Seandainya dirimu berharga, minumlah secukupnya Seandainya diri sendiri xkisah, jgn salahkan sesiapa☺☺☺ 💕sharing is caring💕 #LentikDara  #lentikdaraRich927  #lentikdarateamkakmar  #bisnesadalah1hubungan  #jomsihat  #jomkurus  #sayajualprodukkurus  #samaLentik  #kaklinapompom  #sayajualonline  #buanglemak  #kuruscepat  #tipscantik  #tipsturunberat 
Korang snacking ape ptg ni?
.
10 keping cream cracker... belum kira cicah milo lagi😅 ...dah macam satu pinggan nasik.
.
Saranan saya bila berdiet.. elakkan dulu segala jenis biskut( jgn tanya apa2 brand kt saya😅🙏🏻) sebab apa yg kita makan hanyalah minyak, gula dan lemak.. 😬
.
Boleh letak dalam list cheat day but for NOW.. fokus dengan makanan segar dan tinggi nutrisi.
.
#nakdiettaknaklapar 
#coachayutinie 
#teamnickhinhussien
#youcanloseweightfromhome
📲Coach Ayu: +60123491813
.
#nakturunberat #jomsihat #cantik #rapi #ramping #bilanakdiet #lazada #zalora #sayacoach #coachturunberat #nakturunberatbadan #tipsdiet #tipsturunberat #naksihat #nakdiet #bilanakdiet #menudiet #dietsihat #bilanakkurus #tipskurus #bajuplussize #seluarbesar #jubahbesar #nakkurus
Korang snacking ape ptg ni? . 10 keping cream cracker... belum kira cicah milo lagi😅 ...dah macam satu pinggan nasik. . Saranan saya bila berdiet.. elakkan dulu segala jenis biskut( jgn tanya apa2 brand kt saya😅🙏🏻) sebab apa yg kita makan hanyalah minyak, gula dan lemak.. 😬 . Boleh letak dalam list cheat day but for NOW.. fokus dengan makanan segar dan tinggi nutrisi. . #nakdiettaknaklapar  #coachayutinie  #teamnickhinhussien  #youcanloseweightfromhome  📲Coach Ayu: +60123491813 . #nakturunberat  #jomsihat  #cantik  #rapi  #ramping  #bilanakdiet  #lazada  #zalora  #sayacoach  #coachturunberat  #nakturunberatbadan  #tipsdiet  #tipsturunberat  #naksihat  #nakdiet  #bilanakdiet  #menudiet  #dietsihat  #bilanakkurus  #tipskurus  #bajuplussize  #seluarbesar  #jubahbesar  #nakkurus 
Siapa cakap nak kurus takleh makan nasi? Peserta-peserta saya dlm dalam group coaching semua makan nasi dan turun 3-10kg sebulan.
.
Caranya:
1- NASI SEPENUMBUK 👊🏼
Cukup sekadar 200 kalori nasi (putih/perang) size genggaman tangan kita.
2- PROTEIN SEBESAR TAPAK TANGAN
Ikan ataupun ayam yang masak kukus, panggang ataupun steam. Size dia sebesar tapak tangan kita.
3- JANGAN AMBIK KUAH
Kuah kari, kuah lemak, kuah kurma ke takyah la ambik dulu sepanjang proses nak kurus ni. Sebabnye...sesudu besar kuah boleh jadi 100kalori. Mana taknya ada minyak, santan, gula, garam dan penambah rasa yang PERLU DIELAKKAN untuk kurus.
.
Selamat mencuba! Tag kawan2 nak makan nasi dan nak kurus.. klik link pd bio ig utk details program.
.
#nakdiettaknaklapar 
#coachayutinie 
#teamnickhinhussien
#youcanloseweightfromhome
📲Coach Ayu: +60123491813
.
#nakturunberat #jomsihat #cantik #rapi #ramping #bilanakdiet #lazada #zalora #sayacoach #coachturunberat #nakturunberatbadan #tipsdiet #tipsturunberat #naksihat #nakdiet #bilanakdiet #menudiet #dietsihat #bilanakkurus #tipskurus #bajuplussize #seluarbesar #jubahbesar #nakkurus
Siapa cakap nak kurus takleh makan nasi? Peserta-peserta saya dlm dalam group coaching semua makan nasi dan turun 3-10kg sebulan. . Caranya: 1- NASI SEPENUMBUK 👊🏼 Cukup sekadar 200 kalori nasi (putih/perang) size genggaman tangan kita. 2- PROTEIN SEBESAR TAPAK TANGAN Ikan ataupun ayam yang masak kukus, panggang ataupun steam. Size dia sebesar tapak tangan kita. 3- JANGAN AMBIK KUAH Kuah kari, kuah lemak, kuah kurma ke takyah la ambik dulu sepanjang proses nak kurus ni. Sebabnye...sesudu besar kuah boleh jadi 100kalori. Mana taknya ada minyak, santan, gula, garam dan penambah rasa yang PERLU DIELAKKAN untuk kurus. . Selamat mencuba! Tag kawan2 nak makan nasi dan nak kurus.. klik link pd bio ig utk details program. . #nakdiettaknaklapar  #coachayutinie  #teamnickhinhussien  #youcanloseweightfromhome  📲Coach Ayu: +60123491813 . #nakturunberat  #jomsihat  #cantik  #rapi  #ramping  #bilanakdiet  #lazada  #zalora  #sayacoach  #coachturunberat  #nakturunberatbadan  #tipsdiet  #tipsturunberat  #naksihat  #nakdiet  #bilanakdiet  #menudiet  #dietsihat  #bilanakkurus  #tipskurus  #bajuplussize  #seluarbesar  #jubahbesar  #nakkurus 
.
.
Bila berat badan semakin berkurangan terus jadi nampak muda remaja . Setuju tak?
.
Best jadinya, pembuangan pun lawas dan Peha semakin berkurang inch, lebih yakin nak ber skinny jeans.
.
Mudah ajer nak buang lelemak tersembunyi tu, minum je #JUZLAB rasa pun sedap.
.
Jom u olls.

#minumkuruslah #minumkuruslah #minumkuruslah #caramudahnakkurus #tipskuruscepat #kurusdengancepat #kuruscepat #cepatkenyang #tipsturunberat #sayajual #produkkurus #kurusdetoks #petuacantiksihat #kulitsihat #sayanakkurus #minumkuruslah #detoxdankurus #kurusdenganmudah #kurusdalammasa7hari #mudahnyakurus
. . Bila berat badan semakin berkurangan terus jadi nampak muda remaja . Setuju tak? . Best jadinya, pembuangan pun lawas dan Peha semakin berkurang inch, lebih yakin nak ber skinny jeans. . Mudah ajer nak buang lelemak tersembunyi tu, minum je #JUZLAB  rasa pun sedap. . Jom u olls. #minumkuruslah  #minumkuruslah  #minumkuruslah  #caramudahnakkurus  #tipskuruscepat  #kurusdengancepat  #kuruscepat  #cepatkenyang  #tipsturunberat  #sayajual  #produkkurus  #kurusdetoks  #petuacantiksihat  #kulitsihat  #sayanakkurus  #minumkuruslah  #detoxdankurus  #kurusdenganmudah  #kurusdalammasa7hari  #mudahnyakurus 
Soft silken tofu & mushroom.
.
Ramai rupanya yg suka menu mealplan semalam...ramai yg DM tanya resepi.
.
Cuma sy nak ingatkan yg part perisa sos tiram tu...jgn amalkan setiap hari ye...ada hidden salt & boleh jd punca gemuk air. Bnyk ambik bahan perisa makanan ni buat pipi jadi plum. .
.
Khas utk follower saya yg bertanya...sy dedicate posting ni utk anda semua 😘... selamat mencuba!
.
#nakdiettaknaklapar 
#coachayutinie 
#teamnickhinhussien
#youcanloseweightfromhome
📲Coach Ayu: +60123491813
.
#nakturunberat #jomsihat #cantik #rapi #ramping #bilanakdiet #lazada #zalora #sayacoach #coachturunberat #nakturunberatbadan #tipsdiet #tipsturunberat #naksihat #nakdiet #bilanakdiet #menudiet #dietsihat #bilanakkurus #tipskurus #bajuplussize #seluarbesar #jubahbesar #nakkurus
Soft silken tofu & mushroom. . Ramai rupanya yg suka menu mealplan semalam...ramai yg DM tanya resepi. . Cuma sy nak ingatkan yg part perisa sos tiram tu...jgn amalkan setiap hari ye...ada hidden salt & boleh jd punca gemuk air. Bnyk ambik bahan perisa makanan ni buat pipi jadi plum. . . Khas utk follower saya yg bertanya...sy dedicate posting ni utk anda semua 😘... selamat mencuba! . #nakdiettaknaklapar  #coachayutinie  #teamnickhinhussien  #youcanloseweightfromhome  📲Coach Ayu: +60123491813 . #nakturunberat  #jomsihat  #cantik  #rapi  #ramping  #bilanakdiet  #lazada  #zalora  #sayacoach  #coachturunberat  #nakturunberatbadan  #tipsdiet  #tipsturunberat  #naksihat  #nakdiet  #bilanakdiet  #menudiet  #dietsihat  #bilanakkurus  #tipskurus  #bajuplussize  #seluarbesar  #jubahbesar  #nakkurus 
Bagaimana agaknya wajah dan penampilan anda apabila hilang 10kg. Terus nampak lain. Nampak tinggi lampai macam model. Dagu terbentuk. .
.
Bagi yang kurang keyakinan ... kulit muka kusam, tak bertenaga. Cuba la kurus. Kalau memang dah ada rupa, sayang biarkan lemak tu menguasai penampilan anda. .
.
Pengambil Season 31 - Edisi Mac 2018. Klik link pd bio ig utk detail program.
.
#nakdiettaknaklapar 
#coachayutinie 
#teamnickhinhussien
#youcanloseweightfromhome
📲Coach Ayu: +60123491813
.
#nakturunberat #jomsihat #cantik #rapi #ramping #bilanakdiet #lazada #zalora #sayacoach #coachturunberat #nakturunberatbadan #tipsdiet #tipsturunberat #naksihat #nakdiet #bilanakdiet #menudiet #dietsihat #bilanakkurus #tipskurus #bajuplussize #seluarbesar #jubahbesar #nakkurus
Bagaimana agaknya wajah dan penampilan anda apabila hilang 10kg. Terus nampak lain. Nampak tinggi lampai macam model. Dagu terbentuk. . . Bagi yang kurang keyakinan ... kulit muka kusam, tak bertenaga. Cuba la kurus. Kalau memang dah ada rupa, sayang biarkan lemak tu menguasai penampilan anda. . . Pengambil Season 31 - Edisi Mac 2018. Klik link pd bio ig utk detail program. . #nakdiettaknaklapar  #coachayutinie  #teamnickhinhussien  #youcanloseweightfromhome  📲Coach Ayu: +60123491813 . #nakturunberat  #jomsihat  #cantik  #rapi  #ramping  #bilanakdiet  #lazada  #zalora  #sayacoach  #coachturunberat  #nakturunberatbadan  #tipsdiet  #tipsturunberat  #naksihat  #nakdiet  #bilanakdiet  #menudiet  #dietsihat  #bilanakkurus  #tipskurus  #bajuplussize  #seluarbesar  #jubahbesar  #nakkurus 
Nak tahu apa kebaikan HALIA? Setahu sis minum air rebusan halia memang diamalkan oleh orang dulu-dulu untuk menjaga dalaman. .
.
Tak sangka rupanya banyak lagi khasiat halia ni yang kita tak tahu. Tapi ada tak pilihan lain selain minum air halia?
.
Ha, nak kurus, sihat dan subur? .
Jom amalkan #gulagulakurus MINCE oleh DiMAR
Nak tahu apa kebaikan HALIA? Setahu sis minum air rebusan halia memang diamalkan oleh orang dulu-dulu untuk menjaga dalaman. . . Tak sangka rupanya banyak lagi khasiat halia ni yang kita tak tahu. Tapi ada tak pilihan lain selain minum air halia? . Ha, nak kurus, sihat dan subur? . Jom amalkan #gulagulakurus  MINCE oleh DiMAR
Perghhhhh! Banyak tuuuuu 😱😱😱. .
.
Korang tak teringin ke nak lose weight sebelum Raya Aidilfitri nanti. Tak perlu tunggu puasa untuk mula diet beb. Yang penting, kawal selera makan dari sekarang. .
.
WhatsApp saja saya di 📲 0195602045 untuk info lanjut dan cara dapatkan sebotol dua gula-gula kurus MINCE oleh DiMAR.
Perghhhhh! Banyak tuuuuu 😱😱😱. . . Korang tak teringin ke nak lose weight sebelum Raya Aidilfitri nanti. Tak perlu tunggu puasa untuk mula diet beb. Yang penting, kawal selera makan dari sekarang. . . WhatsApp saja saya di 📲 0195602045 untuk info lanjut dan cara dapatkan sebotol dua gula-gula kurus MINCE oleh DiMAR.
Makan Mince ni tiada diet atau pantang.
. 
Cumanya ... kita nak bantu sis cepat turunkan berat badan, kita nak sis kurangkan atau elakkan makanan bergoreng dan berlemak 😀
. 
Fungsi utama Mince untuk kurangkan selera makan secara selamat. Jadi secara tak langsung berat sis akan turun bila sis makan dalam jumlah yang lebih kecil, walaupun tanpa kita sedari ☺️
.
Dalam mana-mana diet regime pun, coach tentu akan nasihatkan supaya kita utamakan pemakanan kemudian barulah diiringi dengan senaman untuk kesan yang paling cepat. Selamat mencuba!
Makan Mince ni tiada diet atau pantang. . Cumanya ... kita nak bantu sis cepat turunkan berat badan, kita nak sis kurangkan atau elakkan makanan bergoreng dan berlemak 😀 . Fungsi utama Mince untuk kurangkan selera makan secara selamat. Jadi secara tak langsung berat sis akan turun bila sis makan dalam jumlah yang lebih kecil, walaupun tanpa kita sedari ☺️ . Dalam mana-mana diet regime pun, coach tentu akan nasihatkan supaya kita utamakan pemakanan kemudian barulah diiringi dengan senaman untuk kesan yang paling cepat. Selamat mencuba!
.
Perghhhhh! Banyak tuuuuu 😱😱😱. .
.
Korang tak teringin ke nak lose weight sebelum Raya Aidilfitri nanti. Tak perlu tunggu puasa untuk mula diet beb. Yang penting, kawal selera makan dari sekarang. .
.
WhatsApp saja cik lin di 📲 0126206934 untuk info lanjut dan cara dapatkan sebotol dua gula-gula kurus MINCE oleh DiMAR.
. Perghhhhh! Banyak tuuuuu 😱😱😱. . . Korang tak teringin ke nak lose weight sebelum Raya Aidilfitri nanti. Tak perlu tunggu puasa untuk mula diet beb. Yang penting, kawal selera makan dari sekarang. . . WhatsApp saja cik lin di 📲 0126206934 untuk info lanjut dan cara dapatkan sebotol dua gula-gula kurus MINCE oleh DiMAR.
.
Nak tahu apa kebaikan HALIA? Setahu sis minum air rebusan halia memang diamalkan oleh orang dulu-dulu untuk menjaga dalaman. .
.
Tak sangka rupanya banyak lagi khasiat halia ni yang kita tak tahu. Tapi ada tak pilihan lain selain minum air halia?
.
Ha, nak kurus, sihat dan subur? .
Jom amalkan #gulagulakurus MINCE oleh DiMAR
. Nak tahu apa kebaikan HALIA? Setahu sis minum air rebusan halia memang diamalkan oleh orang dulu-dulu untuk menjaga dalaman. . . Tak sangka rupanya banyak lagi khasiat halia ni yang kita tak tahu. Tapi ada tak pilihan lain selain minum air halia? . Ha, nak kurus, sihat dan subur? . Jom amalkan #gulagulakurus  MINCE oleh DiMAR
.
Makan Mince ni tiada diet atau pantang.
. 
Cumanya ... kita nak bantu sis cepat turunkan berat badan, kita nak sis kurangkan atau elakkan makanan bergoreng dan berlemak 😀
. 
Fungsi utama Mince untuk kurangkan selera makan secara selamat. Jadi secara tak langsung berat sis akan turun bila sis makan dalam jumlah yang lebih kecil, walaupun tanpa kita sedari ☺️
.
Dalam mana-mana diet regime pun, coach tentu akan nasihatkan supaya kita utamakan pemakanan kemudian barulah diiringi dengan senaman untuk kesan yang paling cepat. Selamat mencuba!
. Makan Mince ni tiada diet atau pantang. . Cumanya ... kita nak bantu sis cepat turunkan berat badan, kita nak sis kurangkan atau elakkan makanan bergoreng dan berlemak 😀 . Fungsi utama Mince untuk kurangkan selera makan secara selamat. Jadi secara tak langsung berat sis akan turun bila sis makan dalam jumlah yang lebih kecil, walaupun tanpa kita sedari ☺️ . Dalam mana-mana diet regime pun, coach tentu akan nasihatkan supaya kita utamakan pemakanan kemudian barulah diiringi dengan senaman untuk kesan yang paling cepat. Selamat mencuba!
Antara BUAH BUAHAN yang harus di makan kerana kualitinya/kebaikannya.
.
1. Aprikot – (3 aprikot = 51kcal)
. 
Sumber beta-carotene, yang kemudiannya akan ditukar kepada vitamin A oleh tubuh badan.

2. Betik – (1 cup, cube = 55kcal)
. 
Secawan betik mengandungi 86mg Vitamin C, 2.5g serat, berserta sedikit beta-carotene dan kalsium.

3. Blackberries – (1 cup = 74kcal)
. 
Secawan Blackberries mengandungi 10g serat, merangkumi kira-kira 1/2 yang di perlukan dalam sehari! Makan 2 cawan Blackberries sehari dan sistem pelawasan anda pasti menjadi lancar.

4. Blueberries – (1 cup = 81kcal)
. 
Menyekat pertumbuhan bakteria pada salur urine, sekaligus mencegah jangkitan bakteria pada ginjal.

5. Epal – (1 medium = 80kcal)
. 
Sebiji epal mengandungi 3g serat (fiber), merangkumi kira-kira 1/6 yang di perlukan oleh kita dalam sehari. Diet tinggi serat boleh mengurangkan risiko sakit jantung.

6. Kiwi – (1 medium = 46kcal)
. 
Sebiji kiwi mengandungi 74mg Vitamin C dan 2.8g serabut.

7. Mangga – (1 mango = 135kcal)
. 
Sebiji mangga sudah cukup untuk membekalkan anda beta-carotene (Vitamin A) di samping mengandungi 57mg Vitamin C.

8. Oren – (1 oren = 61kcal)
. 
Sebiji oren mengandungi tidak kurang daripada 50mg Vitamin C, 40mcg Folic Acid, dan 52mg Calcium.

9. Pear – (1 medium = 103kcal)
. 
Sebiji pear membekalkan 5.5g serat, mewakili 1/4 yang di perlukan dalam sehari, di samping mengurangkan kadar kolesterol dalam darah dan memastikan kita ‘hidrat’ sepanjang hari.

10. Pisang – (1 medium = 105kcal)
. 
Sumber potassium yang terbaik, yang membantu fungsi kesihatan jantung dan otot. Sumber karbohidrat yang bagus untuk di ambil ketika awal pagi, sebelum dan selepas ‘senaman pemberat’ (dan bukannya selepas makan nasi, seperti yang biasa di buat orang ketika lepak mamak).
. 
11. Strawberries – (1 cup = 50kcal)
. 
Secawan strawberi mengandungi ellagic acid dan anthocyanins yang tinggi, di samping 95mg Vitamin C dan 3.8g serat.
Antara BUAH BUAHAN yang harus di makan kerana kualitinya/kebaikannya. . 1. Aprikot – (3 aprikot = 51kcal) . Sumber beta-carotene, yang kemudiannya akan ditukar kepada vitamin A oleh tubuh badan. 2. Betik – (1 cup, cube = 55kcal) . Secawan betik mengandungi 86mg Vitamin C, 2.5g serat, berserta sedikit beta-carotene dan kalsium. 3. Blackberries – (1 cup = 74kcal) . Secawan Blackberries mengandungi 10g serat, merangkumi kira-kira 1/2 yang di perlukan dalam sehari! Makan 2 cawan Blackberries sehari dan sistem pelawasan anda pasti menjadi lancar. 4. Blueberries – (1 cup = 81kcal) . Menyekat pertumbuhan bakteria pada salur urine, sekaligus mencegah jangkitan bakteria pada ginjal. 5. Epal – (1 medium = 80kcal) . Sebiji epal mengandungi 3g serat (fiber), merangkumi kira-kira 1/6 yang di perlukan oleh kita dalam sehari. Diet tinggi serat boleh mengurangkan risiko sakit jantung. 6. Kiwi – (1 medium = 46kcal) . Sebiji kiwi mengandungi 74mg Vitamin C dan 2.8g serabut. 7. Mangga – (1 mango = 135kcal) . Sebiji mangga sudah cukup untuk membekalkan anda beta-carotene (Vitamin A) di samping mengandungi 57mg Vitamin C. 8. Oren – (1 oren = 61kcal) . Sebiji oren mengandungi tidak kurang daripada 50mg Vitamin C, 40mcg Folic Acid, dan 52mg Calcium. 9. Pear – (1 medium = 103kcal) . Sebiji pear membekalkan 5.5g serat, mewakili 1/4 yang di perlukan dalam sehari, di samping mengurangkan kadar kolesterol dalam darah dan memastikan kita ‘hidrat’ sepanjang hari. 10. Pisang – (1 medium = 105kcal) . Sumber potassium yang terbaik, yang membantu fungsi kesihatan jantung dan otot. Sumber karbohidrat yang bagus untuk di ambil ketika awal pagi, sebelum dan selepas ‘senaman pemberat’ (dan bukannya selepas makan nasi, seperti yang biasa di buat orang ketika lepak mamak). . 11. Strawberries – (1 cup = 50kcal) . Secawan strawberi mengandungi ellagic acid dan anthocyanins yang tinggi, di samping 95mg Vitamin C dan 3.8g serat.
Bagian dari LIFESTYLE nya eike .

Bukan susu, apalagi susu diet ! Bukan pelangsing, tapi NUTRISI MAKANAN 👌🏻
.
.
ps:
STRONG WHY = EASY HOW ! 15 Hari bisa punya perubahan luar biasa + dapat CASH 
Super worth to try to challenge your self 🔥

Batch 1 #15DaysChallenge waktunya pengumuman. Itu tandanya akan banyak kejutan di hari penuh cinta kali ini 🎉💖💝🤗 Start Now , BATCH 2 perubahan keren dalam 15 Hari. WHY NOT YOU ??
.
.
.
.
.
.
.
#coachnadiayu #15bongkarlemak #caramembuatshake #herbalifeindonesia #lombamakan #makanansehat #nutrisiherbalife #herbalifemalang #herbalifebandung #infoherbalife #herbalifebogor #herbalifesurabaya #herbalifeshake #tipsturunberat #resepmakanan #resepsehat
Bagian dari LIFESTYLE nya eike . Bukan susu, apalagi susu diet ! Bukan pelangsing, tapi NUTRISI MAKANAN 👌🏻 . . ps: STRONG WHY = EASY HOW ! 15 Hari bisa punya perubahan luar biasa + dapat CASH Super worth to try to challenge your self 🔥 Batch 1 #15DaysChallenge  waktunya pengumuman. Itu tandanya akan banyak kejutan di hari penuh cinta kali ini 🎉💖💝🤗 Start Now , BATCH 2 perubahan keren dalam 15 Hari. WHY NOT YOU ?? . . . . . . . #coachnadiayu  #15bongkarlemak  #caramembuatshake  #herbalifeindonesia  #lombamakan  #makanansehat  #nutrisiherbalife  #herbalifemalang  #herbalifebandung  #infoherbalife  #herbalifebogor  #herbalifesurabaya  #herbalifeshake  #tipsturunberat  #resepmakanan  #resepsehat 
Penting untuk ambil protein bila berdiet.
.
Protein yg cukup adalah penting untuk elakkan “muscle drop” ketika berdiet dan pengambilan protein yg cukup dengan kombinasi weight training membantu untuk body reshape dgn lebih cepat.
.
Di atas dicadangkan beberapa jenis protein yg bagus untuk diet anda — ayam, daging, ikan salmon (lemak baik yg tinggi), bison tu daging sejenis kerbau liar (payah nak jumpa) dan telur ..semuanya tinggi protein.. selang selikan pengambilan supaya diet anda tak boring dan bagus untuk long term energy.
.
#nakdiettaknaklapar 
#coachayutinie 
#teamnickhinhussien
#youcanloseweightfromhome
📲Coach Ayu: +60123491813
.
#nakturunberat #jomsihat #cantik #rapi #ramping #bilanakdiet #lazada #zalora #sayacoach #coachturunberat #nakturunberatbadan #tipsdiet #tipsturunberat #naksihat #nakdiet #bilanakdiet #menudiet #dietsihat #bilanakkurus #tipskurus #bajuplussize #seluarbesar #jubahbesar #nakkurus
Penting untuk ambil protein bila berdiet. . Protein yg cukup adalah penting untuk elakkan “muscle drop” ketika berdiet dan pengambilan protein yg cukup dengan kombinasi weight training membantu untuk body reshape dgn lebih cepat. . Di atas dicadangkan beberapa jenis protein yg bagus untuk diet anda — ayam, daging, ikan salmon (lemak baik yg tinggi), bison tu daging sejenis kerbau liar (payah nak jumpa) dan telur ..semuanya tinggi protein.. selang selikan pengambilan supaya diet anda tak boring dan bagus untuk long term energy. . #nakdiettaknaklapar  #coachayutinie  #teamnickhinhussien  #youcanloseweightfromhome  📲Coach Ayu: +60123491813 . #nakturunberat  #jomsihat  #cantik  #rapi  #ramping  #bilanakdiet  #lazada  #zalora  #sayacoach  #coachturunberat  #nakturunberatbadan  #tipsdiet  #tipsturunberat  #naksihat  #nakdiet  #bilanakdiet  #menudiet  #dietsihat  #bilanakkurus  #tipskurus  #bajuplussize  #seluarbesar  #jubahbesar  #nakkurus 
Korang mkn sayur tak? Nak masak sayur ade teknik dr segi timing & cooking method.
.
Supaya dapat kekalkan khasiat, tak lunyai dan kita makan pun rasa fresh...cuma masak sayur dengan timing yg betul. Rujuk jadual di atas.
.
Sayur2 ni kalau overcooked hilang khasiat dia.. kita makan tak dapat apa-apa...hanya kalori je yang tinggi nanti
.
#nakdiettaknaklapar 
#coachayutinie 
#teamnickhinhussien
#youcanloseweightfromhome
📲Coach Ayu: +60123491813
.
#nakturunberat #jomsihat #cantik #rapi #ramping #bilanakdiet #lazada #zalora #sayacoach #coachturunberat #nakturunberatbadan #tipsdiet #tipsturunberat #naksihat #nakdiet #bilanakdiet #menudiet #dietsihat #bilanakkurus #tipskurus #bajuplussize #seluarbesar #jubahbesar #nakkurus
Korang mkn sayur tak? Nak masak sayur ade teknik dr segi timing & cooking method. . Supaya dapat kekalkan khasiat, tak lunyai dan kita makan pun rasa fresh...cuma masak sayur dengan timing yg betul. Rujuk jadual di atas. . Sayur2 ni kalau overcooked hilang khasiat dia.. kita makan tak dapat apa-apa...hanya kalori je yang tinggi nanti . #nakdiettaknaklapar  #coachayutinie  #teamnickhinhussien  #youcanloseweightfromhome  📲Coach Ayu: +60123491813 . #nakturunberat  #jomsihat  #cantik  #rapi  #ramping  #bilanakdiet  #lazada  #zalora  #sayacoach  #coachturunberat  #nakturunberatbadan  #tipsdiet  #tipsturunberat  #naksihat  #nakdiet  #bilanakdiet  #menudiet  #dietsihat  #bilanakkurus  #tipskurus  #bajuplussize  #seluarbesar  #jubahbesar  #nakkurus 
Sesekali switch sumber protein berasaskan tumbuh-tumbuhan — Tauhu; protein drp kacang soya.
.
Tinggi protein...membuat perut tidak cepat merasa lapar. Juga, sifat rendah kalori (kira-kira 80 kalori dalam 100 gram) tidak menambah kalori tambahan untuk menu diet anda.
.
Bonus... Tauhu membantu mengekalkan keanjalan kulit dan nada otot muka yang seterusnya menghalang penuaan. .
.
#nakdiettaknaklapar 
#coachayutinie 
#teamnickhinhussien
#youcanloseweightfromhome
📲Coach Ayu: +60123491813
.
#nakturunberat #jomsihat #cantik #rapi #ramping #bilanakdiet #lazada #zalora #sayacoach #coachturunberat #nakturunberatbadan #tipsdiet #tipsturunberat #naksihat #nakdiet #bilanakdiet #menudiet #dietsihat #bilanakkurus #tipskurus #bajuplussize #seluarbesar #jubahbesar #nakkurus
Sesekali switch sumber protein berasaskan tumbuh-tumbuhan — Tauhu; protein drp kacang soya. . Tinggi protein...membuat perut tidak cepat merasa lapar. Juga, sifat rendah kalori (kira-kira 80 kalori dalam 100 gram) tidak menambah kalori tambahan untuk menu diet anda. . Bonus... Tauhu membantu mengekalkan keanjalan kulit dan nada otot muka yang seterusnya menghalang penuaan. . . #nakdiettaknaklapar  #coachayutinie  #teamnickhinhussien  #youcanloseweightfromhome  📲Coach Ayu: +60123491813 . #nakturunberat  #jomsihat  #cantik  #rapi  #ramping  #bilanakdiet  #lazada  #zalora  #sayacoach  #coachturunberat  #nakturunberatbadan  #tipsdiet  #tipsturunberat  #naksihat  #nakdiet  #bilanakdiet  #menudiet  #dietsihat  #bilanakkurus  #tipskurus  #bajuplussize  #seluarbesar  #jubahbesar  #nakkurus 
Badan kita seperti BANK SIMPANAN LEMAK. Lemak berfungsi untuk simpan tenaga.
.
Tetapi jika hari-hari makan terlebih dari jumlah kalori yang badan perlukan, setiap hari itu jugalah lemak akan disimpan. Macam menabunglah pula! .
.
Badan akan simpan lemak di seluruh badan termasuklah organ-organ penting seperti jantung, hati dan otak. .
. 
Amalkan pemakanan yang seimbang dan jika kalian tahu dah terlebih kalori atau lemak, buat diari makanan dan kalori defisit.
.
Tetapi janganlah makan sedikit sangat. 1000 ke 1100 kalori adalah jumlah kalori minimum yang kalian perlu makan dalam sehari. Wallahualam.
Badan kita seperti BANK SIMPANAN LEMAK. Lemak berfungsi untuk simpan tenaga. . Tetapi jika hari-hari makan terlebih dari jumlah kalori yang badan perlukan, setiap hari itu jugalah lemak akan disimpan. Macam menabunglah pula! . . Badan akan simpan lemak di seluruh badan termasuklah organ-organ penting seperti jantung, hati dan otak. . . Amalkan pemakanan yang seimbang dan jika kalian tahu dah terlebih kalori atau lemak, buat diari makanan dan kalori defisit. . Tetapi janganlah makan sedikit sangat. 1000 ke 1100 kalori adalah jumlah kalori minimum yang kalian perlu makan dalam sehari. Wallahualam.
Pelanggan ni berniat untuk mempercepatkan proses penurunan berat beliau. Jadi, beliau akan berjogging setiap petang. .
.
Konsisten consume gula-gula kurus MINCE oleh DiMAR, konsisten juga riadhah, maka proses penurunan menjadi semakin mudah. Alhamdulillah. Syabas! .
.
Nak order atau jika ada sebarang pertanyaan berkaitan, boleh WhatsApp saya dengan segera di 📲 0166425564 . Saya tunggu tau 😍
Pelanggan ni berniat untuk mempercepatkan proses penurunan berat beliau. Jadi, beliau akan berjogging setiap petang. . . Konsisten consume gula-gula kurus MINCE oleh DiMAR, konsisten juga riadhah, maka proses penurunan menjadi semakin mudah. Alhamdulillah. Syabas! . . Nak order atau jika ada sebarang pertanyaan berkaitan, boleh WhatsApp saya dengan segera di 📲 0166425564 . Saya tunggu tau 😍
Ubi keledek termasuk dalam kategori makanan yang mempunyai nutrisi lengkap — merupakan sumber karbohidrat kompleks yg baik.
.
Dibandingkan dengan nasi, ubi keledek mengandungi vitamin A dan C yang mampu memenuhi 61% keperluan harian tubuh. Selain itu, ubi keledek ini juga mempunyai serat tinggi sehingga mudah dihadamkan oleh tubuh.
.
Jadi, ubi keledek ini juga sangat sesuai untuk kita yang ingin menurunkan berat badan secara sihat dan semulajadi.
.
So...misi hari ni...cuba tukar karbo nasi kpd karbo ubi keledek utk lunch nanti.
.
#nakdiettaknaklapar 
#coachayutinie 
#teamnickhinhussien
#youcanloseweightfromhome
📲Coach Ayu: +60123491813
.
#nakturunberat #jomsihat #cantik #rapi #ramping #bilanakdiet #lazada #zalora #sayacoach #coachturunberat #nakturunberatbadan #tipsdiet #tipsturunberat #naksihat #nakdiet #bilanakdiet #menudiet #dietsihat #bilanakkurus #tipskurus #bajuplussize #seluarbesar #jubahbesar #nakkurus
Ubi keledek termasuk dalam kategori makanan yang mempunyai nutrisi lengkap — merupakan sumber karbohidrat kompleks yg baik. . Dibandingkan dengan nasi, ubi keledek mengandungi vitamin A dan C yang mampu memenuhi 61% keperluan harian tubuh. Selain itu, ubi keledek ini juga mempunyai serat tinggi sehingga mudah dihadamkan oleh tubuh. . Jadi, ubi keledek ini juga sangat sesuai untuk kita yang ingin menurunkan berat badan secara sihat dan semulajadi. . So...misi hari ni...cuba tukar karbo nasi kpd karbo ubi keledek utk lunch nanti. . #nakdiettaknaklapar  #coachayutinie  #teamnickhinhussien  #youcanloseweightfromhome  📲Coach Ayu: +60123491813 . #nakturunberat  #jomsihat  #cantik  #rapi  #ramping  #bilanakdiet  #lazada  #zalora  #sayacoach  #coachturunberat  #nakturunberatbadan  #tipsdiet  #tipsturunberat  #naksihat  #nakdiet  #bilanakdiet  #menudiet  #dietsihat  #bilanakkurus  #tipskurus  #bajuplussize  #seluarbesar  #jubahbesar  #nakkurus 
InsyaAllah, gula-gula kurus Mince oleh DiMAR 100% SELAMAT dan dihasilkan oleh KILANG BERSTATUS GMP. .
. 
Lagipun pihak HQ dah buat lab test dari Pusat Racun Negara untuk pastikan MINCE ni selamat dari bahan terlarang seperti Sibutramine etc. .
. 
Sebab tu ibu menyusu atau penyakit kronik memang tiada masalah nak makan MINCE berdasarkan testimoni dan pengalaman kami setakat ini. .
.
.
Jadi jangan risau untuk consume ye kawan-kawan, MINCE ni hanya supplement tambahan vitamin saja😉
InsyaAllah, gula-gula kurus Mince oleh DiMAR 100% SELAMAT dan dihasilkan oleh KILANG BERSTATUS GMP. . . Lagipun pihak HQ dah buat lab test dari Pusat Racun Negara untuk pastikan MINCE ni selamat dari bahan terlarang seperti Sibutramine etc. . . Sebab tu ibu menyusu atau penyakit kronik memang tiada masalah nak makan MINCE berdasarkan testimoni dan pengalaman kami setakat ini. . . . Jadi jangan risau untuk consume ye kawan-kawan, MINCE ni hanya supplement tambahan vitamin saja😉