an online Instagram web viewer

#comicoreclub medias

Photos

KOMIK FREE! KOMIK PERCUMA! KOMIK LAMBAK!
Deme exPORT, kami saPORT!
Booth Pekan Kartun Ipoh @ Serambi Karya House Warming 25/2/18
πŸ‘‰ 1 komik percuma untuk setiap ahli-ahli Pekomik yang hadir ke Serambi Karya pada Ahad @ 25/2/18 ini.
πŸ‘‰ Cuma datang meja Pekan Kartun Ipoh, sebutkan nombor keahlian Pekomik dan anda boleh mendapatkan 1 komik percuma!
πŸ‘‰Pada yang belum mendaftar sebagai ahli Pekomik, sila daftar segera @ www.pekomik.org.my

MASUK PERCUMA!

Lokasi: Jalan Bellamy, Bukit Petaling, 50460 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

https://goo.gl/maps/axcRnurDwim

Pekomik Bangkit❗

#pekankartun #pekomik #comicoreclub #karikatur #unitythruarts #allaboutarts #portipoh #ipoh #perak #painting #arts #kopipes
KOMIK FREE! KOMIK PERCUMA! KOMIK LAMBAK! Deme exPORT, kami saPORT! Booth Pekan Kartun Ipoh @ Serambi Karya House Warming 25/2/18 πŸ‘‰ 1 komik percuma untuk setiap ahli-ahli Pekomik yang hadir ke Serambi Karya pada Ahad @ 25/2/18 ini. πŸ‘‰ Cuma datang meja Pekan Kartun Ipoh, sebutkan nombor keahlian Pekomik dan anda boleh mendapatkan 1 komik percuma! πŸ‘‰Pada yang belum mendaftar sebagai ahli Pekomik, sila daftar segera @ www.pekomik.org.my MASUK PERCUMA! Lokasi: Jalan Bellamy, Bukit Petaling, 50460 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur https://goo.gl/maps/axcRnurDwim Pekomik Bangkit❗ #pekankartun  #pekomik  #comicoreclub  #karikatur  #unitythruarts  #allaboutarts  #portipoh  #ipoh  #perak  #painting  #arts  #kopipes 
xSay2
KOMIK FREE! KOMIK PERCUMA! KOMIK LAMBAK!
Deme exPORT, kami saPORT!
Booth Pekan Kartun Ipoh @ Serambi Karya House Warming 25/2/18
πŸ‘‰ 1 komik percuma untuk setiap ahli-ahli Pekomik yang hadir ke Serambi Karya pada Ahad @ 25/2/18 ini.
πŸ‘‰ Cuma datang meja Pekan Kartun Ipoh, sebutkan nombor keahlian Pekomik dan anda boleh mendapatkan 1 komik percuma!
πŸ‘‰Pada yang belum mendaftar sebagai ahli Pekomik, sila daftar segera @ www.pekomik.org.my

MASUK PERCUMA!

Lokasi: Jalan Bellamy, Bukit Petaling, 50460 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

https://goo.gl/maps/axcRnurDwim

Pekomik Bangkit❗

#pekankartun #pekomik #comicoreclub #karikatur #unitythruarts #allaboutarts #portipoh #ipoh #perak #painting #arts #kopipes
KOMIK FREE! KOMIK PERCUMA! KOMIK LAMBAK! Deme exPORT, kami saPORT! Booth Pekan Kartun Ipoh @ Serambi Karya House Warming 25/2/18 πŸ‘‰ 1 komik percuma untuk setiap ahli-ahli Pekomik yang hadir ke Serambi Karya pada Ahad @ 25/2/18 ini. πŸ‘‰ Cuma datang meja Pekan Kartun Ipoh, sebutkan nombor keahlian Pekomik dan anda boleh mendapatkan 1 komik percuma! πŸ‘‰Pada yang belum mendaftar sebagai ahli Pekomik, sila daftar segera @ www.pekomik.org.my MASUK PERCUMA! Lokasi: Jalan Bellamy, Bukit Petaling, 50460 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur https://goo.gl/maps/axcRnurDwim Pekomik Bangkit❗ #pekankartun  #pekomik  #comicoreclub  #karikatur  #unitythruarts  #allaboutarts  #portipoh  #ipoh  #perak  #painting  #arts  #kopipes 
Deme exPORT, kami saPORT!
BOOTH PEKAN KARTUN @ SERAMBI KARYA HOUSE WARMING 25/2/18
πŸ‘‰  Pekomik dan rakan-rakan strategik akan memeriahkan meja Pekan Kartun Ipoh
πŸ‘‰  Menampilkan komik-komik indie, mini pameran dan karikatur
πŸ‘‰  Antara pelukis komik yang akan hadir; Rani Wukong, TOPEK Comics, Azizfaces dan Bophairy.
πŸ‘‰  Anda ada komik-komik indie/self publish  yang ingin dijual di meja kami? Hubungi kami segera! 
TERBUKA UNTUK SEMUA dan MASUK PERCUMA

Lokasi: Jalan Bellamy, Bukit Petaling, 50460 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

https://goo.gl/maps/axcRnurDwim

Jemput datang❗ 
#pekankartun #pekomik #comicoreclub #karikatur #unitythruarts #allaboutarts #portipoh #ipoh #perak  #painting #arts #kopipes
Deme exPORT, kami saPORT! BOOTH PEKAN KARTUN @ SERAMBI KARYA HOUSE WARMING 25/2/18 πŸ‘‰ Pekomik dan rakan-rakan strategik akan memeriahkan meja Pekan Kartun Ipoh πŸ‘‰ Menampilkan komik-komik indie, mini pameran dan karikatur πŸ‘‰ Antara pelukis komik yang akan hadir; Rani Wukong, TOPEK Comics, Azizfaces dan Bophairy. πŸ‘‰ Anda ada komik-komik indie/self publish yang ingin dijual di meja kami? Hubungi kami segera! TERBUKA UNTUK SEMUA dan MASUK PERCUMA Lokasi: Jalan Bellamy, Bukit Petaling, 50460 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur https://goo.gl/maps/axcRnurDwim Jemput datang❗ #pekankartun  #pekomik  #comicoreclub  #karikatur  #unitythruarts  #allaboutarts  #portipoh  #ipoh  #perak  #painting  #arts  #kopipes 
BOOTH PEKAN KARTUN @ SERAMBI KARYA HOUSE WARMING 25/2/18
Deme exPORT, kami saPORT!

Karikatur, komik dan kartun

Lokasi: Jalan Bellamy, Bukit Petaling, 50460 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

https://goo.gl/maps/axcRnurDwim

#pekankartun #pekomik #comicoreclub #karikatur #unitythruarts #allaboutarts #portipoh #ipoh #perak  #painting #arts #kopipes
Memory #19
===
Let's say most of us do have telepathy. Yet some of us prefer either caveman-style or futuristic communication.
~~~~~
Kitorang memang ada kuasa telepathi. Tapi ada sesetengah dari kita lagi selesa gunakan komunikasi samada yang lama punya purba ataupun canggih.
(ft. Stardust & Hanako)
===
Facebook: https://www.facebook.com/otakpuaka/
Blog: https://otakpuaka.blogspot.com
Patreon: https://www.patreon.com/dazbeproject
===
#art #comic #furry #lukisan #komik #buasirotak #sucomi #comicoreclub #memory #diary #otakpuaka #dazbe #stardust #hanako #smartphone #phone #pigeon #bird
Memory #19  === Let's say most of us do have telepathy. Yet some of us prefer either caveman-style or futuristic communication. ~~~~~ Kitorang memang ada kuasa telepathi. Tapi ada sesetengah dari kita lagi selesa gunakan komunikasi samada yang lama punya purba ataupun canggih. (ft. Stardust & Hanako) === Facebook: https://www.facebook.com/otakpuaka/ Blog: https://otakpuaka.blogspot.com Patreon: https://www.patreon.com/dazbeproject === #art  #comic  #furry  #lukisan  #komik  #buasirotak  #sucomi  #comicoreclub  #memory  #diary  #otakpuaka  #dazbe  #stardust  #hanako  #smartphone  #phone  #pigeon  #bird 
Memory #18
===
Nope, he doesn't scared of that burning molten anymore.
~~~~~
Tak, dia mana takut dah molten berapi tu.
(ft. Xenon)
===
Facebook: https://www.facebook.com/otakpuaka/
Blog: https://otakpuaka.blogspot.com
Patreon: https://www.patreon.com/dazbeproject
===
#art #comic #furry #lukisan #komik #buasirotak #sucomi #comicoreclub #memory #diary #otakpuaka #dazbe #xenon #protogen #volcano #eruption
As a producer, I often use Kaito for male vocalist beside Miku, a female vocalist. A good bornday to him. ☺
~~~~~
Biasanya pakai Kaito bila dah jadi producer ni. Tak pun Miku. Selamat hari lahir untuk Kaito. ☺
(Kaito fanart by me)
===
Facebook: https://www.facebook.com/otakpuaka/
Blog: https://otakpuaka.blogspot.com
===
Thanks for the support as you guy enjoy my personal works so much. To let me give you guys the rewards, I have opened the Patreon recently (yup, it's still fresh right now) and anyone (Patrons) are welcomed to support me there. The rewards including fan arts, portrait drawings, unreleased artworks and many more. I'll do what I can to keep this project alive. πŸ˜„
Support me on Patreon: https://www.patreon.com/dazbeproject
===
#diary #art #lukisan #komik #comic #otakpuaka #buasirotak #sucomi #comicoreclub #vocaloid #hatsunemiku #miku #kaito #birthday #patreon
As a producer, I often use Kaito for male vocalist beside Miku, a female vocalist. A good bornday to him. ☺ ~~~~~ Biasanya pakai Kaito bila dah jadi producer ni. Tak pun Miku. Selamat hari lahir untuk Kaito. ☺ (Kaito fanart by me) === Facebook: https://www.facebook.com/otakpuaka/ Blog: https://otakpuaka.blogspot.com === Thanks for the support as you guy enjoy my personal works so much. To let me give you guys the rewards, I have opened the Patreon recently (yup, it's still fresh right now) and anyone (Patrons) are welcomed to support me there. The rewards including fan arts, portrait drawings, unreleased artworks and many more. I'll do what I can to keep this project alive. πŸ˜„ Support me on Patreon: https://www.patreon.com/dazbeproject === #diary  #art  #lukisan  #komik  #comic  #otakpuaka  #buasirotak  #sucomi  #comicoreclub  #vocaloid  #hatsunemiku  #miku  #kaito  #birthday  #patreon 
Memory #17 (DazBe Project 2nd Anniversary)
===
Looking back into what I've done since last year, I think this will be good time for me to celebrate the anniversary, as I succeed reaching more people that interested in my works. Well that include my friends and family, though. Thank you so much for letting me share personal artworks, generalize to most fans as furry fandom. And of course, I'm Vocaloid fans too <3. Still, I'm seeking the better improvement through this year ;)
(ft. Lizzie, Hanako, DazBe (me), Hido, Blade & Topaz)
===
Facebook: https://www.facebook.com/otakpuaka/
Blog: https://otakpuaka.blogspot.com
===
#art #comic #furry #lukisan #komik #buasirotak #sucomi #comicoreclub #memory #diary #otakpuaka #dazbe #lizzie #hanako #hido #blade #topaz #party #anniversary #page
Memory #17  (DazBe Project 2nd Anniversary) === Looking back into what I've done since last year, I think this will be good time for me to celebrate the anniversary, as I succeed reaching more people that interested in my works. Well that include my friends and family, though. Thank you so much for letting me share personal artworks, generalize to most fans as furry fandom. And of course, I'm Vocaloid fans too <3. Still, I'm seeking the better improvement through this year ;) (ft. Lizzie, Hanako, DazBe (me), Hido, Blade & Topaz) === Facebook: https://www.facebook.com/otakpuaka/ Blog: https://otakpuaka.blogspot.com === #art  #comic  #furry  #lukisan  #komik  #buasirotak  #sucomi  #comicoreclub  #memory  #diary  #otakpuaka  #dazbe  #lizzie  #hanako  #hido  #blade  #topaz  #party  #anniversary  #page 
Memory #16
===
If you found remains of your lost loved one, will you recall the moments they were beside you? It can be either your family, friends or someone else. ☺
~~~~~
Katakan terjumpa barang2 kepunyaan orang yang kau sayang, adakah korang akan ingat semula masa bersama dengan korang dulu? Samada keluarga, kawan-kawan, ataupun orang lain yang korang rasa sayang. ☺
(ft. Lizzie)
===
Facebook: https://www.facebook.com/otakpuaka/
Blog: https://otakpuaka.blogspot.com
===
#art #comic #furry #lukisan #komik #buasirotak #sucomi #comicoreclub #memory #diary #otakpuaka #dazbe #lizzie #king #father #family #friends
Memory #16  === If you found remains of your lost loved one, will you recall the moments they were beside you? It can be either your family, friends or someone else. ☺ ~~~~~ Katakan terjumpa barang2 kepunyaan orang yang kau sayang, adakah korang akan ingat semula masa bersama dengan korang dulu? Samada keluarga, kawan-kawan, ataupun orang lain yang korang rasa sayang. ☺ (ft. Lizzie) === Facebook: https://www.facebook.com/otakpuaka/ Blog: https://otakpuaka.blogspot.com === #art  #comic  #furry  #lukisan  #komik  #buasirotak  #sucomi  #comicoreclub  #memory  #diary  #otakpuaka  #dazbe  #lizzie  #king  #father  #family  #friends 
Memory #15
===
Did I just hear an explosion? Hmm 😢😢😢
~~~~~
Macam ada dengar letupan tadi? Hmm 😢😢😢
(ft. Electro & Hageshi)
===
Facebook: https://www.facebook.com/otakpuaka/
Blog: https://otakpuaka.blogspot.com
===
#art #comic #furry #lukisan #komik #buasirotak #sucomi #comicoreclub #memory #diary #otakpuaka #dazbe #electro #hageshi #ktane #explosion #bomb
===
Otak Puaka is part of DazBe Project.
Memory #14
===
I think Atlant lack of something. Whatever it is, he succeed to fly around the sky! (But is it okay this younger shark need to be exposed by sun for long time?) 😧
~~~~~
Rasanya Atlant kekurangan sesuatu. Apa-apa pun dia dah boleh terbang, kan? (Tapi takpe ke kalau sang jerung ni hadap matahari terik ni?) 😧
(ft. Atlant)
===
Facebook: https://www.facebook.com/otakpuaka/
Blog: https://otakpuaka.blogspot.com/
===
Announcement: Otak Puaka is now under DazBe Project. To associate my hobbies together, I will include my Blog link of Otak Puaka to let you guys discover more what I love to do, including Vocaloids.
===
#art #comic #furry #lukisan #komik #buasirotak #sucomi #comicoreclub #memory #diary #otakpuaka #dazbe #atlant #wings #machine #invention
Memory #14  === I think Atlant lack of something. Whatever it is, he succeed to fly around the sky! (But is it okay this younger shark need to be exposed by sun for long time?) 😧 ~~~~~ Rasanya Atlant kekurangan sesuatu. Apa-apa pun dia dah boleh terbang, kan? (Tapi takpe ke kalau sang jerung ni hadap matahari terik ni?) 😧 (ft. Atlant) === Facebook: https://www.facebook.com/otakpuaka/ Blog: https://otakpuaka.blogspot.com/ === Announcement: Otak Puaka is now under DazBe Project. To associate my hobbies together, I will include my Blog link of Otak Puaka to let you guys discover more what I love to do, including Vocaloids. === #art  #comic  #furry  #lukisan  #komik  #buasirotak  #sucomi  #comicoreclub  #memory  #diary  #otakpuaka  #dazbe  #atlant  #wings  #machine  #invention 
#Repost @if_moses (@get_repost)
・・・
21 RAMADHAN: Menyantuni yang kurang-
.
.
Kalau betul tak mampu derma duit,  dermalah doa. Doa itu senjata seorang mukmin.  Bila,  bagaimana & di mana doa tu makbul,  itu rahsia Allah,  kita tak akan tahu... .
.
Tapi apa yang pasti, mereka lebih memerlukan doa kita berbanding diri kita sendiri... Walaupun jaraknya sejauh 7290 km atau lebih,  jangan pernah pandang rendah pada 'kuasa doa'... πŸ˜‰
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day21 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha
#Repost  @if_moses (@get_repost) ・・・ 21 RAMADHAN: Menyantuni yang kurang- . . Kalau betul tak mampu derma duit, dermalah doa. Doa itu senjata seorang mukmin. Bila, bagaimana & di mana doa tu makbul, itu rahsia Allah, kita tak akan tahu... . . Tapi apa yang pasti, mereka lebih memerlukan doa kita berbanding diri kita sendiri... Walaupun jaraknya sejauh 7290 km atau lebih, jangan pernah pandang rendah pada 'kuasa doa'... πŸ˜‰ . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day21  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha 
Cer teka hari ni apa? 😁😁😁
===
Guess what's today? 😁😁😁
(Megurine Luka fanart by me)
~~~~~
Facebook: https://www.facebook.com/otakpuaka
#diary #art #lukisan #komik #comic #otakpuaka #buasirotak #sucomi #comicoreclub #vocaloid #hatsunemiku #miku #megurineluka #luka #birthday
-PROSES PENGADILAN PEKOMIK MASCOT BATTLE-
(1) Urusetia Pekomik akan pilih 40 karya terbaik
(2) 3 orang Juri professional akan pilih 3 terbaik daripada 40 yang dipilih tadi. 3 terbaik itu dipilih berdasarkan markah yg dipuratakan antara markah yang diberi oleh  juri. (3) Kemuncaknya ialah, dari 3 terbaik, Presiden Pekomik & AJK tertinggi akan pillih 1 karya untuk dijadikan maskot rasmi Pekomik.

Barisan Juri Profesional
1. Azhar Abdullah - Pengasas & mantan Presiden Pekomik
2. Roy Chan - Presiden Malaysia Mandarin Comic Society
3. Ameir Hamzah - Presiden  Persatuan Animasi Malaysia 
Tahniah dan terima kasih kepada yang telah menyertai Pekomik Mascot Battle!

Sekalung pernghargaan kepada rakan strategik kami, Kami Pelukis Komik dan para penaja yang budiman.

TIGA KARYA TERBAIK akan dipilih dan mendapat hadiah sumbangan daripada - Bekazon
- Komik-M
- Daie Kreatif Venture
- Sempoi - Comicore Club
- Animas
- Keluang Man FC
- Sketches Online Store - KEDAI KOMIK ONLINE

Selain itu, majoriti pernyertaan karya pertandingan ini akan dijadikan salah satu bahan pameran di aktiviti2/acara2 Pekomik yang berkaitan. 
Pekomik Bangkit!

#teamwork #pekomik #pekomikbangkit #kamipelukiskomik #bekazon #ujang #apo #moy #pts #komikm #komiksempoi #sempoi #sketchesdotmy #comicoreclub #dkv #daiekreatifventure #kedaikomikonline #animas #keluangmanfc
-PROSES PENGADILAN PEKOMIK MASCOT BATTLE- (1) Urusetia Pekomik akan pilih 40 karya terbaik (2) 3 orang Juri professional akan pilih 3 terbaik daripada 40 yang dipilih tadi. 3 terbaik itu dipilih berdasarkan markah yg dipuratakan antara markah yang diberi oleh juri. (3) Kemuncaknya ialah, dari 3 terbaik, Presiden Pekomik & AJK tertinggi akan pillih 1 karya untuk dijadikan maskot rasmi Pekomik. Barisan Juri Profesional 1. Azhar Abdullah - Pengasas & mantan Presiden Pekomik 2. Roy Chan - Presiden Malaysia Mandarin Comic Society 3. Ameir Hamzah - Presiden Persatuan Animasi Malaysia Tahniah dan terima kasih kepada yang telah menyertai Pekomik Mascot Battle! Sekalung pernghargaan kepada rakan strategik kami, Kami Pelukis Komik dan para penaja yang budiman. TIGA KARYA TERBAIK akan dipilih dan mendapat hadiah sumbangan daripada - Bekazon - Komik-M - Daie Kreatif Venture - Sempoi - Comicore Club - Animas - Keluang Man FC - Sketches Online Store - KEDAI KOMIK ONLINE Selain itu, majoriti pernyertaan karya pertandingan ini akan dijadikan salah satu bahan pameran di aktiviti2/acara2 Pekomik yang berkaitan. Pekomik Bangkit! #teamwork  #pekomik  #pekomikbangkit  #kamipelukiskomik  #bekazon  #ujang  #apo  #moy  #pts  #komikm  #komiksempoi  #sempoi  #sketchesdotmy  #comicoreclub  #dkv  #daiekreatifventure  #kedaikomikonline  #animas  #keluangmanfc 
Memory #13
"Aku tak sanggup bunuh kau, walaupun aku rasa lapa sekarang"
=====
"I couldn't feel like killing you, even if I'm hungry right now"
(ft. Ender)
~~~~~
Facebook: https://www.facebook.com/otakpuaka
~~~~~
#art #comic #furry #lukisan #komik #buasirotak #sucomi #comicoreclub #memory #diary #otakpuaka #dazbe #ender #snail #idea #weird
Busy kejap sebab nak setup utk online commission nanti (kott). Korang pun mesti ada second hobi kan? (aku buat music as second hobby aku 😌).
===
Went busy a while for the setup of incoming online commission soon (maybe). You guys should have second hobby too, right? (mine is producing music)
(IA fanart by me)
~~~~~
Facebook: https://www.facebook.com/otakpuaka
#diary #art #lukisan #komik #comic #otakpuaka #buasirotak #sucomi #comicoreclub #vocaloid #hatsunemiku #miku #ia #birthday
Busy kejap sebab nak setup utk online commission nanti (kott). Korang pun mesti ada second hobi kan? (aku buat music as second hobby aku 😌). === Went busy a while for the setup of incoming online commission soon (maybe). You guys should have second hobby too, right? (mine is producing music) (IA fanart by me) ~~~~~ Facebook: https://www.facebook.com/otakpuaka #diary  #art  #lukisan  #komik  #comic  #otakpuaka  #buasirotak  #sucomi  #comicoreclub  #vocaloid  #hatsunemiku  #miku  #ia  #birthday 
Comicore Retreat + Familia Day : 13-14/1/18 @ Port Dickson

#comicoreclub
Comicore Retreat + Familia Day : 13-14/1/18 @ Port Dickson #comicoreclub 
Comicore Retreat + Familia Day : 13-14/1/18 @ Port Dickson

#comicoreclub
Comicore Retreat + Familia Day : 13-14/1/18 @ Port Dickson #comicoreclub 
Pertempuran, battle of the mascot kian sengit dengan pelbagai entri yang telah diterima! Ayuh artis, pereka sekalian! Masih ada berbaki tidak sampai seminggu sebelum tarikh tutup tamat. Ayuh curahkan idea-idea bernas anda kepada kami! Sehubungan itu, bilangan penaja juga telah bertambah atas sambutan hangat dari anda semua!

SYARAT-SYARAT:
1 | Peserta hendaklah post artwork di profil facebook anda sendiri dan tetapkan 'privacy' post tersebut kepada 'public'.
2 | Setiap post di buat di facebook hendaklah di sertakan juga #pekomik  #kamipelukiskomik #battlelukismaskotpekomik
3 | Setiap posting battle perlu dikongsikan ke Group 'Kami Pelukis Komik'
https://www.facebook.com/groups/IhsansComic/
4 | Tempoh penyertaan adalah 14 HARI. (12/1/18 hingga 25/1/18).
5 | Penyertaan yang ada dinilai oleh juri jemputan khas.
6 | Sila guna template ini: https://www.facebook.com/groups/IhsansComic/2005348492815055/ sebagai langkah untuk mencegah unsur plagiat pada karya, mengesahkan penyertaan anda dalam battle kali ini dan untuk mengesahkan originaliti karya lahir dari battle anjuran KPK dan PEKOMIK. --- TIGA KARYA TERBAIK akan dipilih dan mendapat hadiah sumbangan daripada Bekazon, Komik-M, Daie Kreatif Venture; Sempoi, Comicore Club, Sketches Online Store , KEDAI KOMIK ONLINE , Animas, dan Keluangman FC

#teamwork #pekomik #pekomikbangkit #kamipelukiskomik #bekazon #ujang #apo #moy #pts #komikm #komiksempoi #sempoi #sketchesdotmy #comicoreclub #dkv #daiekreatifventure #kedaikomikonline #animas #keluangmanfc
Pertempuran, battle of the mascot kian sengit dengan pelbagai entri yang telah diterima! Ayuh artis, pereka sekalian! Masih ada berbaki tidak sampai seminggu sebelum tarikh tutup tamat. Ayuh curahkan idea-idea bernas anda kepada kami! Sehubungan itu, bilangan penaja juga telah bertambah atas sambutan hangat dari anda semua! SYARAT-SYARAT: 1 | Peserta hendaklah post artwork di profil facebook anda sendiri dan tetapkan 'privacy' post tersebut kepada 'public'. 2 | Setiap post di buat di facebook hendaklah di sertakan juga #pekomik  #kamipelukiskomik  #battlelukismaskotpekomik  3 | Setiap posting battle perlu dikongsikan ke Group 'Kami Pelukis Komik' https://www.facebook.com/groups/IhsansComic/ 4 | Tempoh penyertaan adalah 14 HARI. (12/1/18 hingga 25/1/18). 5 | Penyertaan yang ada dinilai oleh juri jemputan khas. 6 | Sila guna template ini: https://www.facebook.com/groups/IhsansComic/2005348492815055/ sebagai langkah untuk mencegah unsur plagiat pada karya, mengesahkan penyertaan anda dalam battle kali ini dan untuk mengesahkan originaliti karya lahir dari battle anjuran KPK dan PEKOMIK. --- TIGA KARYA TERBAIK akan dipilih dan mendapat hadiah sumbangan daripada Bekazon, Komik-M, Daie Kreatif Venture; Sempoi, Comicore Club, Sketches Online Store , KEDAI KOMIK ONLINE , Animas, dan Keluangman FC #teamwork  #pekomik  #pekomikbangkit  #kamipelukiskomik  #bekazon  #ujang  #apo  #moy  #pts  #komikm  #komiksempoi  #sempoi  #sketchesdotmy  #comicoreclub  #dkv  #daiekreatifventure  #kedaikomikonline  #animas  #keluangmanfc 
[MALAYSIA ONLY]
Salam everyone, the commission is now open! Contact me via my official pages or direct message me with provided number. The price depend on your request (default to RM5). Do note the payment only through bank-in into my Bank Islam account (will given once commission accepted). Provide me receipt before I can send your commission! πŸ˜„
P/S: I'll show WIP upon request only. 
#lukisan #komik #buasirotak #sucomi #comicoreclub #otakpuaka #dazbe #commission
[MALAYSIA ONLY] Salam everyone, the commission is now open! Contact me via my official pages or direct message me with provided number. The price depend on your request (default to RM5). Do note the payment only through bank-in into my Bank Islam account (will given once commission accepted). Provide me receipt before I can send your commission! πŸ˜„ P/S: I'll show WIP upon request only. #lukisan  #komik  #buasirotak  #sucomi  #comicoreclub  #otakpuaka  #dazbe  #commission 
Memory #12
Duit? Siapa perlukan duit bila dia ada buah? πŸ˜‹
=====
Money? Who need money when she have fruits? πŸ˜‹
(ft. Lissa)
~~~~~
Facebook: https://www.facebook.com/otakpuaka
~~~~~
#art #comic #furry #lukisan #komik #buasirotak #sucomi #comicoreclub #memory #diary #otakpuaka #dazbe #lissa #money #fruit
Memory #11
Siapa je yang suka pakai baju lutsinar? πŸ˜“πŸ˜―
=====
Who only prefer to wear transparent suit? πŸ˜“πŸ˜―
(ft. Eclipse & Voiceless)
~~~~~
Facebook: https://www.facebook.com/otakpuaka
~~~~~
#art #comic #furry #lukisan #komik #buasirotak #sucomi #comicoreclub #memory #diary #otakpuaka #dazbe #eclipse #voiceless #wardrobe
Sorry anak muda, seminggu mengular tak buat apa... padahal boleh buat macam2 cuti semester πŸ˜…
=====
Sorry young men, been a week didn't do anything... but I have a lot to do this semester break πŸ˜…
(Earth-chan Fan Art by me)
~~~~~
Facebook: https://www.facebook.com/otakpuaka
~~~~~
#art #comic #lukisan #komik #buasirotak #sucomi #comicoreclub  #otakpuaka #dazbe #earth #earthchan #fanart
Larian Comicore Club
#comicoreclub #comicore #bopspective
Lompatan Comicore Club
#comicoreclub#comicore 
#bopspective
Terima kasih semua! πŸ˜„
Family day #comicoreclub kenangan santai di port Dickson..moga ukhuwah berpanjangan.
Terima kasih semua! πŸ˜„ Family day #comicoreclub  kenangan santai di port Dickson..moga ukhuwah berpanjangan.
A short and simple retreat.

Ini tahun ketiga, selalunya tahun yang paling mencabar. Semoga kita kekal supportive dan tidak lagi tidur banyak seperti aku. "Kita komik. Komik kena fun."
#theman

#abangdani #comicoreclub #avengers #assemble #friends #power #club #comic #makan #pantai #portdickson #love #retreat
Retreat Comicore Club.

Lama sebenarnya tak jumpa Comicore Rangers! Bila nak assemble, kita jamu sampai kenyang.

Mood Hari Raya siap dengan bunga api sayup-sayup.

#abangdani #comicoreclub #avengers #assemble #friends #power #club #comic #makan #jamuan #love #retreat
Memory #10
HAIL THE SNAKE KING! Err, tak, dia cuma kobra bina badan je. Ular2 pun duduk mengular kat dia.
=====
HAIL THE SNAKE KING! Err, nope, he just normal bodybuilder cobra. He seem enjoying random snakes crawling around.
(ft. Blade)
~~~~~
Facebook: https://www.facebook.com/otakpuaka
~~~~~
#art #comic #furry #lukisan #komik #buasirotak #sucomi #comicoreclub #memory #diary #otakpuaka #dazbe #blade #snake #tulpamancy
Memory #9
Tu lah, siapa suruh simpan banyak sangat radiasi, kan dah merasa sayap reput tu πŸ˜…πŸ˜Ÿ
=====
Told ya, who asked him to keep too much radiation, now he have to face his corrosed wing πŸ˜…πŸ˜Ÿ
(ft. Astray)
~~~~~
Facebook: https://www.facebook.com/otakpuaka
~~~~~
#art #comic #furry #lukisan #komik #buasirotak #sucomi #comicoreclub #memory #diary #otakpuaka #dazbe #astray #medical #robot #tulpamancy
Memory #8 (The New Year)
Selamat tahun baru 2018 πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜˜πŸ˜˜β€ Dah setahun ig ni open dan aku nak ucap terima kasih sangat SANGAT jadi follower aku (bukan harap sangat pun, jangan salah faham πŸ˜‚)!!! Ada satu fakta aku nak kongsi: Asalnya diletak "DazBe Project" untuk personal saja, but since aku ade beberapa viewer yang berminat tngok art aku (especially rakan sekolah & uitm)... so aku localize (rename balik) sebagai "Otak Puaka" πŸ˜‹. Aku ambik nama ni bersebab plus biar viewer Malaysia pun boleh join tengok artwork dulu~ anyway, sayang korang! 😍
=====
Happy New Year 2018 πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜˜πŸ˜˜β€ Already a year this Instagram opened and I would like to thanks to my followers very much for interest in my artwork (don't get it wrong, not hoping for fake followers πŸ˜‚)!!! I have a fact to share you guys: First initialised as "DazBe Project" for personal only, however since there's certain people that love my arts (especially my schoolmates and university mates)... I decided to localized and renamed it as"Otak Puaka" (Devilish Brain) πŸ˜‹. I have my own reason to put this name, plus Malaysian can even join in to view my past arts~ anyway, I love you guys! 😍
(ft. Oceanic, Atlant, Lustcan, DazBe (me), Voiceless & Gekkou)
~~~~~
Facebook: https://www.facebook.com/otakpuaka
~~~~~
#art #comic #furry #lukisan #komik #buasirotak #sucomi #comicoreclub #memory #diary #otakpuaka #dazbe #oceanic #atlant #lustcan #voiceless #gekkou #happynewyear #2018 #party #tulpamancy
Memory #8  (The New Year) Selamat tahun baru 2018 πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜˜πŸ˜˜β€ Dah setahun ig ni open dan aku nak ucap terima kasih sangat SANGAT jadi follower aku (bukan harap sangat pun, jangan salah faham πŸ˜‚)!!! Ada satu fakta aku nak kongsi: Asalnya diletak "DazBe Project" untuk personal saja, but since aku ade beberapa viewer yang berminat tngok art aku (especially rakan sekolah & uitm)... so aku localize (rename balik) sebagai "Otak Puaka" πŸ˜‹. Aku ambik nama ni bersebab plus biar viewer Malaysia pun boleh join tengok artwork dulu~ anyway, sayang korang! 😍 ===== Happy New Year 2018 πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜˜πŸ˜˜β€ Already a year this Instagram opened and I would like to thanks to my followers very much for interest in my artwork (don't get it wrong, not hoping for fake followers πŸ˜‚)!!! I have a fact to share you guys: First initialised as "DazBe Project" for personal only, however since there's certain people that love my arts (especially my schoolmates and university mates)... I decided to localized and renamed it as"Otak Puaka" (Devilish Brain) πŸ˜‹. I have my own reason to put this name, plus Malaysian can even join in to view my past arts~ anyway, I love you guys! 😍 (ft. Oceanic, Atlant, Lustcan, DazBe (me), Voiceless & Gekkou) ~~~~~ Facebook: https://www.facebook.com/otakpuaka ~~~~~ #art  #comic  #furry  #lukisan  #komik  #buasirotak  #sucomi  #comicoreclub  #memory  #diary  #otakpuaka  #dazbe  #oceanic  #atlant  #lustcan  #voiceless  #gekkou  #happynewyear  #2018  #party  #tulpamancy 
Sambut si kembar punya birthday jugak. Asalkan dapat conteng jap sebelum exam minggu depan. (uwu)
===
Actually celebrated these twins' birthday. At least I've got time to draw before my examination next week. (uwu)
(Kagamine Rin & Len fanart by me)
~~~~~
Facebook: https://www.facebook.com/otakpuaka
#diary #art #lukisan #komik #comic #otakpuaka #buasirotak #sucomi #comicoreclub #vocaloid #hatsunemiku #miku #kagaminelen #len #kagaminerin #rin
Memory #7 (Christmas Party)
So aku lambat ehh? πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜… sorry~ tu pun paintbrush aku kehabisan dakwat bila tengah buat ni 😭... Lagipun, puak Dragon Descendant cuba nak dominate parti tadi. Wow.
Oh btw, Selamat Hari Natal/Krismas bagi yang menyambut cuti tadi 😏.
=====
So, I'm late ehh πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜… pardon me~ plus my paintbrush out of ink when I was working on this 😭... By the way, the Dragon Descendants tried to dominate this year party. Wow.
Anyway, Merry Christmas to everyone celebrating during "that" holiday. 😏
(ft. Kyotta, Xenon, DazBe(me), Astray, Kyaros & Ender)
~~~~~
Facebook: https://www.facebook.com/otakpuaka
~~~~~
#art #comic #furry #lukisan #komik #buasirotak #sucomi #comicoreclub #memory #diary #otakpuaka #dazbe #kyotta #xenon #astray #kyaros #ender #christmas #party #tulpamancy
Memory #7  (Christmas Party) So aku lambat ehh? πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜… sorry~ tu pun paintbrush aku kehabisan dakwat bila tengah buat ni 😭... Lagipun, puak Dragon Descendant cuba nak dominate parti tadi. Wow. Oh btw, Selamat Hari Natal/Krismas bagi yang menyambut cuti tadi 😏. ===== So, I'm late ehh πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜… pardon me~ plus my paintbrush out of ink when I was working on this 😭... By the way, the Dragon Descendants tried to dominate this year party. Wow. Anyway, Merry Christmas to everyone celebrating during "that" holiday. 😏 (ft. Kyotta, Xenon, DazBe(me), Astray, Kyaros & Ender) ~~~~~ Facebook: https://www.facebook.com/otakpuaka ~~~~~ #art  #comic  #furry  #lukisan  #komik  #buasirotak  #sucomi  #comicoreclub  #memory  #diary  #otakpuaka  #dazbe  #kyotta  #xenon  #astray  #kyaros  #ender  #christmas  #party  #tulpamancy 
Memory #6 (Winter Party)
Kalau dapat main salji nanti nak buat ape? Boleh berwarna kott otak kita ni 😊
=====
If you can play snow one day, what would you do? Rainbow-ish our brain maybe 😊
(ft. Blade, Electro, Inari, DazBe (me), Eclipse & Hageshi)
~~~~~
Facebook: https://www.facebook.com/otakpuaka
~~~~~
#art #comic #furry #lukisan #komik #buasirotak #sucomi #comicoreclub #memory #diary #otakpuaka #dazbe #blade #electro #inari #eclipse #hageshi #winter #party #tulpamancy
Memory #6  (Winter Party) Kalau dapat main salji nanti nak buat ape? Boleh berwarna kott otak kita ni 😊 ===== If you can play snow one day, what would you do? Rainbow-ish our brain maybe 😊 (ft. Blade, Electro, Inari, DazBe (me), Eclipse & Hageshi) ~~~~~ Facebook: https://www.facebook.com/otakpuaka ~~~~~ #art  #comic  #furry  #lukisan  #komik  #buasirotak  #sucomi  #comicoreclub  #memory  #diary  #otakpuaka  #dazbe  #blade  #electro  #inari  #eclipse  #hageshi  #winter  #party  #tulpamancy 
Founder Comicore Club, Bophairy baru sahaja secara langsung di Malaysia Hari Ini, TV3 di Sri Pentas.

Dalam rangka promosi Pameran Kartun dan kita di Muzium Negara bersama Abg Mie dan Pengarah Muzium Negara.

#ComicoreClub  #komikmalaysia #rkkm #rumahkartunkomikmalaysia
Memory #5
Ceh, mengambil kesempatan πŸ˜‚
=====
Pfft, taking opportunity πŸ˜‚
(ft. Lissa)
~~~~~
Facebook: https://www.facebook.com/otakpuaka
~~~~~
#art #comic #furry #lukisan #komik #buasirotak #sucomi #comicoreclub #memory #diary #otakpuaka #dazbe #lissa #hand #skeleton #tulpamancy
Hello there, starting from Tuesday to Friday (12 Dec~15 Dec 2017), I'll be inactive for a while due to my university event of KaryaOne at UiTM Shah Alam. The best things is the event is open for public and anyone can enter in πŸ˜„. I may be busy for participating Animation Kingdom events during those days, though. Wonder if you can meet me around by any chance 😳😳😳.
~~~
Any information regarding the event can be found at karyaone.com or these Instagrams πŸ˜‹: @karyaonefita @fita_uitm . Follow them as the supports too β™₯.
~~~
Facebook: https://www.facebook.com/otakpuaka
~~~~~
#art #comic #furry #lukisan #komik #buasirotak #sucomi #comicoreclub #memory #diary #otakpuaka #dazbe #inari #kyaros #uitm #fita #karyaone
Hello there, starting from Tuesday to Friday (12 Dec~15 Dec 2017), I'll be inactive for a while due to my university event of KaryaOne at UiTM Shah Alam. The best things is the event is open for public and anyone can enter in πŸ˜„. I may be busy for participating Animation Kingdom events during those days, though. Wonder if you can meet me around by any chance 😳😳😳. ~~~ Any information regarding the event can be found at karyaone.com or these Instagrams πŸ˜‹: @karyaonefita @fita_uitm . Follow them as the supports too β™₯. ~~~ Facebook: https://www.facebook.com/otakpuaka ~~~~~ #art  #comic  #furry  #lukisan  #komik  #buasirotak  #sucomi  #comicoreclub  #memory  #diary  #otakpuaka  #dazbe  #inari  #kyaros  #uitm  #fita  #karyaone 
Memory #4
Kalau diikutkan lebih baik nilai diri sendiri. Kenapa nak sangat hukum seseorang tu bila dia lakukan sedikit kesalahan? πŸ˜”
=====
Only if we should judge who we are. Why we have to judge others badly to someone who made a little mistake? πŸ˜”
(ft. Anubis)
~~~~~
Facebook: https://www.facebook.com/otakpuaka
~~~~~
#art #comic #furry #lukisan #komik #buasirotak #sucomi #comicoreclub #memory #diary #otakpuaka #dazbe #anubis #wall #tulpamancy
Bengkel kartun dan pertandingan mewarna untuk kariah surau di #uitm #puncakalam seramai 80 orang. 
#kartunisAYOI #NamaSayaHairul #mwc #comicoreclub #KomikKITA #xmoy #gengujangkrew #syukurselalu #kipidap #dongibab #dudebes #bidebes #yukenduit #komik #kartun #comics #cartoon
Memory #3
Dia bagitau aku dia dh balik!!! πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ’ž
=====
She told me that he's back!!! πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ’ž
(ft. Refrany & Voiceless)
~~~~~
Facebook: https://www.facebook.com/otakpuaka
~~~~~
#art #comic #furry #lukisan #komik #buasirotak #sucomi #comicoreclub #memory #diary #otakpuaka #dazbe #refrany #voiceless #knight #boots #tulpamancy
Memory #2
Soalan random: Kalau korg jdi butler/org gaji, mcm mane tu? πŸ˜—
=====
Random question: If you're a butler/maid, how would it looks like? πŸ˜—
(ft. Electro)
~~~~~
Facebook: https://www.facebook.com/otakpuaka
~~~~~
#art #comic #furry #lukisan #komik #buasirotak #sucomi #comicoreclub #memory #diary #otakpuaka #dazbe #electro #tulpamancy
Memory #1
Dia suka hujan. Patutlah muncul memanjang.
=====
He likes rain. No wonder he kept appearing with me.
(ft. Lustcan)
~~~~~
Facebook: https://www.facebook.com/otakpuaka
~~~~~
#art #comic #furry #lukisan #komik #buasirotak #sucomi #comicoreclub #memory #diary #otakpuaka #dazbe #lustcan #tulpamancy
Hey, lama tak jumpa... πŸ˜… (sorry ttibe hiatus)
===
Hey, long time didn't see... πŸ˜… (sorry for sudden hiatus)
(Kagamine Len fanart by me)
~~~~~
Facebook: @otakpuaka
#diary #art #lukisan #komik #comic #otakpuaka #buasirotak #sucomi #comicoreclub #vocaloid #hatsunemiku #miku #kagaminelen #len
Komik Gempak #409:  Kotakomik @ Metropoint, Kajang 
Please buy and support!

#gempakstarz #komikgempak #kotakomik #komikmalaysia #comicoreclub
#Repost @inktobermalaysia (@get_repost)
・・・
Another exhibition on Inktober Malaysia will start tomorrow at #playexhibition happening in Publika, KL. Do visit this week-long exhibition if you are around the area. :D

#sketchesdotmy #inktobermalaysia #jakeparker #comicoreclub #comicplay #comicplaypublika #publika #playexhibition2017
Another exhibition on Inktober Malaysia will start tomorrow at #playexhibition happening in Publika, KL. Do visit this week-long exhibition if you are around the area. :D

#sketchesdotmy #inktobermalaysia #jakeparker #comicoreclub #comicplay #comicplaypublika #publika #playexhibition2017
DATO AZMAN YUSUF: LAUNCHING, MEET & GREET AND LIVE DRAWING

Inktober Malaysia Exhibition 2017 @ Malaysia Cartoon & Comic House, Taman Botani, KL from 1/11/17 to 30/11/17.

Official lauching ceremony had rescheduled on 12th Nov 2017@ 3pm by Selangor Royal Artist (Pelukis DiRaja Selangor), Dato' Azman Yusuf.

One of Malaysian's living legend comic artist which had contributed artwork in Majalah Rina & Murni, founder of Bambino & Fantasi and one of pioneer in Gila-Gila. In 2010 Dato' Azman Yusuf was gifted as Selangor Royal Artist (Pelukis DiRaja Selangor) by Sultan Sharafuddin Idris Shah Al-Haj

#inktobermalaysia #jakeparker #inktober2017 #inktober #sketchesdotmy #comicoreclub #komikmalaysia #rkkm
DATO AZMAN YUSUF: LAUNCHING, MEET & GREET AND LIVE DRAWING Inktober Malaysia Exhibition 2017 @ Malaysia Cartoon & Comic House, Taman Botani, KL from 1/11/17 to 30/11/17. Official lauching ceremony had rescheduled on 12th Nov 2017@ 3pm by Selangor Royal Artist (Pelukis DiRaja Selangor), Dato' Azman Yusuf. One of Malaysian's living legend comic artist which had contributed artwork in Majalah Rina & Murni, founder of Bambino & Fantasi and one of pioneer in Gila-Gila. In 2010 Dato' Azman Yusuf was gifted as Selangor Royal Artist (Pelukis DiRaja Selangor) by Sultan Sharafuddin Idris Shah Al-Haj #inktobermalaysia  #jakeparker  #inktober2017  #inktober  #sketchesdotmy  #comicoreclub  #komikmalaysia  #rkkm 
Semalam punya p.c kt publika solaris. Agak gementar tp everything run smoothly. So kepada sesiapa yg nk tau & join comicplay bazaar boleh roger sy..limited booth only #comicoreclub #publika #comicplay #animangaki #outpost #boardgame #starwars
The inktober stone!

Visit Inktober Malaysia 2017 Exhibiton @ Malaysia Comic Cartoon House from 1- 30 Oct 2017.

#inktobermalaysia #comicoreclub #aretisunited #komikmalaysia
Pameran Inktober Malaysia 2017
Batu Inktober?
Hanya di #rumahkartundankomikmalaysia 
Jom singgah!

#inktobermalaysia 
#comicoreclub
Pameran Inktober Malaysia 2017
Hari sudah siang.
Jom singgah tengok.

#rumahkartundankomikmalaysia 
#comicoreclub 
#tamanbotaniperdana 
#kualalumpur
Pameran Inktober Malaysia 2917
Baru selesai setup jam 12:30malam tadi.
Datanglah beramai-ramai ke #rumahkartundankomikmalaysia esok!

#inktobermalaysia 
#comicoreclub 
#rumahkartundankomikmalaysia 
#contengapasaja
Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Panorama style, inktober2017.
Thanks for watching.
#inktober #zainmaster  #rentakacomic #comicoreclub #inktobermalaysia
Calling for vendor !!!! COMIC PLAY BAZAAR @ PUBLIKA SOLARIS DUTAMAS

TARIKH : 14 - 19 NOVEMBER 2017
HARI. : SELASA - AHAD
MASA : 11 PAGI - 9 MALAM
KATEGORI : MAKAN & MINUM, KOMIK , MAINAN & HOBI, SENI , PAKAIAN dan juga perkara yang berkaitan

Kepada yang berminat boleh hubungi aziz  017 2131027 atau email kepada comicoreclub@gmail.com

#comicoreclub #mycc #publika #comicplay #comicplaypublica #playexhibition #komikmalaysia #doodlemalaysia #kartunmalaysia
Candid part 6 - Ecomixology : Cabaran komik Alam Sekitar

Candid pelukis-pelukis komik yang terlibat dalam Ecomixology. Sama-sama memupuk semangat menjaga alam sekitar dunia amnya.

Program anjuran bersama :
JABATAN ALAM SEKITAR & PETRONAS

Diuruskan oleh :
Comicore Club

Terima kasih!

#comicoreclub #jas #petronas #ecomixology #komikmalaysia #kartunmalaysia #hans #greencomic #jabatanalamsekitar
Candid part 6 - Ecomixology : Cabaran komik Alam Sekitar

Candid pelukis-pelukis komik yang terlibat dalam Ecomixology. Sama-sama memupuk semangat menjaga alam sekitar dunia amnya.

Program anjuran bersama :
JABATAN ALAM SEKITAR & PETRONAS

Diuruskan oleh :
Comicore Club

Terima kasih!

#comicoreclub #jas #petronas #ecomixology #komikmalaysia #kartunmalaysia #hans #greencomic #jabatanalamsekitar
Candid part 5 - Ecomixology : Cabaran komik Alam Sekitar

Candid pelukis-pelukis komik yang terlibat dalam Ecomixology. Sama-sama memupuk semangat menjaga alam sekitar dunia amnya.

Program anjuran bersama :
JABATAN ALAM SEKITAR & PETRONAS

Diuruskan oleh :
Comicore Club

Terima kasih!

#comicoreclub #jas #petronas #ecomixology #komikmalaysia #kartunmalaysia #hans #greencomic #jabatanalamsekitar
Candid part 4 - Ecomixology : Cabaran komik Alam Sekitar

Candid pelukis-pelukis komik yang terlibat dalam Ecomixology. Sama-sama memupuk semangat menjaga alam sekitar dunia amnya.

Program anjuran bersama :
JABATAN ALAM SEKITAR & PETRONAS

Diuruskan oleh :
Comicore Club

Terima kasih!

#comicoreclub #jas #petronas #ecomixology #komikmalaysia #kartunmalaysia #hans #greencomic #jabatanalamsekitar
Candid part 3 - Ecomixology : Cabaran komik Alam Sekitar

Candid pelukis-pelukis komik yang terlibat dalam Ecomixology. Sama-sama memupuk semangat menjaga alam sekitar dunia amnya.

Program anjuran bersama :
JABATAN ALAM SEKITAR & PETRONAS

Diuruskan oleh :
Comicore Club

Terima kasih!

#comicoreclub #jas #petronas #ecomixology #komikmalaysia #kartunmalaysia #hans #greencomic #jabatanalamsekitar
Candid part 2 - Ecomixology : Cabaran komik Alam Sekitar

Candid pelukis-pelukis komik yang terlibat dalam Ecomixology. Sama-sama memupuk semangat menjaga alam sekitar dunia amnya.

Program anjuran bersama :
JABATAN ALAM SEKITAR & PETRONAS

Diuruskan oleh :
Comicore Club

Terima kasih!

#comicoreclub #jas #petronas #ecomixology #komikmalaysia #kartunmalaysia #hans #greencomic #jabatanalamsekitar
Candid part 1 - Ecomixology : Cabaran komik Alam Sekitar

Candid pelukis-pelukis komik yang terlibat dalam Ecomixology. Sama-sama memupuk semangat menjaga alam sekitar dunia amnya.

Program anjuran bersama :
JABATAN ALAM SEKITAR & PETRONAS

Diuruskan oleh :
Comicore Club

Terima kasih!

#comicoreclub #jas #petronas #ecomixology #komikmalaysia #kartunmalaysia #hans #greencomic #jabatanalamsekitar
Ni boleh dikira inktober la kan?
Join pertandingan "Melukis Komik Kategori Jemputan" sempena Hari Alam Sekitar Negara.Dpt saguhati jee...alhamdulillah.
#inktober #inktobermalaysia #inktober2017 #inktobermalaysia2017 
#day14 #robot #recyclebin #competition #comicoreclub #harialamsekitarnegara #conteng
ECOMIXOLOGY: CABARAN KOMIK ALAM SEKITAR
Tarikh:29/10/2017
Lokasi:wisma NRE, presint 4 putrajaya
Masa: 9pagi- 1tengahari
#HASN2017
#AlamSekitarTanggungjawabBersama  Mari bersama-sama artis komik Malaysia menghasilkan karya seni untuk alam sekitar di Dewan Baiduri, Wisma Sumber Asli/NRE, Putrajaya pada 
29 Oktober 2017 (Ahad) jam 8.30 pagi hingga 1:00 tengahari. 
Penyertaan pertandingan melukis dan mewarna ini adalah PERCUMA,  secara walk-in, BYO dan bilangan adalah terhad.  Untuk maklumat lanjut  sila hubungi: 
1) Melukis Dewasa dan Jemputan:
En.Aziz : 017-213 1027 atau En.Shazni : 012-273 6812
atau e-mel : comicoreclub@gmail.com
2) Melukis dan mewarna kategori pelajar sekolah:
Pn.Noorazehan : 03-8872 2057 (azehan@doe.gov.my)
Pn.Wan Nor Hidayah : 03-8871 2367 (wnhidayah@doe.gov.my)

#HASNPeringkatKebangsaan
#AlamSekitarTanggungjawabBersama
#PerbadananPutrajaya
#KBSMalaysia
#ComicoreClub
#komikmalaysia
ECOMIXOLOGY: CABARAN KOMIK ALAM SEKITAR Tarikh:29/10/2017 Lokasi:wisma NRE, presint 4 putrajaya Masa: 9pagi- 1tengahari #HASN2017  #AlamSekitarTanggungjawabBersama  Mari bersama-sama artis komik Malaysia menghasilkan karya seni untuk alam sekitar di Dewan Baiduri, Wisma Sumber Asli/NRE, Putrajaya pada 29 Oktober 2017 (Ahad) jam 8.30 pagi hingga 1:00 tengahari. Penyertaan pertandingan melukis dan mewarna ini adalah PERCUMA, secara walk-in, BYO dan bilangan adalah terhad. Untuk maklumat lanjut sila hubungi: 1) Melukis Dewasa dan Jemputan: En.Aziz : 017-213 1027 atau En.Shazni : 012-273 6812 atau e-mel : comicoreclub@gmail.com 2) Melukis dan mewarna kategori pelajar sekolah: Pn.Noorazehan : 03-8872 2057 (azehan@doe.gov.my) Pn.Wan Nor Hidayah : 03-8871 2367 (wnhidayah@doe.gov.my) #HASNPeringkatKebangsaan  #AlamSekitarTanggungjawabBersama  #PerbadananPutrajaya  #KBSMalaysia  #ComicoreClub  #komikmalaysia 
Mini Inkramadan Exhibition @ Mini Anifest Malaysia @ MSJAA

Kini berlangsung di karnival Mahabbah Masjid Jamek Sultan Abdul Aziz, Jln Templer, PJ 28-29 Okt 2017 ini!

Jemput datang!

#minianifest #animas #comicoreclub #mjsaa2017 #inkramadan #komikmalaysia #animasimalaysia #keluangmanfc #dkv
Comicore Club @ Mini Anifest Malaysia - MSJAA

Kini berlangsung di karnival Mahabbah Masjid Jamek Sultan Abdul Aziz, Jln Templer, PJ 28-29 Okt 2017 ini!

Jemput datang!

#minianifest #animas #comicoreclub #mjsaa2017 #inkramadan #komikmalaysia #animasimalaysia #keluangmanfc #dkv