an online Instagram web viewer

#PBAKL2017 medias

Photos

.
Thanks for support πŸ‘πŸ»
.
Jangan lupa share dengan kengkawan buku best dari kami πŸ˜„πŸ˜„πŸ˜„
.
Jom serbu @fixiolejen yang merupakan pengedar utama FIXI & LEJEN
.
Dapatkan promo 3 buku rm50 free postage dari kami
.
#fixiolejen #fixi #kedaifixi #lejen #iamlejen #lejenpress #bukufixi #bukulejen #3bukurm50 #3bukufixirm50 #bukufiximurah #lejensale #fixisale #jelajahlejenfixi #pbakl2017 #100harimencarifixi #bukufixiparcel #bukufixilangkah #kembarafixi
. Thanks for support πŸ‘πŸ» . Jangan lupa share dengan kengkawan buku best dari kami πŸ˜„πŸ˜„πŸ˜„ . Jom serbu @fixiolejen yang merupakan pengedar utama FIXI & LEJEN . Dapatkan promo 3 buku rm50 free postage dari kami . #fixiolejen  #fixi  #kedaifixi  #lejen  #iamlejen  #lejenpress  #bukufixi  #bukulejen  #3bukurm50  #3bukufixirm50  #bukufiximurah  #lejensale  #fixisale  #jelajahlejenfixi  #pbakl2017  #100harimencarifixi  #bukufixiparcel  #bukufixilangkah  #kembarafixi 
xSay2
.
TUHAN terbitan fixi
Price : RM19.90 ❌
Sale : RM16.00 βœ… 
Whatsapp/ Telegram : 011-5833 8934
Selagi stock masih ada!!!
#fixiolejen #fixi #kedaifixi #lejen #iamlejen #lejenpress #bukufixi #bukulejen #3bukurm50 #3bukufixirm50 #bukufiximurah #lejensale #fixisale #tuhan #jelajahlejenfixi #pbakl2017 #100harimencarifixi #bukufixiituhan #kembarafixi
.
QISAS terbitan fixi
Price : RM19.90 ❌
Sale : RM16.00 βœ… 
Whatsapp/ Telegram : 011-5833 8934
Selagi stock masih ada!!!
#fixiolejen #fixi #kedaifixi #lejen #iamlejen #lejenpress #bukufixi #bukulejen #3bukurm50 #3bukufixirm50 #bukufiximurah #lejensale #fixisale #qisas #jelajahlejenfixi #pbakl2017 #100harimencarifixi #bukufixiiqisas #kembarafixi
.
ASRAMA 2 terbitan fixi
Price : RM19.90 ❌
Sale : RM16.00 βœ… 
Whatsapp/ Telegram : 011-5833 8934
Selagi stock masih ada!!!
#fixiolejen #fixi #kedaifixi #lejen #iamlejen #lejenpress #bukufixi #bukulejen #3bukurm50 #3bukufixirm50 #bukufiximurah #lejensale #fixisale #asrama2 #jelajahlejenfixi #pbakl2017 #100harimencarifixi #bukufixiasrama2 #kembarafixi
.
Thanks for support πŸ‘πŸ»
.
Jangan lupa share dengan kengkawan buku best dari kami πŸ˜„πŸ˜„πŸ˜„
.
Jom serbu @fixiolejen yang merupakan pengedar utama FIXI & LEJEN
.
Dapatkan promo 3 buku rm50 free postage dari kami
.
#fixiolejen #fixi #kedaifixi #lejen #iamlejen #lejenpress #bukufixi #bukulejen #3bukurm50 #3bukufixirm50 #bukufiximurah #lejensale #fixisale #jelajahlejenfixi #pbakl2017 #mabopa #bukufixiparcel #bukufixilangkah #kembarafixi
. Thanks for support πŸ‘πŸ» . Jangan lupa share dengan kengkawan buku best dari kami πŸ˜„πŸ˜„πŸ˜„ . Jom serbu @fixiolejen yang merupakan pengedar utama FIXI & LEJEN . Dapatkan promo 3 buku rm50 free postage dari kami . #fixiolejen  #fixi  #kedaifixi  #lejen  #iamlejen  #lejenpress  #bukufixi  #bukulejen  #3bukurm50  #3bukufixirm50  #bukufiximurah  #lejensale  #fixisale  #jelajahlejenfixi  #pbakl2017  #mabopa  #bukufixiparcel  #bukufixilangkah  #kembarafixi 
Dah lama betul tak review buku. Tetiba rasa nak review pulak harini. So, I choose these books which is #arkitekjalanan and #pelukisjalanan by @itsteme ..
.
.
Sebenarnya bila aku baca buku ni, tetiba rasa nak menulis buku tu datang entah dari mana. Memang dah lama aku terniat utk mula menulis tapi asyik bertangguh je sampai harini.πŸ˜…
.
First thing first, aku wonder sangat2 kenapa buku Pelukis Jalanan ni ramai orang beli sampai jadi bestseller kot. Aku pun jual buku jugak and mmg ramai yg tanya and banyak kali jugak kena restock.
.
So, I've decided to buy this book sekali dgn buku Arkitek Jalanan waktu #PBAKL2017 . Finally aku dah dapat jawapan kenapa org suka sgt dgn buku Teme ni.
.
Bagi aku penulisan dalam buku ni adalah penulisan yg jujur. Dari segi jalan cerita dan jugak cara penyampaian dia tu sememangnya lahir dari hati. That is called 'IKHLAS'. Apa yg aku boleh nampak dari jalan cerita buku2 ni, Teme ni seorang yg sangat nekad dlm buat keputusan. Kalau dia nak buat sesuatu tu dia akan buat dgn bersungguh-sungguh and no one can stop him. Itu apa yg aku paling ingat ttg Teme besides kisah dia dgn BFF dia iaitu Ahmad.πŸ˜…
.
What else to say. Seperti pembaca2 buku Teme yg lain, aku ternanti-nanti the next book dari Teme. Aku tak expect yg buku seterusnya tu akan lebih baik dari buku2 sebelumnya. Cuma yg aku harap buku seterusnya akan lebih banyak input dan pengajaran yg boleh dapat especially utk orang2 muda. Salah satu advantage jadi Teme ni, apa yg dia buat, tulis dan lukis insyaAllah orang akan suka. Bila orang dah suka, nak sampaikan kebaikan itu akan lebih mudah. .
.
.
#reviewbuku 
#temeabdullah 
#jombangkit2018 
#konsisten
Dah lama betul tak review buku. Tetiba rasa nak review pulak harini. So, I choose these books which is #arkitekjalanan  and #pelukisjalanan  by @itsteme .. . . Sebenarnya bila aku baca buku ni, tetiba rasa nak menulis buku tu datang entah dari mana. Memang dah lama aku terniat utk mula menulis tapi asyik bertangguh je sampai harini.πŸ˜… . First thing first, aku wonder sangat2 kenapa buku Pelukis Jalanan ni ramai orang beli sampai jadi bestseller kot. Aku pun jual buku jugak and mmg ramai yg tanya and banyak kali jugak kena restock. . So, I've decided to buy this book sekali dgn buku Arkitek Jalanan waktu #PBAKL2017  . Finally aku dah dapat jawapan kenapa org suka sgt dgn buku Teme ni. . Bagi aku penulisan dalam buku ni adalah penulisan yg jujur. Dari segi jalan cerita dan jugak cara penyampaian dia tu sememangnya lahir dari hati. That is called 'IKHLAS'. Apa yg aku boleh nampak dari jalan cerita buku2 ni, Teme ni seorang yg sangat nekad dlm buat keputusan. Kalau dia nak buat sesuatu tu dia akan buat dgn bersungguh-sungguh and no one can stop him. Itu apa yg aku paling ingat ttg Teme besides kisah dia dgn BFF dia iaitu Ahmad.πŸ˜… . What else to say. Seperti pembaca2 buku Teme yg lain, aku ternanti-nanti the next book dari Teme. Aku tak expect yg buku seterusnya tu akan lebih baik dari buku2 sebelumnya. Cuma yg aku harap buku seterusnya akan lebih banyak input dan pengajaran yg boleh dapat especially utk orang2 muda. Salah satu advantage jadi Teme ni, apa yg dia buat, tulis dan lukis insyaAllah orang akan suka. Bila orang dah suka, nak sampaikan kebaikan itu akan lebih mudah. . . . #reviewbuku  #temeabdullah  #jombangkit2018  #konsisten 
VERY RECOMMENDED πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»
.
.
Very recommended.
Great book with great motivation and inspiration.

When you read this book, you can feel it. Mungkin sebab ditulis dengan tulus dari hati. Kisah yang luaran mungkin kita taknampak. Thumbs up Teme.

Too many favourite quote but one of the best related to me yang jenis selalu rasa nak give up is this one
"One day this pain and hardships will make sense to us. Just dont give up"
.
.
Sumber Review : goodreads.com
.
.
Antara buku LAKU KERAS di PBAKL 2017 β—β—πŸŽ‰πŸŽ‰
.
.
Cara Tempahan :

Whatsapp +6011-20674772 😊
.
.
#SahabateNuur
#chahayaa_bookstores
#LegacyOfKnowledge
#TEAMSahabateNuur
#eNuur
#ArkitekJalanan
#PelukisJalanan
#TemeAbdullah
#ImanPublication
#BukuMotivasi
#MotivationBook 
#PBAKL2017 #PBAKL2018
VERY RECOMMENDED πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ» . . Very recommended. Great book with great motivation and inspiration. When you read this book, you can feel it. Mungkin sebab ditulis dengan tulus dari hati. Kisah yang luaran mungkin kita taknampak. Thumbs up Teme. Too many favourite quote but one of the best related to me yang jenis selalu rasa nak give up is this one "One day this pain and hardships will make sense to us. Just dont give up" . . Sumber Review : goodreads.com . . Antara buku LAKU KERAS di PBAKL 2017 β—β—πŸŽ‰πŸŽ‰ . . Cara Tempahan : Whatsapp +6011-20674772 😊 . . #SahabateNuur  #chahayaa_bookstores  #LegacyOfKnowledge  #TEAMSahabateNuur  #eNuur  #ArkitekJalanan  #PelukisJalanan  #TemeAbdullah  #ImanPublication  #BukuMotivasi  #MotivationBook  #PBAKL2017  #PBAKL2018 
Judul: Pazuzu
ISBN: 978-983-097-700-3
Penulis: Nami Adnan
Kod: BP16
Kategori: Fiksyen
Tebal: 256 ms
Harga: RM 17/RM19*

SINOPSIS

Novel PAZUZU mengisahkan Jeri, pelajar di Fakulti Undang-undang, Universiti Darul Ridzuan merupakan seorang yang agnostik iaitu seorang yang sering mempertikaikan perkara-perkara ghaib dalam Islam. Perkara ghaib itu lebih menjurus kepada kewujudan jin dan syaitan.

Demi menegakkan dogmanya, dia sanggup menjalankan upacara hitam hanya untuk membuktikan bahawa makhluk-makhluk ghaib itu tidak wujud. Namun, tanpa disedari Jeri, dia sebenarnya telah berjaya menyeru sesuatu yang sangat tua dan sangat dahsyat dari zaman silam. Ia sesuatu yang bersifat kesyaitanan yang disembah dan dipuja sebagai tuhan penyelamat oleh manusia dahulu kala.

Jeri menerima padah daripada perlakuannya itu apabila dia mulai berhadapan dengan gangguan-gangguan yang menjadikan hidupnya tidak keruan. Masa dirasakan Jeri kian suntuk kerana dia tidak pasti apa sebenarnya yang sedang berhadapan dengannya ketika itu. Apabila menyedari yang diserunya itu menuntut dirinya sebagai korban, semuanya telah terlambat. Darahnya harus dibayar dengan nyawanya.  #galeriilmu #pbakl2017 #profkamil #bukumurah #sentap #ustazdusuki #harithfaisal #sayajual

#buku #bukumurah #kitab #bondanor #ustazahmaddusuki #ustazbadlishah #profmuhaya #ustazmahadhirjoll 
#kitab 
#motivasi 
#syurga 
#barzah
#rak #rakbuku 
#rakbukukayu #rakbukususun 
#rakbukuminimalis #rakbukumodern #buku #tempatbuku #bukuonline  #bukumurah #bukudakwah #jualbuku #bacabuku #bukuislami
Judul: Pazuzu ISBN: 978-983-097-700-3 Penulis: Nami Adnan Kod: BP16 Kategori: Fiksyen Tebal: 256 ms Harga: RM 17/RM19* SINOPSIS Novel PAZUZU mengisahkan Jeri, pelajar di Fakulti Undang-undang, Universiti Darul Ridzuan merupakan seorang yang agnostik iaitu seorang yang sering mempertikaikan perkara-perkara ghaib dalam Islam. Perkara ghaib itu lebih menjurus kepada kewujudan jin dan syaitan. Demi menegakkan dogmanya, dia sanggup menjalankan upacara hitam hanya untuk membuktikan bahawa makhluk-makhluk ghaib itu tidak wujud. Namun, tanpa disedari Jeri, dia sebenarnya telah berjaya menyeru sesuatu yang sangat tua dan sangat dahsyat dari zaman silam. Ia sesuatu yang bersifat kesyaitanan yang disembah dan dipuja sebagai tuhan penyelamat oleh manusia dahulu kala. Jeri menerima padah daripada perlakuannya itu apabila dia mulai berhadapan dengan gangguan-gangguan yang menjadikan hidupnya tidak keruan. Masa dirasakan Jeri kian suntuk kerana dia tidak pasti apa sebenarnya yang sedang berhadapan dengannya ketika itu. Apabila menyedari yang diserunya itu menuntut dirinya sebagai korban, semuanya telah terlambat. Darahnya harus dibayar dengan nyawanya. #galeriilmu  #pbakl2017  #profkamil  #bukumurah  #sentap  #ustazdusuki  #harithfaisal  #sayajual  #buku  #bukumurah  #kitab  #bondanor  #ustazahmaddusuki  #ustazbadlishah  #profmuhaya  #ustazmahadhirjoll  #kitab  #motivasi  #syurga  #barzah  #rak  #rakbuku  #rakbukukayu  #rakbukususun  #rakbukuminimalis  #rakbukumodern  #buku  #tempatbuku  #bukuonline  #bukumurah  #bukudakwah  #jualbuku  #bacabuku  #bukuislami 
Terima kasih tolong teman. Nanti upahkan kerongsang StorYah ya. πŸ˜‚

cc: @rahmahmokhtar

@Regranned from @sayidah.muizzah -  Happy weekend guys!

Tengah teman suami promosikan ruang Rehat dan Baca untuk Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur (PBAKL) 2018 di seminar anjuran MyMove (Persatuan Gerakan Penulis Malaysia). Dah ambil gambar sana-sini, kita ambil gambar kasut sendirilah lepas tu. Haha.

Oh ya, jangan lupa 'follow' IG @rehatbaca ya. Ada banyak aktiviti yang sangat 'best' untuk tahun ini. Okey, okey?

PBAKL 2018 bermula dari 27 April sehingga 6 Mei 2018. Jangan lupa datang!

Photo by me.

#hariminggukerjatemanlakikerja
#weekend
#PBAKL2017
#RehatdanBaca - #regrann
Terima kasih tolong teman. Nanti upahkan kerongsang StorYah ya. πŸ˜‚ cc: @rahmahmokhtar @Regranned from @sayidah.muizzah - Happy weekend guys! Tengah teman suami promosikan ruang Rehat dan Baca untuk Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur (PBAKL) 2018 di seminar anjuran MyMove (Persatuan Gerakan Penulis Malaysia). Dah ambil gambar sana-sini, kita ambil gambar kasut sendirilah lepas tu. Haha. Oh ya, jangan lupa 'follow' IG @rehatbaca ya. Ada banyak aktiviti yang sangat 'best' untuk tahun ini. Okey, okey? PBAKL 2018 bermula dari 27 April sehingga 6 Mei 2018. Jangan lupa datang! Photo by me. #hariminggukerjatemanlakikerja  #weekend  #PBAKL2017  #RehatdanBaca  - #regrann 
Happy weekend guys!

Tengah teman suami promosikan ruang Rehat dan Baca untuk Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur (PBAKL) 2018 di seminar anjuran MyMove (Persatuan Gerakan Penulis Malaysia). Dah ambil gambar sana-sini, kita ambil gambar kasut sendirilah lepas tu. Haha.

Oh ya, jangan lupa 'follow' IG @rehatbaca ya. Ada banyak aktiviti yang sangat 'best' untuk tahun ini. Okey, okey?

PBAKL 2018 bermula dari 27 April sehingga 6 Mei 2018. Jangan lupa datang!

Photo by me.

#hariminggukerjatemanlakikerja
#weekend
#PBAKL2017
#RehatdanBaca
Happy weekend guys! Tengah teman suami promosikan ruang Rehat dan Baca untuk Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur (PBAKL) 2018 di seminar anjuran MyMove (Persatuan Gerakan Penulis Malaysia). Dah ambil gambar sana-sini, kita ambil gambar kasut sendirilah lepas tu. Haha. Oh ya, jangan lupa 'follow' IG @rehatbaca ya. Ada banyak aktiviti yang sangat 'best' untuk tahun ini. Okey, okey? PBAKL 2018 bermula dari 27 April sehingga 6 Mei 2018. Jangan lupa datang! Photo by me. #hariminggukerjatemanlakikerja  #weekend  #PBAKL2017  #RehatdanBaca 
LELAKI KIRIMAN TUHAN

BAB 4
LELAKI yang ikhlas dan jujur memang susah dijumpa. Rata-rata yang dia jumpa semuanya macam sampah. Kaki pembelit, penipu, hipokrit , suka  ambil kesempatan di atas  kelebihan perempuan. Lagi-lagi dengan kelemahan, macam-macam dimanipulasikan. Yang  kaki surau dan kaki masjid pun susah untuk dipercaya, apatah lagi yang suka merapu meraban tak tentu arah ni. Tambah-tambah yang dah terang-terang muka penyangak dan penyamun . 
Sambil hayun kaki mendaki anak tangga ke tingkat tiga, Naira mengomel-ngomel di dalam hati. Dia bukan anti lelaki. Cuma setakat ini , lelaki-lelaki yang dekat dirinya semuanya macam sampah belaka. Banyak dah pengalaman ngeri yang para lelaki  berikan untuknya. Sehingga kepercayaan dia kepada kaum Adam semakin memudar. 
Dan di pagi yang dingin ini, dia kena hadap lagi kerenah lelaki dari spesies sampah ini. Apalah nasib. Tak henti-henti diuji dengan lelaki-lelaki dari keturunan syaitonirojim . Bilalah agaknya dia akan berjumpa lelaki  yang keturunan dari syurga. Baik, Ikhlas, jujur dan yang paling penting tak menipu, tak berpura-pura jadi baik untuk pikat hatinya.  Lelaki yang sungguh-sungguh mahu menjadi pelindung dia, adik dan emaknya.  Lelaki yang tak mengharap harta-bendanya yang seciput ini untuk dijadikan cagaran. Lelaki yang tak menghilang bila tahu dia dikejar along minta hutang.  Bila? Ada ke stok lelaki macam tu? 
Huh… dalam mimpi la Cik Naira. Nan hado!

Dalam keasyikan Naira melayan perasaan terhadap spesies lelaki buruk, tak sedar  yang  jasad dirinya sudah berada di hadapan bilik  308.  Dalam tak sedar juga  matanya buntang menatap sesusuk tubuh tegap yang tengah tercegat menunggu di muka pintu.

Segak!
Kemas!
Bersih! β€œKenapa? Handsome  sangat ke saya ni sampai  buat mulut awak ternganga ?” Naira menyapu muka.  Lepas tu dia mencebik . Sah lelaki yang sama! Sebab suara dan kesinisan bahasanya tak ada beza.Tapi,memang tak dapat disangkal lelaki yang berdiri di hadapannya memang segak yang amat.  Cita rasa dia.  Muka bersih ,  ada janggut sejemput tetapi  kemas. Jantannya tetap maintain. Terpegun seketika Naira. 
#karyaseni #pasarbuku #pbakl2017
LELAKI KIRIMAN TUHAN BAB 4 LELAKI yang ikhlas dan jujur memang susah dijumpa. Rata-rata yang dia jumpa semuanya macam sampah. Kaki pembelit, penipu, hipokrit , suka ambil kesempatan di atas kelebihan perempuan. Lagi-lagi dengan kelemahan, macam-macam dimanipulasikan. Yang kaki surau dan kaki masjid pun susah untuk dipercaya, apatah lagi yang suka merapu meraban tak tentu arah ni. Tambah-tambah yang dah terang-terang muka penyangak dan penyamun . Sambil hayun kaki mendaki anak tangga ke tingkat tiga, Naira mengomel-ngomel di dalam hati. Dia bukan anti lelaki. Cuma setakat ini , lelaki-lelaki yang dekat dirinya semuanya macam sampah belaka. Banyak dah pengalaman ngeri yang para lelaki berikan untuknya. Sehingga kepercayaan dia kepada kaum Adam semakin memudar. Dan di pagi yang dingin ini, dia kena hadap lagi kerenah lelaki dari spesies sampah ini. Apalah nasib. Tak henti-henti diuji dengan lelaki-lelaki dari keturunan syaitonirojim . Bilalah agaknya dia akan berjumpa lelaki yang keturunan dari syurga. Baik, Ikhlas, jujur dan yang paling penting tak menipu, tak berpura-pura jadi baik untuk pikat hatinya. Lelaki yang sungguh-sungguh mahu menjadi pelindung dia, adik dan emaknya. Lelaki yang tak mengharap harta-bendanya yang seciput ini untuk dijadikan cagaran. Lelaki yang tak menghilang bila tahu dia dikejar along minta hutang. Bila? Ada ke stok lelaki macam tu? Huh… dalam mimpi la Cik Naira. Nan hado! Dalam keasyikan Naira melayan perasaan terhadap spesies lelaki buruk, tak sedar yang jasad dirinya sudah berada di hadapan bilik 308. Dalam tak sedar juga matanya buntang menatap sesusuk tubuh tegap yang tengah tercegat menunggu di muka pintu. Segak! Kemas! Bersih! β€œKenapa? Handsome sangat ke saya ni sampai buat mulut awak ternganga ?” Naira menyapu muka. Lepas tu dia mencebik . Sah lelaki yang sama! Sebab suara dan kesinisan bahasanya tak ada beza.Tapi,memang tak dapat disangkal lelaki yang berdiri di hadapannya memang segak yang amat. Cita rasa dia. Muka bersih , ada janggut sejemput tetapi kemas. Jantannya tetap maintain. Terpegun seketika Naira. #karyaseni  #pasarbuku  #pbakl2017 
Judul: 100 Soalan Panas Perkahwinan
ISBN: 978-983-097-698-3
Penulis: Syeikh Ahmad Faisol Haji Omar
Tebal: 168 ms
Kod: GB 0472
Harga: RM20/22*

SINOPSIS
Buku ini menyenaraikan 120 panduan berumah tangga berbentuk soal jawab sebagai pengetahuan dan panduan pembaca sama ada yang belum berumah tangga atau telah berumah tangga. Malah juga untuk yang telah bercerai dan ingin berumah tangga semula. Antaranya:
β€’	Kahwin lelaki muda
β€’	Berkahwin di Thailand
β€’	Berkahwin setelah terlanjur
β€’	Hukum pak sanggup
β€’	Agensi mencari jodoh
β€’	Jodoh media sosial
β€’	Perkahwinan dengan warga asing
β€’	Layanan terhadap suami/ isteri
β€’	Perbezaan cerai dan fasakh
Ibu bapa campur tangan urusan rumah tangga

TENTANG PENULIS
Menjawat jawatan sebagai Pegawai Agama Daerah Kota Setar, Kedah. Berpengalaman menyampaikan ceramah agama dan menjadi ahli panel Forum Ehwal Islam khususnya di negeri-negeri utara Malaysia. 
Sering ke udara di Radio Malaysia Kedahfm sebagai penceramah dalam slot Bimbingan Fardhu Ain. 100 Soalan Panas Perkahwinan merupakan karya kelima beliau bersama Galeri Ilmu Media Group selepas Ibadah Mukmin: Panduan Solat, Ibadah Mukmin: Sembelihan, Q&A Perihal Puasa dan Raya serta Jentik Sikit!. #galeriilmu #pbakl2017 #profkamil #bukumurah #sentap #ustazdusuki #harithfaisal #sayajual

#buku #bukumurah #kitab #bondanor #ustazahmaddusuki #ustazbadlishah #profmuhaya #ustazmahadhirjoll 
#kitab 
#motivasi 
#syurga 
#barzah
#rak #rakbuku 
#rakbukukayu #rakbukususun 
#rakbukuminimalis #rakbukumodern #buku #tempatbuku #bukuonline  #bukumurah #bukudakwah #jualbuku #bacabuku #bukuislami
Judul: 100 Soalan Panas Perkahwinan ISBN: 978-983-097-698-3 Penulis: Syeikh Ahmad Faisol Haji Omar Tebal: 168 ms Kod: GB 0472 Harga: RM20/22* SINOPSIS Buku ini menyenaraikan 120 panduan berumah tangga berbentuk soal jawab sebagai pengetahuan dan panduan pembaca sama ada yang belum berumah tangga atau telah berumah tangga. Malah juga untuk yang telah bercerai dan ingin berumah tangga semula. Antaranya: β€’ Kahwin lelaki muda β€’ Berkahwin di Thailand β€’ Berkahwin setelah terlanjur β€’ Hukum pak sanggup β€’ Agensi mencari jodoh β€’ Jodoh media sosial β€’ Perkahwinan dengan warga asing β€’ Layanan terhadap suami/ isteri β€’ Perbezaan cerai dan fasakh Ibu bapa campur tangan urusan rumah tangga TENTANG PENULIS Menjawat jawatan sebagai Pegawai Agama Daerah Kota Setar, Kedah. Berpengalaman menyampaikan ceramah agama dan menjadi ahli panel Forum Ehwal Islam khususnya di negeri-negeri utara Malaysia. Sering ke udara di Radio Malaysia Kedahfm sebagai penceramah dalam slot Bimbingan Fardhu Ain. 100 Soalan Panas Perkahwinan merupakan karya kelima beliau bersama Galeri Ilmu Media Group selepas Ibadah Mukmin: Panduan Solat, Ibadah Mukmin: Sembelihan, Q&A Perihal Puasa dan Raya serta Jentik Sikit!. #galeriilmu  #pbakl2017  #profkamil  #bukumurah  #sentap  #ustazdusuki  #harithfaisal  #sayajual  #buku  #bukumurah  #kitab  #bondanor  #ustazahmaddusuki  #ustazbadlishah  #profmuhaya  #ustazmahadhirjoll  #kitab  #motivasi  #syurga  #barzah  #rak  #rakbuku  #rakbukukayu  #rakbukususun  #rakbukuminimalis  #rakbukumodern  #buku  #tempatbuku  #bukuonline  #bukumurah  #bukudakwah  #jualbuku  #bacabuku  #bukuislami 
Judul: Tuhan, Aku Mohon Jawapan-Mu
ISBN: 978-983-097-693-8
Penulis: Azura Zamri
Kod: GB0473
Tebal: 240ms
Harga: RM20/22*

SINOPSIS
β€œKenapa aku diuji?”
β€œApakah manusia itu mengira bahawa mereka dibiarkan saja mengatakan, β€œKami telah beriman” sedangkan mereka tidak diuji? Dan sesungguhnya, Kami telah menguji orang-orang yang sebelum mereka, maka sesungguhnya Allah mengetahui orang-orang yang benar dan Dia mengetahui orang-orang yang berdusta.” (Al-Ankabut 29: 2-3)

Dugaan kita hari ini, insya-Allah Dia tetap permudahkan jalan kita untuk melaluinya biarpun kita merasa seakan tidak menemui apa-apa harapan lagi. Allah yang kirimkan masalah itu untuk menguji sebentar. Jadi, kita mahu keluar daripada laluan kesulitan itu tentunya Tuhan juga yang akan membantu.
Sesungguhnya, pertolongan Tuhan tidak pernah diiringi lambat, cepat atau tidak, yang dijanjikan-Nya adalah pada masa yang tepat.

TENTANG PENULIS
Nur Azura binti Zamri atau lebih ringkas dipanggil Azura Zamri. Berasal dari Sungai Petani, Kedah dan kini menetap di Johor Bahru. Dilahirkan pada 19 Mei 1992 dan merupakan anak bongsu daripada dua beradik. 
Seorang yang cukup meminati dunia penulisan dan perfileman, mengimpikan karya sendiri berjaya diadaptasikan dalam drama mahupun filem suatu hari nanti. Sudah memiliki empat buah buku iaitu Diari Akhirat, Muslimah Acah, No Couple Before Nikah dan terkini buat karya yang keempat iaitu Tuhan, Aku Mohon Jawapan-Mu.
#galeriilmu #pbakl2017 #profkamil #bukumurah #sentap #ustazdusuki #harithfaisal #sayajual

#buku #bukumurah #kitab #bondanor #ustazahmaddusuki #ustazbadlishah #profmuhaya #ustazmahadhirjoll 
#kitab 
#motivasi 
#syurga 
#barzah
#rak #rakbuku 
#rakbukukayu #rakbukususun 
#rakbukuminimalis #rakbukumodern #buku #tempatbuku #bukuonline  #bukumurah #bukudakwah #jualbuku #bacabuku #bukuislami
Judul: Tuhan, Aku Mohon Jawapan-Mu ISBN: 978-983-097-693-8 Penulis: Azura Zamri Kod: GB0473 Tebal: 240ms Harga: RM20/22* SINOPSIS β€œKenapa aku diuji?” β€œApakah manusia itu mengira bahawa mereka dibiarkan saja mengatakan, β€œKami telah beriman” sedangkan mereka tidak diuji? Dan sesungguhnya, Kami telah menguji orang-orang yang sebelum mereka, maka sesungguhnya Allah mengetahui orang-orang yang benar dan Dia mengetahui orang-orang yang berdusta.” (Al-Ankabut 29: 2-3) Dugaan kita hari ini, insya-Allah Dia tetap permudahkan jalan kita untuk melaluinya biarpun kita merasa seakan tidak menemui apa-apa harapan lagi. Allah yang kirimkan masalah itu untuk menguji sebentar. Jadi, kita mahu keluar daripada laluan kesulitan itu tentunya Tuhan juga yang akan membantu. Sesungguhnya, pertolongan Tuhan tidak pernah diiringi lambat, cepat atau tidak, yang dijanjikan-Nya adalah pada masa yang tepat. TENTANG PENULIS Nur Azura binti Zamri atau lebih ringkas dipanggil Azura Zamri. Berasal dari Sungai Petani, Kedah dan kini menetap di Johor Bahru. Dilahirkan pada 19 Mei 1992 dan merupakan anak bongsu daripada dua beradik. Seorang yang cukup meminati dunia penulisan dan perfileman, mengimpikan karya sendiri berjaya diadaptasikan dalam drama mahupun filem suatu hari nanti. Sudah memiliki empat buah buku iaitu Diari Akhirat, Muslimah Acah, No Couple Before Nikah dan terkini buat karya yang keempat iaitu Tuhan, Aku Mohon Jawapan-Mu. #galeriilmu  #pbakl2017  #profkamil  #bukumurah  #sentap  #ustazdusuki  #harithfaisal  #sayajual  #buku  #bukumurah  #kitab  #bondanor  #ustazahmaddusuki  #ustazbadlishah  #profmuhaya  #ustazmahadhirjoll  #kitab  #motivasi  #syurga  #barzah  #rak  #rakbuku  #rakbukukayu  #rakbukususun  #rakbukuminimalis  #rakbukumodern  #buku  #tempatbuku  #bukuonline  #bukumurah  #bukudakwah  #jualbuku  #bacabuku  #bukuislami 
ARKITEK JALANAN
Sequel PELUKIS JALANAN
By @itsteme .
Sungguh.. Tak perlu kata apa-apa
Apa yang perlu hanyalah
Beli.. Baca..
Resapkan ke dalam jiwa
Karya yang unggul
Selayaknya karya paling laris
#pbakl2017
ARKITEK JALANAN Sequel PELUKIS JALANAN By @itsteme . Sungguh.. Tak perlu kata apa-apa Apa yang perlu hanyalah Beli.. Baca.. Resapkan ke dalam jiwa Karya yang unggul Selayaknya karya paling laris #pbakl2017 
PRELOVED SUMBAT | RM10 
Sinopsis : 
Ramuan SUMBAT:

250 ml Dendam, jenama β€œSilam”150 gm Rahsia Hitam50 gm Cinta, paket β€œTerhalang”3 sudu besar Air MataSetengah cawan Pengorbanan5 ulas Kesetiaan (dihiris nipis)8 kuntum Senyuman (sebagai hiasan)

Caranya:

Ayakkan 150 gm Rahsia Hitam dengan 50 gm Cinta Terhalang.Pastikan dapat tekstur halus. Pukulkan 250 ml Dendam Silam hingga kembang. Campurkan dengan adunan yang diayak tadi perlahan-lahan. Kacau rata. Selang selikan dengan setengah cawan Pengorbanan dan 3 sudu besar Air Mata. Bila sebati, masukkan hirisan Kesetiaan. Kacau dengan teknikfolding. Tuang ke dalamΒ baking trayΒ dan bakarlah sepuas hati. Hias dengan kuntum senyuman.Β Voila!
PRELOVED SUMBAT | RM10 Sinopsis : Ramuan SUMBAT: 250 ml Dendam, jenama β€œSilam”150 gm Rahsia Hitam50 gm Cinta, paket β€œTerhalang”3 sudu besar Air MataSetengah cawan Pengorbanan5 ulas Kesetiaan (dihiris nipis)8 kuntum Senyuman (sebagai hiasan) Caranya: Ayakkan 150 gm Rahsia Hitam dengan 50 gm Cinta Terhalang.Pastikan dapat tekstur halus. Pukulkan 250 ml Dendam Silam hingga kembang. Campurkan dengan adunan yang diayak tadi perlahan-lahan. Kacau rata. Selang selikan dengan setengah cawan Pengorbanan dan 3 sudu besar Air Mata. Bila sebati, masukkan hirisan Kesetiaan. Kacau dengan teknikfolding. Tuang ke dalamΒ baking trayΒ dan bakarlah sepuas hati. Hias dengan kuntum senyuman.Β Voila!
PRELOVED REVOLVER | Rm10

Sinopsis : 
Pasukan Ares (sebutan: aer-is) merangkumi empat orang individu berumur 21 tahun. Hafiz, Takwa, Saleha, dan Fazlin. Pasukan yang ditubuhkan beberapa bulan lalu atas arahan Ekx. Ares adalah nama dewa peperangan dalam mitologi Greek. Dalam sebuah skuad perang pasti ada yang merancang strategi keseluruhan, yang mengumpulkan maklumat, yang menyerang, dan yang mengukuhkan pertahanan. Mungkin nama itu dipilih kerana kesemua empat komponen itu ada dalam pasukan ini. Lengkap. Setiap individu dapat memainkan peranan dengan baik sekaliβ€” Kerana masing-masing bukan manusia biasa.
PRELOVED REVOLVER | Rm10 Sinopsis : Pasukan Ares (sebutan: aer-is) merangkumi empat orang individu berumur 21 tahun. Hafiz, Takwa, Saleha, dan Fazlin. Pasukan yang ditubuhkan beberapa bulan lalu atas arahan Ekx. Ares adalah nama dewa peperangan dalam mitologi Greek. Dalam sebuah skuad perang pasti ada yang merancang strategi keseluruhan, yang mengumpulkan maklumat, yang menyerang, dan yang mengukuhkan pertahanan. Mungkin nama itu dipilih kerana kesemua empat komponen itu ada dalam pasukan ini. Lengkap. Setiap individu dapat memainkan peranan dengan baik sekaliβ€” Kerana masing-masing bukan manusia biasa.
PRELOVED RM9 | Kitab Pengetahuan Hantu Malaysia 
Sinopsis: 
Buku ini mengupas beberapa persoalan yang selama ini tak berani ditanya. Kenapa wanita-wanita yang kematian suami lebih menyenangi Hantu Raya? Bagaimana cara untuk menangkap kepala yang terbang bersama-sama ususnya? Apakah yang harus kamu lakukan jika kamu mendengar bunyi "kak-kak-kak" di tengah malam? Terokai asal-usul, sifat-sifat dan tumit-tumit Achilles roh pelabagai bangsa yang menghantui Malaysia.

Berminat? Whatsapp sekarang hanya perlu klik link di bio kami!
PRELOVED RM9 | Kitab Pengetahuan Hantu Malaysia Sinopsis: Buku ini mengupas beberapa persoalan yang selama ini tak berani ditanya. Kenapa wanita-wanita yang kematian suami lebih menyenangi Hantu Raya? Bagaimana cara untuk menangkap kepala yang terbang bersama-sama ususnya? Apakah yang harus kamu lakukan jika kamu mendengar bunyi "kak-kak-kak" di tengah malam? Terokai asal-usul, sifat-sifat dan tumit-tumit Achilles roh pelabagai bangsa yang menghantui Malaysia. Berminat? Whatsapp sekarang hanya perlu klik link di bio kami!
PRELOVED BOOK RM10 SEBUAH 
1. Bisnes cara kami
2. Tuhan lebih saintifik 
3. Kapal van der wijck

Berminat boleh grab cepat sebelum habis!
PRELOVED BOOK RM10 SEBUAH 1. Bisnes cara kami 2. Tuhan lebih saintifik 3. Kapal van der wijck Berminat boleh grab cepat sebelum habis!
Nota:2 by Shaz Johar | RM19.90

Sambungan novel bestsellerΒ Nota "Betul cakap Mama tu, Ray. Siapa kita nak menidakkan kisah hidup orang lain?" - Lisa."
Ray meraikan kejayaannya sebagai penulis setelah novel keduanya, NOTA, laris di pasaran. Kemudian, setelah dia membaca nota-nota baru yang diterimanya dari Intan Sofia, wanita yang membenarkan kisah hidupnya ditulis di dalam novel itu, dia menemui lebih banyak sisi gelap. Ini memberikannya idea untuk menghasilkan novel seterusnya. Dengan bantuan pembaca setianya Rumi, dia cuba menggali lagi kisah lampau wanita itu, mencari punca mengapa hidupnya berakhir dengan tragedi dan mahu memahami apa sebenarnya yang telah terjadi.Apa yang Ray tidak sedari, tindakannya itu boleh membahayakan hidupnya sendiri.

#bukufixi #opendropship #dropshipneeded #dropshipbuku #lejenpress #tukulchetak #terfaktab #dubookpress #ums #uitmdihatiku #um #umt #utm #kmns #kmpp #kms #kmt #unimas #bukudubook #bukubest #bestseller #bukuindie #bukuindiemalaysia #bukuislamik #PBAKL17 #PBAKL2017 #PestaBuku #BookFair17 #PestaBuku17
Nota:2 by Shaz Johar | RM19.90 Sambungan novel bestsellerΒ Nota "Betul cakap Mama tu, Ray. Siapa kita nak menidakkan kisah hidup orang lain?" - Lisa." Ray meraikan kejayaannya sebagai penulis setelah novel keduanya, NOTA, laris di pasaran. Kemudian, setelah dia membaca nota-nota baru yang diterimanya dari Intan Sofia, wanita yang membenarkan kisah hidupnya ditulis di dalam novel itu, dia menemui lebih banyak sisi gelap. Ini memberikannya idea untuk menghasilkan novel seterusnya. Dengan bantuan pembaca setianya Rumi, dia cuba menggali lagi kisah lampau wanita itu, mencari punca mengapa hidupnya berakhir dengan tragedi dan mahu memahami apa sebenarnya yang telah terjadi.Apa yang Ray tidak sedari, tindakannya itu boleh membahayakan hidupnya sendiri. #bukufixi  #opendropship  #dropshipneeded  #dropshipbuku  #lejenpress  #tukulchetak  #terfaktab  #dubookpress  #ums  #uitmdihatiku  #um  #umt  #utm  #kmns  #kmpp  #kms  #kmt  #unimas  #bukudubook  #bukubest  #bestseller  #bukuindie  #bukuindiemalaysia  #bukuislamik  #PBAKL17  #PBAKL2017  #PestaBuku  #BookFair17  #PestaBuku17 
Nota by Shaz Johar | RM19.90 β€œOK. Siapa dalam dunia ni yang percaya cakap orang gila?” – Rekha.

Dalam menghasilkan novelnya yang kedua, Ray cuba menyelami kisah hidup seorang wanita yang telah dituduh membunuh penculik anaknya dengan kejam. Kata Rekha, sewaktu polis tiba di tempat kejadian, wanita itu didapati sedang memegang tukul besi manakala baju dan mukanya berlumuran darah. Darah terpercik hingga ke siling, DNA mangsa ada di mana-mana tetapi tubuh mangsa hilang tanpa dapat dikesan. Ray telah diberikan dengan beberapa siri nota yang ditulis oleh wanita itu sendiri untuk mengetahui kisahnya yang sebenar. Tugas Ray, dia hanya perlu membaca nota itu hingga sampai ke penghujung.

WHATSAPP UNTUK PEMBELIAN LINK DI BIO

#bukufixi #opendropship #dropshipneeded #dropshipbuku #lejenpress #tukulchetak #terfaktab #dubookpress #ums #uitmdihatiku #um #umt #utm #kmns #kmpp #kms #kmt #unimas #bukudubook #bukubest #bestseller #bukuindie #bukuindiemalaysia #bukuislamik #PBAKL17 #PBAKL2017 #PestaBuku #BookFair17 #PestaBuku17
Nota by Shaz Johar | RM19.90 β€œOK. Siapa dalam dunia ni yang percaya cakap orang gila?” – Rekha. Dalam menghasilkan novelnya yang kedua, Ray cuba menyelami kisah hidup seorang wanita yang telah dituduh membunuh penculik anaknya dengan kejam. Kata Rekha, sewaktu polis tiba di tempat kejadian, wanita itu didapati sedang memegang tukul besi manakala baju dan mukanya berlumuran darah. Darah terpercik hingga ke siling, DNA mangsa ada di mana-mana tetapi tubuh mangsa hilang tanpa dapat dikesan. Ray telah diberikan dengan beberapa siri nota yang ditulis oleh wanita itu sendiri untuk mengetahui kisahnya yang sebenar. Tugas Ray, dia hanya perlu membaca nota itu hingga sampai ke penghujung. WHATSAPP UNTUK PEMBELIAN LINK DI BIO #bukufixi  #opendropship  #dropshipneeded  #dropshipbuku  #lejenpress  #tukulchetak  #terfaktab  #dubookpress  #ums  #uitmdihatiku  #um  #umt  #utm  #kmns  #kmpp  #kms  #kmt  #unimas  #bukudubook  #bukubest  #bestseller  #bukuindie  #bukuindiemalaysia  #bukuislamik  #PBAKL17  #PBAKL2017  #PestaBuku  #BookFair17  #PestaBuku17 
.
Sale ajaib terbitan fixi
Price : RM19.90 ❌
Sale : RM16.00 βœ…
Whatsapp/ Telegram : 011-5833 8934
Selagi stock masih ada!!!
#fixiolejen #fixi #lejen #bukufixi #bukulejen #3bukurm50 #3bukufixirm50 #lejensale #fixisale #ajaib #jelajahlejenfixi #pbakl2017
.
LENDU terbitan fixi
Price : RM19.90 ❌
Sale : RM16.00 βœ… 
Whatsapp/ Telegram : 011-5833 8934
Selagi stock masih ada!!!
#fixiolejen #fixi #kedaifixi #lejen #iamlejen #lejenpress #bukufixi #bukulejen #3bukurm50 #3bukufixirm50 #bukufiximurah #lejensale #fixisale #lendu #jelajahlejenfixi #pbakl2017 #mabopa #bukufixilendu #bukuindonesia #bukuindonesiadimalaysia
.
Thanks for support πŸ‘πŸ»
.
Jangan lupa share dengan kengkawan buku best dari kami πŸ˜„πŸ˜„πŸ˜„
.
Jom serbu @fixiolejen yang merupakan pengedar utama FIXI & LEJEN
.
Dapatkan promo 3 buku rm50 free postage dari kami
.
#fixiolejen #fixi #kedaifixi #lejen #iamlejen #lejenpress #bukufixi #bukulejen #3bukurm50 #3bukufixirm50 #bukufiximurah #lejensale #fixisale #jelajahlejenfixi #pbakl2017 #mabopa #bukufixiparcel #bukufixilangkah #kembarafixi
. Thanks for support πŸ‘πŸ» . Jangan lupa share dengan kengkawan buku best dari kami πŸ˜„πŸ˜„πŸ˜„ . Jom serbu @fixiolejen yang merupakan pengedar utama FIXI & LEJEN . Dapatkan promo 3 buku rm50 free postage dari kami . #fixiolejen  #fixi  #kedaifixi  #lejen  #iamlejen  #lejenpress  #bukufixi  #bukulejen  #3bukurm50  #3bukufixirm50  #bukufiximurah  #lejensale  #fixisale  #jelajahlejenfixi  #pbakl2017  #mabopa  #bukufixiparcel  #bukufixilangkah  #kembarafixi 
.
LICIK terbitan fixi
Price : RM19.90 ❌
Sale : RM16.00 βœ… 
Whatsapp/ Telegram : 011-5833 8934
Selagi stock masih ada!!!
#fixiolejen #fixi #kedaifixi #lejen #iamlejen #lejenpress #bukufixi #bukulejen #3bukurm50 #3bukufixirm50 #bukufiximurah #lejensale #fixisale #licik #jelajahlejenfixi #pbakl2017 #mabopa #bukufixilicik #kembarafixi
.
LANGKAH terbitan fixi
Price : RM19.90 ❌
Sale : RM16.00 βœ…Β 
Whatsapp/ Telegram : 011-5833 8934
Selagi stock masih ada!!!
#fixiolejen #fixi #kedaifixi #lejen #iamlejen #lejenpress #bukufixi #bukulejen #3bukurm50 #3bukufixirm50 #bukufiximurah #lejensale #fixisale #langkah #jelajahlejenfixi #pbakl2017 #mabopa #bukufixilangkah
Books drive me (and my money) crazy, but keep me sane. πŸ˜‚πŸ˜πŸ˜˜ All these were bought during last PBAKL. I was super duper busy and only today I found time to unpack all. πŸ’•πŸ’•
#bookaholic #indiebooks #pbakl2017
Books drive me (and my money) crazy, but keep me sane. πŸ˜‚πŸ˜πŸ˜˜ All these were bought during last PBAKL. I was super duper busy and only today I found time to unpack all. πŸ’•πŸ’• #bookaholic  #indiebooks  #pbakl2017 
.
AMSTERDAM terbitan fixi
Price : RM19.90 ❌
Sale : RM16.00 βœ… 
Whatsapp/ Telegram : 011-5833 8934
Selagi stock masih ada!!!
#fixiolejen #fixi #kedaifixi #lejen #iamlejen #lejenpress #bukufixi #bukulejen #3bukurm50 #3bukufixirm50 #bukufiximurah #lejensale #fixisale #amsterdam #jelajahlejenfixi #pbakl2017 #mabopa #bukufixiamsterdam #kembarafixi
.
Thanks for support πŸ‘πŸ»
.
Jangan lupa share dengan kengkawan buku best dari kami πŸ˜„πŸ˜„πŸ˜„
.
Jom serbu @fixiolejen yang merupakan pengedar utama FIXI & LEJEN
.
Dapatkan promo 3 buku rm50 free postage dari kami
.
#fixiolejen #fixi #kedaifixi #lejen #iamlejen #lejenpress #bukufixi #bukulejen #3bukurm50 #3bukufixirm50 #bukufiximurah #lejensale #fixisale #jelajahlejenfixi #pbakl2017 #mabopa #bukufixiparcel #bukufixilangkah #kembarafixi
. Thanks for support πŸ‘πŸ» . Jangan lupa share dengan kengkawan buku best dari kami πŸ˜„πŸ˜„πŸ˜„ . Jom serbu @fixiolejen yang merupakan pengedar utama FIXI & LEJEN . Dapatkan promo 3 buku rm50 free postage dari kami . #fixiolejen  #fixi  #kedaifixi  #lejen  #iamlejen  #lejenpress  #bukufixi  #bukulejen  #3bukurm50  #3bukufixirm50  #bukufiximurah  #lejensale  #fixisale  #jelajahlejenfixi  #pbakl2017  #mabopa  #bukufixiparcel  #bukufixilangkah  #kembarafixi 
Thank you for the feedbackπŸ˜™πŸ’•
.
#RepostSave @afiza_mh | Ketika mood membaca jatuh merudum, tapi novel nie mampu buat iols dapat mood membaca semula... Beli masa #pbakl2017 rasanye , baru 2 hari lepas koyak plastik & baca... #senyumsengih baca novel nie, terhibur dgn karakter #yarasabrina & #incheanon 😍 Tahniah @ciknanonano hasilkan karya2 yang best nie... #4thJanuary2018
#LelakiVersiHeroNovel
#HobiDiMasaLapang
.
ASRAMA 2 terbitan fixi
Price : RM19.90 ❌
Sale : RM16.00 βœ… 
Whatsapp/ Telegram : 011-5833 8934
Selagi stock masih ada!!!
#fixiolejen #fixi #kedaifixi #lejen #iamlejen #lejenpress #bukufixi #bukulejen #3bukurm50 #3bukufixirm50 #bukufiximurah #lejensale #fixisale #asrama2 #jelajahlejenfixi #pbakl2017 #mabopa #bukufixiasrama2 #kembarafixi
Ketika mood membaca jatuh merudum, tapi novel nie mampu buat iols dapat mood membaca semula... Beli masa #pbakl2017 rasanye , baru 2 hari lepas koyak plastik & baca... #senyumsengih baca novel nie, terhibur dgn karakter #yarasabrina & #incheanon 😍 Tahniah @ciknanonano hasilkan karya2 yang best nie... #4thJanuary2018
#LelakiVersiHeroNovel
#HobiDiMasaLapang
#Repost @0501wa (@get_repost)
・・・
Kelompok 43 smangat πŸ˜‡πŸ˜‰
#pbakuinjambi2017 
#pbakuinstsjambi2017 
#pbak 
#pbak2017 
#pbakl2017 
#uin 
#uinstsjambi 
#uinstsjambi
#maru
.
KELIBAT SETAN terbitan lejen
Price : RM22.00 ❌
Sale : RM18.00 βœ… 
Whatsapp/ Telegram : 011-5833 8934
Selagi stock masih ada!!!
#fixiolejen #fixi #kedaifixi #lejen #iamlejen #lejenpress #bukufixi #bukulejen #3bukurm50 #3bukufixirm50 #bukufiximurah #lejensale #fixisale #kelibatsetan #jelajahlejenfixi #pbakl2017 #mabopa #bukulejenkelibatsetan #kembarafixi
.
GANTUNG 2 terbitan fixi
Price : RM19.90 ❌
Sale : RM16.00 βœ… 
Whatsapp/ Telegram : 011-5833 8934
Selagi stock masih ada!!!
#fixiolejen #fixi #kedaifixi #lejen #iamlejen #lejenpress #bukufixi #bukulejen #3bukurm50 #3bukufixirm50 #bukufiximurah #lejensale #fixisale #gantung2 #jelajahlejenfixi #pbakl2017 #mabopa #bukufixigantung2 #kembarafixi
SURGA YANG TAK DIRINDUKAN 2 hasil karya Asma Nadia
.
Arini yang tegar sadar bahwa keikhlasannya kini diuji.
.
Kenangan mengembalikan kita pada cinta, keikhlasan mengembalikan kita pada kehidupan. Itu pula yang menyatukan dua perempuan yang tadinya berdiri pada posisi berlawanan, Arini dan Mei Rose. Bukan kembali menatap cinta yang melulu bicara tentang nafsu dan kefanaan, tapi pada hakikat bagaimana meletakkan cinta sejati di tempat yang hakiki
.
🐝 RM35
.
πŸ“¨ DM, comment, or πŸ“²  Klik whatsapp link dekat @talihatiteam_alia
.
πŸ‘‰ Klik koleksi lain #bukuindonesiadimalaysiaa
.
Or visit πŸ‘‰ @talihatiteam_alia
.
#bukuindie #indieke #newarrival #bestsellerbook #novel #bukuuntukoranghebat #asmanadia #bukuindonesiadimalaysia #bukuindonesiadimalaysiakowt #surgayangtakdirindukan #pbakl2017
SURGA YANG TAK DIRINDUKAN 2 hasil karya Asma Nadia . Arini yang tegar sadar bahwa keikhlasannya kini diuji. . Kenangan mengembalikan kita pada cinta, keikhlasan mengembalikan kita pada kehidupan. Itu pula yang menyatukan dua perempuan yang tadinya berdiri pada posisi berlawanan, Arini dan Mei Rose. Bukan kembali menatap cinta yang melulu bicara tentang nafsu dan kefanaan, tapi pada hakikat bagaimana meletakkan cinta sejati di tempat yang hakiki . 🐝 RM35 . πŸ“¨ DM, comment, or πŸ“² Klik whatsapp link dekat @talihatiteam_alia . πŸ‘‰ Klik koleksi lain #bukuindonesiadimalaysiaa  . Or visit πŸ‘‰ @talihatiteam_alia . #bukuindie  #indieke  #newarrival  #bestsellerbook  #novel  #bukuuntukoranghebat  #asmanadia  #bukuindonesiadimalaysia  #bukuindonesiadimalaysiakowt  #surgayangtakdirindukan  #pbakl2017 
[ TAK SEMUA ORANG BOLEH TERBANG; TAPI SEMUA ORANG BOLEH BERJALAN ] .
@AfiqSazlan berkongsi cara untuk para pemuda memasang cita-cita setinggi langit, tetapi tetap berpijak atas bumi realiti.
.
.

Kecemerlangan milik pemuda yang memiliki pemikiran luar biasa, dan kemahiran untuk memanfaatkan ciptaan-ciptaan Allah di dunia ini.
.
.

Ini adalah cara beliau pandang hidup beliau; berbeza, sungguh istimewa. .
.
Tidak ramai pemuda berani mengambil keputusan yang boleh mengubah seluruh jalan hidupnya, jadi, bagaimana beliau berani mengambil langkah pertama yang seakan begitu menggerunkan itu?
.
.

Buku ini mecoretkan bagaimana #AfiqSazlan #TerbangTapiBerjalan dalam mengharungi cabaran demi cabaran, kejayaan mahupun kegagalan yang datang. .
.
#SahabatAtTaqwa
#BisnesKitaDakwahKita
#CoklatTarbiah #SentuhanAlAkh #Rehabilitasi #Reinkarnasi
#Pbakl2017SahabatAtTaqwa
#Pbakl2017
[ TAK SEMUA ORANG BOLEH TERBANG; TAPI SEMUA ORANG BOLEH BERJALAN ] . @AfiqSazlan berkongsi cara untuk para pemuda memasang cita-cita setinggi langit, tetapi tetap berpijak atas bumi realiti. . . Kecemerlangan milik pemuda yang memiliki pemikiran luar biasa, dan kemahiran untuk memanfaatkan ciptaan-ciptaan Allah di dunia ini. . . Ini adalah cara beliau pandang hidup beliau; berbeza, sungguh istimewa. . . Tidak ramai pemuda berani mengambil keputusan yang boleh mengubah seluruh jalan hidupnya, jadi, bagaimana beliau berani mengambil langkah pertama yang seakan begitu menggerunkan itu? . . Buku ini mecoretkan bagaimana #AfiqSazlan  #TerbangTapiBerjalan  dalam mengharungi cabaran demi cabaran, kejayaan mahupun kegagalan yang datang. . . #SahabatAtTaqwa  #BisnesKitaDakwahKita  #CoklatTarbiah  #SentuhanAlAkh  #Rehabilitasi  #Reinkarnasi  #Pbakl2017SahabatAtTaqwa  #Pbakl2017 
.
LICIK terbitan fixi
Price : RM19.90 ❌
Sale : RM16.00 βœ… 
Whatsapp/ Telegram : 011-5833 8934
Selagi stock masih ada!!!
#fixiolejen #fixi #kedaifixi #lejen #iamlejen #lejenpress #bukufixi #bukulejen #3bukurm50 #3bukufixirm50 #bukufiximurah #lejensale #fixisale #licik #jelajahlejenfixi #pbakl2017 #mabopa #bukufixilicik #kembarafixi
[ KAMU CANTIK ; TIDAK PERLUKAN PENGIKTIRAFAN MANUSIA UNTUK TITLE CANTIK ]
.
.
Jangan sedih, jangan hiba jika anda kena kutuk kerna wajah anda! keep calm and chillax. .
.
.
Kamu cantik dengan cara kamu yang tersendiri dan hanya lelaki tertentu sahaja can see your beautiful side, not everyone.
.
.

Sepertimana ada yang suka makan coklat, ada yang tak suka. Sepertimana ada yang benci makan lollipop, ada yang cinta. Lain orang lain taste namun fakta yang kamu cantik selamanya tidak dapat dinafikan!
.
.
Kamu cantik, dan tidak perlukan pengiktirafan manusia sekeliling untuk mendapatkan title cantik, kerana apa? Sang Pencipta kamu iaitu Allah dah kata yang kamu cantik dalam Quran! [At-Taghabun:3]
.
.

All for man all over the world, if you cant see the beautiful side, dont go and tell that she looks like a certain way that she would be miserable to know.
.
.

Kita respect ciptaan Allah kerana perempuan ialah ciptaan Allah yang sangat Allah bangga-banggakan dalam Quran. Believe me, Allah sangat bangga dengan segala ciptaan-Nya dan kita nak main sedap ikut kita nak pi kutuk ciptaan oleh pencipta teragung? Mana adab kita dengan Allah!?
.
.

The heart of the matter, secantik mana pun wajah kamu diagung-agungkan oleh manusia, apa guna semua itu andai anda DICELA oleh sang Pencipta wajah indah kamu itu disebabkan oleh akhlak anda buruk & busuk.
.
.

Ingat, wajah anda tidak secantik mana itu boleh menjadi wajah tercantik dunia dengan hanya bermodal akhlak yang solehah, dengan izin-Nya!  Moga Allah redha, Nabi Muhammad suka!
.
.
Credit caption ; @inspiraseee .
.
@eKatalogSahabatAtTaqwa
.
.

#SahabatAtTaqwa
#BisnesKitaDakwahKita
#CoklatTarbiah
#Pbakl2017SahabatAtTaqwa
#Pbakl2017
[ KAMU CANTIK ; TIDAK PERLUKAN PENGIKTIRAFAN MANUSIA UNTUK TITLE CANTIK ] . . Jangan sedih, jangan hiba jika anda kena kutuk kerna wajah anda! keep calm and chillax. . . . Kamu cantik dengan cara kamu yang tersendiri dan hanya lelaki tertentu sahaja can see your beautiful side, not everyone. . . Sepertimana ada yang suka makan coklat, ada yang tak suka. Sepertimana ada yang benci makan lollipop, ada yang cinta. Lain orang lain taste namun fakta yang kamu cantik selamanya tidak dapat dinafikan! . . Kamu cantik, dan tidak perlukan pengiktirafan manusia sekeliling untuk mendapatkan title cantik, kerana apa? Sang Pencipta kamu iaitu Allah dah kata yang kamu cantik dalam Quran! [At-Taghabun:3] . . All for man all over the world, if you cant see the beautiful side, dont go and tell that she looks like a certain way that she would be miserable to know. . . Kita respect ciptaan Allah kerana perempuan ialah ciptaan Allah yang sangat Allah bangga-banggakan dalam Quran. Believe me, Allah sangat bangga dengan segala ciptaan-Nya dan kita nak main sedap ikut kita nak pi kutuk ciptaan oleh pencipta teragung? Mana adab kita dengan Allah!? . . The heart of the matter, secantik mana pun wajah kamu diagung-agungkan oleh manusia, apa guna semua itu andai anda DICELA oleh sang Pencipta wajah indah kamu itu disebabkan oleh akhlak anda buruk & busuk. . . Ingat, wajah anda tidak secantik mana itu boleh menjadi wajah tercantik dunia dengan hanya bermodal akhlak yang solehah, dengan izin-Nya! Moga Allah redha, Nabi Muhammad suka! . . Credit caption ; @inspiraseee . . @eKatalogSahabatAtTaqwa . . #SahabatAtTaqwa  #BisnesKitaDakwahKita  #CoklatTarbiah  #Pbakl2017SahabatAtTaqwa  #Pbakl2017 
[ BERTUAH MENJADI UMAT ISLAM ; #ASAH ; M/S 74 ]
.
Bertapa bertuahnya menjadi umat Islam. .
.
Bertebaran ke mana pun , .
.
Bila membawa cara hidup ISLAM, .
.
Kita secara tak langsung sedang ditimbuni PAHALA DAKWAH.
.
.

Orang lain terkesan, saham akhirat kita bertambah .
.
.

Syarat DAKWAH bukan hanya pada perkataan . .
.
Hatta  DIAM pun boleh menjadi 1 dakwah
.
.

Bagaimana, Nah , Ketika tiada kalimat yang baik untuk dituturkan, atau mahu mengawal marah

Pilihlah untuk DIAM
. 
Biarkan insan yang berhadapan kita berfikir atau barang sejenak merehatkan egonya. .
.
Akhirnya pertentangan tidak terus menegang dan  sesuatu hal yang lebih bermanfaat dapat dikerjakan. .
.
Di penghujung, dia menemui kemurnian islam.
.

Tidak kah kita berasa bertuah??? .
.
DAKWAH , biar sampai jatuh cinta !! .
Menuju DIA
.

Berpimpin ke syurga
.
.

Credit :  #Asah ( #AllahSuruhAkuHadam)
.
M/s : 74
.
.
@kedaibuku_ulatbuku
.
.

#SahabatAtTaqwa
#BisnesKitaDakwahKita
#SemusimDiBarzakh
#KetikaAzazilBerputusAsa
#DIAgnosisFobia
#PBAKL2017SahabatAtTaqwa
#Pbakl2017
#bookstore #kedaibuku
[ BERTUAH MENJADI UMAT ISLAM ; #ASAH  ; M/S 74 ] . Bertapa bertuahnya menjadi umat Islam. . . Bertebaran ke mana pun , . . Bila membawa cara hidup ISLAM, . . Kita secara tak langsung sedang ditimbuni PAHALA DAKWAH. . . Orang lain terkesan, saham akhirat kita bertambah . . . Syarat DAKWAH bukan hanya pada perkataan . . . Hatta DIAM pun boleh menjadi 1 dakwah . . Bagaimana, Nah , Ketika tiada kalimat yang baik untuk dituturkan, atau mahu mengawal marah Pilihlah untuk DIAM . Biarkan insan yang berhadapan kita berfikir atau barang sejenak merehatkan egonya. . . Akhirnya pertentangan tidak terus menegang dan sesuatu hal yang lebih bermanfaat dapat dikerjakan. . . Di penghujung, dia menemui kemurnian islam. . Tidak kah kita berasa bertuah??? . . DAKWAH , biar sampai jatuh cinta !! . Menuju DIA . Berpimpin ke syurga . . Credit : #Asah  ( #AllahSuruhAkuHadam ) . M/s : 74 . . @kedaibuku_ulatbuku . . #SahabatAtTaqwa  #BisnesKitaDakwahKita  #SemusimDiBarzakh  #KetikaAzazilBerputusAsa  #DIAgnosisFobia  #PBAKL2017SahabatAtTaqwa  #Pbakl2017  #bookstore  #kedaibuku 
[ MATA HATI YANG KIAN BUTA ; JIWA YANG MATI ] 😒
.
Apabila menyebut neraka tidak terasa gerunnya ,
.
.
Apabila menyebut syurga tidak terasa akan nikmatnya.
.
.
Itu tanda hati yang sudah lama tak menangis
.
.
Mata hati yang kian buta
.
.
Dan jiwa yang mati
.
.
.

Petikan buku #HeadWithSerban2 .
.
.
@kedaibuku_ulatbuku
.
.
#SahabatAtTaqwa
#BisnesKitaDakwahKita
#Pbakl2017SahabatAtTaqwa
#Pbakl2017
.
Thanks for support πŸ‘πŸ»
.
Jangan lupa share dengan kengkawan buku best dari kami πŸ˜„πŸ˜„πŸ˜„
.
Jom serbu @fixiolejen yang merupakan pengedar utama FIXI & LEJEN
.
Dapatkan promo 3 buku rm50 free postage dari kami
.
#fixiolejen #fixi #kedaifixi #lejen #iamlejen #lejenpress #bukufixi #bukulejen #3bukurm50 #3bukufixirm50 #bukufiximurah #lejensale #fixisale #jelajahlejenfixi #pbakl2017 #mabopa #bukufixiparcel #bukufixilangkah #kembarafixi
. Thanks for support πŸ‘πŸ» . Jangan lupa share dengan kengkawan buku best dari kami πŸ˜„πŸ˜„πŸ˜„ . Jom serbu @fixiolejen yang merupakan pengedar utama FIXI & LEJEN . Dapatkan promo 3 buku rm50 free postage dari kami . #fixiolejen  #fixi  #kedaifixi  #lejen  #iamlejen  #lejenpress  #bukufixi  #bukulejen  #3bukurm50  #3bukufixirm50  #bukufiximurah  #lejensale  #fixisale  #jelajahlejenfixi  #pbakl2017  #mabopa  #bukufixiparcel  #bukufixilangkah  #kembarafixi 
JUDUL: KIAMAT HAMPIR TIBA
PENULIS: SYEIKH AHMAD FAHMI ZAMZAM 
KATEGORI: FARDU AIN
ISBN: 978-983-097-671-6
KOD: GB 0443
SAIZ: 6” x 9’’
TEBAL: 272 m/s
ISI DALAM: 1C
HARGA: RM 20.00/ 22.00 ​​DETAIL:​ Buku ini membincangkan tanda-tanda dan kronologi kejadian hari kiamat daripada sebelum kemunculan Dajjal sehingga ia mucul dan dibunuh. Juga huraian peristiwa-peritiwa lain yang akan berlaku setelah kematiannya sehingga berlakunya hari kiamat. Manakala pembukuan 40 hadis akhir zaman ini bukanlah untuk menakutkan bahkan ia bertujuan untuk menambahkan keyakinan dan sebagai panduan juga harapan agar kita berada di jalan yang benar. Antara isu yang dibincangkan ialah:
β–ͺ Golongan anti hadis
β–ͺ Bahaya kemewahan
β–ͺ Budaya rasuah berleluasa
β–ͺ Peperangan demi peperangan
β–ͺ Bermegah-megah dengan bangunan masjid.  #galeriilmu #pbakl2017 #profkamil #bukumurah #sentap #ustazdusuki #harithfaisal #sayajual

#buku #bukumurah #kitab #bondanor #ustazahmaddusuki #ustazbadlishah #profmuhaya #ustazmahadhirjoll 
#kitab 
#motivasi 
#syurga 
#barzah
#rak #rakbuku 
#rakbukukayu #rakbukususun 
#rakbukuminimalis #rakbukumodern #buku #tempatbuku #bukuonline  #bukumurah #bukudakwah #jualbuku #bacabuku #bukuislami
JUDUL: KIAMAT HAMPIR TIBA PENULIS: SYEIKH AHMAD FAHMI ZAMZAM KATEGORI: FARDU AIN ISBN: 978-983-097-671-6 KOD: GB 0443 SAIZ: 6” x 9’’ TEBAL: 272 m/s ISI DALAM: 1C HARGA: RM 20.00/ 22.00 ​​DETAIL:​ Buku ini membincangkan tanda-tanda dan kronologi kejadian hari kiamat daripada sebelum kemunculan Dajjal sehingga ia mucul dan dibunuh. Juga huraian peristiwa-peritiwa lain yang akan berlaku setelah kematiannya sehingga berlakunya hari kiamat. Manakala pembukuan 40 hadis akhir zaman ini bukanlah untuk menakutkan bahkan ia bertujuan untuk menambahkan keyakinan dan sebagai panduan juga harapan agar kita berada di jalan yang benar. Antara isu yang dibincangkan ialah: β–ͺ Golongan anti hadis β–ͺ Bahaya kemewahan β–ͺ Budaya rasuah berleluasa β–ͺ Peperangan demi peperangan β–ͺ Bermegah-megah dengan bangunan masjid. #galeriilmu  #pbakl2017  #profkamil  #bukumurah  #sentap  #ustazdusuki  #harithfaisal  #sayajual  #buku  #bukumurah  #kitab  #bondanor  #ustazahmaddusuki  #ustazbadlishah  #profmuhaya  #ustazmahadhirjoll  #kitab  #motivasi  #syurga  #barzah  #rak  #rakbuku  #rakbukukayu  #rakbukususun  #rakbukuminimalis  #rakbukumodern  #buku  #tempatbuku  #bukuonline  #bukumurah  #bukudakwah  #jualbuku  #bacabuku  #bukuislami 
Memanifestasikan Nilai dari Tri Dharma Perguruan Tinggi, Pengabdian !! #pbakl2017 
#iainsurakarta 
#demaiainsurakarta
[ NOVEL SURIHATI EN PEMBUNUH ]
.
πŸ’°RM 30
.

Penulis : #HilalAsyraf
. " Ahli-ahli dunia gelap telah menggelarnya sebagai 'Izrail' kerana setiap kali organisasi dunia gelap tumbang,. Dialah yang MERAGUT 900 nyawa. .
.
.
Namun Faisal sudah rasa muak denga darah dan mula tawar hati meneruskan kehidupannya itu. .
.

Sedang kemelut jiwanya mencapai kemuncak, kenalan lamanya Amirah muncul. .
.
Faisal membuat tindakan drastik, melamarnya ketika itu juga. .
.
Berhajat Amirah menjadi surihatinya, menemaninya dan membantunya keluar dari kegelapan.
.
.

Pada masa yang sama, Organisasi Hitam, yang menaungi Faisal, mempunyai satu agenda rahsia yang bakal menggegarkan Malaysia.
.
.

Apakah Faisal akan berjaya menyelamatkan dirinya? .
.
P/s : Sahabat dah ada buku #ArkitekJalanan dan #PelukisJalanan ke belum???
.
.
Antara buku WAJIB baca khusus nya sahabat yang masih sekolah dan melanjutkan pelajaran. .
.
Cepat - cepat Hubungi #SahabatAtTaqwaBERDAFTAR
.
.
Nak borong buku #BestSeller yang lain pun boleh 😁
.
.
Penaja Rasmi .
@eKatalogSahabatAtTaqwa
@eQuoteSahabatAtTaqwa
.
.
#SahabatAtTaqwa
#BisnesKitaDakwahKita
#Pbakl2017
#SuriHatiEnPembunuh
#Pemburu
#HikayatSatriaSatriaSejati
#BebaskanJiwaMu
[ NOVEL SURIHATI EN PEMBUNUH ] . πŸ’°RM 30 . Penulis : #HilalAsyraf  . " Ahli-ahli dunia gelap telah menggelarnya sebagai 'Izrail' kerana setiap kali organisasi dunia gelap tumbang,. Dialah yang MERAGUT 900 nyawa. . . . Namun Faisal sudah rasa muak denga darah dan mula tawar hati meneruskan kehidupannya itu. . . Sedang kemelut jiwanya mencapai kemuncak, kenalan lamanya Amirah muncul. . . Faisal membuat tindakan drastik, melamarnya ketika itu juga. . . Berhajat Amirah menjadi surihatinya, menemaninya dan membantunya keluar dari kegelapan. . . Pada masa yang sama, Organisasi Hitam, yang menaungi Faisal, mempunyai satu agenda rahsia yang bakal menggegarkan Malaysia. . . Apakah Faisal akan berjaya menyelamatkan dirinya? . . P/s : Sahabat dah ada buku #ArkitekJalanan  dan #PelukisJalanan  ke belum??? . . Antara buku WAJIB baca khusus nya sahabat yang masih sekolah dan melanjutkan pelajaran. . . Cepat - cepat Hubungi #SahabatAtTaqwaBERDAFTAR  . . Nak borong buku #BestSeller  yang lain pun boleh 😁 . . Penaja Rasmi . @eKatalogSahabatAtTaqwa @eQuoteSahabatAtTaqwa . . #SahabatAtTaqwa  #BisnesKitaDakwahKita  #Pbakl2017  #SuriHatiEnPembunuh  #Pemburu  #HikayatSatriaSatriaSejati  #BebaskanJiwaMu 
.
PROFESSOR & BUDIMAN terbitan fixi
Stock LIMITED EDITION & TIDAK DI ULANG CETAK
.
Price : RM45 (set) dlm semenajung 🚚
Price : Rm 50 (set) sabah & sarawak ✈️
Price : (set) + buku lain = Rm60 dlm semenjung 
Price : (set) + buku lain = Rm65 sabah & sarawak
.
Whatsapp/ Telegram : 011-5833 8934
Selagi stock masih ada!!!
#fixiolejen #fixi #kedaifixi #lejen #iamlejen #lejenpress #bukufixi #bukulejen #3bukurm50 #3bukufixirm50 #bukufiximurah #lejensale #fixisale #gelap #jelajahlejenfixi #pbakl2017 #mabopa #bukufixigelap #kembarafixi
. PROFESSOR & BUDIMAN terbitan fixi Stock LIMITED EDITION & TIDAK DI ULANG CETAK . Price : RM45 (set) dlm semenajung 🚚 Price : Rm 50 (set) sabah & sarawak ✈️ Price : (set) + buku lain = Rm60 dlm semenjung Price : (set) + buku lain = Rm65 sabah & sarawak . Whatsapp/ Telegram : 011-5833 8934 Selagi stock masih ada!!! #fixiolejen  #fixi  #kedaifixi  #lejen  #iamlejen  #lejenpress  #bukufixi  #bukulejen  #3bukurm50  #3bukufixirm50  #bukufiximurah  #lejensale  #fixisale  #gelap  #jelajahlejenfixi  #pbakl2017  #mabopa  #bukufixigelap  #kembarafixi 
[ HATI MANUSIA INI UNIK ]
.

Jika kehilangan mana - mana bahagian badan seperti badan , kaki , tangan , telinga, .

Kita masih boleh berfungsi walaupun tidak sempurna
.

Tetapi sekiranya tidak mempunyai HATI , .

Kita akan terus MATI. .
.
( MATI sebelum MATI )
.
.

Ketahui lah ! , sesungguhnya di dalam jasad manusia , .

Terdapat segumpal daging, .

Jika baik segumpal
Daging itu , akan baik lah jasad keseluruhan nya .

Dan jika ia rosak , akan rosak lah jasad keseluruhannya . .

Ketahuilah ! , segumpal daging yang aku maksudkan itu adalah HATI .
.
Riwayat bukhari .
.
#AkuBukanFanatik .
M/s 39- 40
.
By
@kedaibuku_ulatbuku
.

#SahabatAtTaqwa
#BisnesKitaDakwahKita
#eQuoteSahabatAtTaqwa
#Pbakl2017SahabatAtTaqwa
#Pbakl2017 #regrann
[ HATI MANUSIA INI UNIK ] . Jika kehilangan mana - mana bahagian badan seperti badan , kaki , tangan , telinga, . Kita masih boleh berfungsi walaupun tidak sempurna . Tetapi sekiranya tidak mempunyai HATI , . Kita akan terus MATI. . . ( MATI sebelum MATI ) . . Ketahui lah ! , sesungguhnya di dalam jasad manusia , . Terdapat segumpal daging, . Jika baik segumpal Daging itu , akan baik lah jasad keseluruhan nya . Dan jika ia rosak , akan rosak lah jasad keseluruhannya . . Ketahuilah ! , segumpal daging yang aku maksudkan itu adalah HATI . . Riwayat bukhari . . #AkuBukanFanatik  . M/s 39- 40 . By @kedaibuku_ulatbuku . #SahabatAtTaqwa  #BisnesKitaDakwahKita  #eQuoteSahabatAtTaqwa  #Pbakl2017SahabatAtTaqwa  #Pbakl2017  #regrann 
[ KEHIDUAPN DI LUAR KITA ADALAH CERMIN JIWA DALAMAN KITA ]
.

Jika baik kehidupan dengan kesihatan baik, ketenangan selalu , kebahagian dan keewangan yang mencukupi dan di belanjakan di jalan Allah, .
.
Insya Allah , gambaran dunia dalaman yang baik iaitu fikiran, emosi , akidah dan system nilai yang baik. .
.

Jika sebalik nya fikirkan lah dan RESET MINDA dan CELIK HATI dan LIHAT DIRI , dan BUAT PERUBAHAN DUNIA DALAMAN untuk UBAH dunia LUARAN atau hasil kehidupan. .
.

Untuk tahu siapa kita, lihat orang sekeliling kita. .
.

Jika buruk itulah kita. .
.

Allah akan meletak kan kita di tempat yang sama dengan kita, .
.

Jika Allah mahukan kebaikan, sesesorang di kurniakan sifat lemah lembut dan kefahaman Ugama. .
.

Jika bersifat kasar dan tidak faham agama dan membenci ilmu Ugama, di mana kah kita di sisi Allah. .
.

Jom sama lihat diri dan DESIGN  kematian kita dengan MENDESIGN cara hidup kita. .
.

Jika ingin mati dalam Islam, hidup lah cara islam. .
.

Kaum wanita lihat AURAT, SOLAT dan PERGAULAN kita. .
.

Jika solat 5 waktu cukup tapi masih degil , menutup aurat, Jom  AUDIT solat kita dan terutama sekali WUDHUK kita tentukan sempurna.
.

Jika kita menutup aurat sempurna semasa solat  kenapa harus buka aurat selepas solat. .
.

Para SUAMI lindungi AHLI Keluarga dari NERAKA JAHANAM. .
.

Jaga solat dan aurat mereka. .
.

Jangan sibuk nak membetulkan suasa  luar selagi  tidak membetulkan suasana rumah tangga . .
.

Mulakan dengan diri , keluarga, masyrakat. JOM . πŸ’ͺπŸ’ͺ
.

Petikan perkongsian @ProfMuhaya ( Fb : Prof Dr Muhaya ; 3/5/2013 )
.
.
@kedaibuku_ulatbuku
.
.
#SahabatAtTaqwa
#BisnesKitaDakwahKita
#eQuoteSahabatAtTaqwa
#Pbakl2017SahabatAtTaqwa
#Pbakl2017 #regrann
[ KEHIDUAPN DI LUAR KITA ADALAH CERMIN JIWA DALAMAN KITA ] . Jika baik kehidupan dengan kesihatan baik, ketenangan selalu , kebahagian dan keewangan yang mencukupi dan di belanjakan di jalan Allah, . . Insya Allah , gambaran dunia dalaman yang baik iaitu fikiran, emosi , akidah dan system nilai yang baik. . . Jika sebalik nya fikirkan lah dan RESET MINDA dan CELIK HATI dan LIHAT DIRI , dan BUAT PERUBAHAN DUNIA DALAMAN untuk UBAH dunia LUARAN atau hasil kehidupan. . . Untuk tahu siapa kita, lihat orang sekeliling kita. . . Jika buruk itulah kita. . . Allah akan meletak kan kita di tempat yang sama dengan kita, . . Jika Allah mahukan kebaikan, sesesorang di kurniakan sifat lemah lembut dan kefahaman Ugama. . . Jika bersifat kasar dan tidak faham agama dan membenci ilmu Ugama, di mana kah kita di sisi Allah. . . Jom sama lihat diri dan DESIGN kematian kita dengan MENDESIGN cara hidup kita. . . Jika ingin mati dalam Islam, hidup lah cara islam. . . Kaum wanita lihat AURAT, SOLAT dan PERGAULAN kita. . . Jika solat 5 waktu cukup tapi masih degil , menutup aurat, Jom AUDIT solat kita dan terutama sekali WUDHUK kita tentukan sempurna. . Jika kita menutup aurat sempurna semasa solat kenapa harus buka aurat selepas solat. . . Para SUAMI lindungi AHLI Keluarga dari NERAKA JAHANAM. . . Jaga solat dan aurat mereka. . . Jangan sibuk nak membetulkan suasa luar selagi tidak membetulkan suasana rumah tangga . . . Mulakan dengan diri , keluarga, masyrakat. JOM . πŸ’ͺπŸ’ͺ . Petikan perkongsian @ProfMuhaya ( Fb : Prof Dr Muhaya ; 3/5/2013 ) . . @kedaibuku_ulatbuku . . #SahabatAtTaqwa  #BisnesKitaDakwahKita  #eQuoteSahabatAtTaqwa  #Pbakl2017SahabatAtTaqwa  #Pbakl2017  #regrann 
[ HENSHIN : ENDEAVOR ]
.
.
πŸ’° RM 25
.
.
Henshin Endeavor banyak membincangkan ideologi #Endeavor ( #Usaha) dalam tinta perjalanan seorang insan yang ingin melakukan perubahan dalam setiap tindak tanduknya memperjuangkan isi dakwah untuk ummah. .
.
Mana ada insan yang diangkat dirinya sebagai mujahadah tanpa berusaha. .
.
Ujian? Tepis ia dengan Endeavor. .
.
Dugaan? Tingkatkan ia dengan Endeavor.
.
.
P/s : Dapat kan buku 2 terbaru dan best seller di #Pbakl2017 .
.
Hubungi #SahabatAtTaqwaBERDAFTAR untuk kami bantu.
.
.
Powered by:
.
@eKatalogSahabatAtTaqwa
@eQuoteSahabatAtTaqwa
.
.
#SahabatAtTaqwa
#BisnesKitaDakwahKita
#HenhsinEndeavor
#ArkitekJalanan
#SemusimDiBarzakh
#DIAgnosisFobia
[ HENSHIN : ENDEAVOR ] . . πŸ’° RM 25 . . Henshin Endeavor banyak membincangkan ideologi #Endeavor  ( #Usaha ) dalam tinta perjalanan seorang insan yang ingin melakukan perubahan dalam setiap tindak tanduknya memperjuangkan isi dakwah untuk ummah. . . Mana ada insan yang diangkat dirinya sebagai mujahadah tanpa berusaha. . . Ujian? Tepis ia dengan Endeavor. . . Dugaan? Tingkatkan ia dengan Endeavor. . . P/s : Dapat kan buku 2 terbaru dan best seller di #Pbakl2017  . . Hubungi #SahabatAtTaqwaBERDAFTAR  untuk kami bantu. . . Powered by: . @eKatalogSahabatAtTaqwa @eQuoteSahabatAtTaqwa . . #SahabatAtTaqwa  #BisnesKitaDakwahKita  #HenhsinEndeavor  #ArkitekJalanan  #SemusimDiBarzakh  #DIAgnosisFobia 
.
PROFESSOR & BUDIMAN terbitan fixi
Stock LIMITED EDITION & TIDAK DI ULANG CETAK
.
Price : RM45 (set) dlm semenajung 🚚
Price : Rm 50 (set) sabah & sarawak ✈️
Price : (set) + buku lain = Rm60 dlm semenjung 
Price : (set) + buku lain = Rm65 sabah & sarawak
.
Whatsapp/ Telegram : 011-5833 8934
Selagi stock masih ada!!!
#fixiolejen #fixi #kedaifixi #lejen #iamlejen #lejenpress #bukufixi #bukulejen #3bukurm50 #3bukufixirm50 #bukufiximurah #lejensale #fixisale #gelap #jelajahlejenfixi #pbakl2017 #mabopa #bukufixigelap #kembarafixi
. PROFESSOR & BUDIMAN terbitan fixi Stock LIMITED EDITION & TIDAK DI ULANG CETAK . Price : RM45 (set) dlm semenajung 🚚 Price : Rm 50 (set) sabah & sarawak ✈️ Price : (set) + buku lain = Rm60 dlm semenjung Price : (set) + buku lain = Rm65 sabah & sarawak . Whatsapp/ Telegram : 011-5833 8934 Selagi stock masih ada!!! #fixiolejen  #fixi  #kedaifixi  #lejen  #iamlejen  #lejenpress  #bukufixi  #bukulejen  #3bukurm50  #3bukufixirm50  #bukufiximurah  #lejensale  #fixisale  #gelap  #jelajahlejenfixi  #pbakl2017  #mabopa  #bukufixigelap  #kembarafixi 
[ ARKITEK JALANAN DAH KELUAR MHI ; KALIAN DAH DAPAT KAN BELUM BUKU NI ??? ] 
Tahniah @ItsTeme. 
Untuk kesekian kalinya , beliau ke udara di MHI, @mhi_tv3 
Tahniah juga buat @SahabatAtTaqwaBuddies , asbab kalian sangat luar biasa dalam usaha mendapatkan buku #ArkitekJalanan. 
Start dari pesta  buku ; #Pbakl2017 , sehingga sekarang. πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ˜ Di doakan buku #ArkitekJalanan dan juga #PelukisJalanan dapat menjadi asbab kebaikan kepada para pembaca. 
Dan lebih ramai sahabat mendapat inspirasi untuk Berusaha yang terbaik dalam setiap apa yang di lakukan.

Kerana target kita adalah akhirat. Selagi belum mencapai target, selagi itu jangan berhenti berusaha.

P/s : Jangan lupa REQUEST @eKatalogSahabatAtTaqwa yang UPDATED dalam bentuk PDF. 
Tekan link di bio utk order dan dapatkan katalog buku dalam bentuk pdf

Lebih mudah kalian nak BORONG buku best seller nanti πŸ˜€πŸ˜ Powered by :

@eKatalogSahabatAtTaqwa
@eQuoteSahabatAtTaqwa
@SahabatAtTaqwaBuddies

#SahabatAtTaqwa
#BisnesKitaDakwahKita
#SahabatAtTaqwaBuddies
#DIAgnosisFobia #KetikaAzazilBerputusAsa
[ ARKITEK JALANAN DAH KELUAR MHI ; KALIAN DAH DAPAT KAN BELUM BUKU NI ??? ] Tahniah @ItsTeme. Untuk kesekian kalinya , beliau ke udara di MHI, @mhi_tv3 Tahniah juga buat @SahabatAtTaqwaBuddies , asbab kalian sangat luar biasa dalam usaha mendapatkan buku #ArkitekJalanan . Start dari pesta buku ; #Pbakl2017  , sehingga sekarang. πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ˜ Di doakan buku #ArkitekJalanan  dan juga #PelukisJalanan  dapat menjadi asbab kebaikan kepada para pembaca. Dan lebih ramai sahabat mendapat inspirasi untuk Berusaha yang terbaik dalam setiap apa yang di lakukan. Kerana target kita adalah akhirat. Selagi belum mencapai target, selagi itu jangan berhenti berusaha. P/s : Jangan lupa REQUEST @eKatalogSahabatAtTaqwa yang UPDATED dalam bentuk PDF. Tekan link di bio utk order dan dapatkan katalog buku dalam bentuk pdf Lebih mudah kalian nak BORONG buku best seller nanti πŸ˜€πŸ˜ Powered by : @eKatalogSahabatAtTaqwa @eQuoteSahabatAtTaqwa @SahabatAtTaqwaBuddies #SahabatAtTaqwa  #BisnesKitaDakwahKita  #SahabatAtTaqwaBuddies  #DIAgnosisFobia  #KetikaAzazilBerputusAsa 
.
PROFESSOR & BUDIMAN terbitan fixi
Stock LIMITED EDITION & TIDAK DI ULANG CETAK
.
Price : RM45 (set) dlm semenajung 🚚
Price : Rm 50 (set) sabah & sarawak ✈️
Price : (set) + buku lain = Rm60 dlm semenjung 
Price : (set) + buku lain = Rm65 sabah & sarawak
.
Whatsapp/ Telegram : 011-5833 8934
Selagi stock masih ada!!!
#fixiolejen #fixi #kedaifixi #lejen #iamlejen #lejenpress #bukufixi #bukulejen #3bukurm50 #3bukufixirm50 #bukufiximurah #lejensale #fixisale #gelap #jelajahlejenfixi #pbakl2017 #mabopa #bukufixigelap #kembarafixi
. PROFESSOR & BUDIMAN terbitan fixi Stock LIMITED EDITION & TIDAK DI ULANG CETAK . Price : RM45 (set) dlm semenajung 🚚 Price : Rm 50 (set) sabah & sarawak ✈️ Price : (set) + buku lain = Rm60 dlm semenjung Price : (set) + buku lain = Rm65 sabah & sarawak . Whatsapp/ Telegram : 011-5833 8934 Selagi stock masih ada!!! #fixiolejen  #fixi  #kedaifixi  #lejen  #iamlejen  #lejenpress  #bukufixi  #bukulejen  #3bukurm50  #3bukufixirm50  #bukufiximurah  #lejensale  #fixisale  #gelap  #jelajahlejenfixi  #pbakl2017  #mabopa  #bukufixigelap  #kembarafixi 
[ UJIAN TANDA ALLAH SAYANG ]
.
Ada masa nya kita LEKA dengan nikmat. .
.
Allah Turun kan ujian untuk kita kembali RAPAT dan AKRAB dengan Allah semula
.
.
Asbab ketika kita dalam susah dan tiada daya, kita akan sedar bertapa lemah kita. .
.
Yang sentiasa memerlukan Allah yang Maha Berkuasa.
.
.
Asbab dalam kita di berikan nikmat, mudah sangat untuk kita LEKA dan ALFA , sehingga melupakan Kuasa yang MEMBERI NIKMAT tersebut ; ALLAH. .
.
Rugilah diri kita, sekiranya di timpa ujian, kita semakin jauh dengan Pemberi Ujian. .
.
Pesanan Tulus  BUAT #DiriAdminSendiri 😒
.
.
#SahabatAtTaqwa
#BisnesKitaDakwahKita
#SemusimDiBarzakh
#KetikaAzazilBerputusAsa
#DIAgnosisFobia
#Pbakl2017SahabatAtTaqwa
#Pbakl2017
#eQuoteSahabatAtTaqwa #regrann
[ UJIAN TANDA ALLAH SAYANG ] . Ada masa nya kita LEKA dengan nikmat. . . Allah Turun kan ujian untuk kita kembali RAPAT dan AKRAB dengan Allah semula . . Asbab ketika kita dalam susah dan tiada daya, kita akan sedar bertapa lemah kita. . . Yang sentiasa memerlukan Allah yang Maha Berkuasa. . . Asbab dalam kita di berikan nikmat, mudah sangat untuk kita LEKA dan ALFA , sehingga melupakan Kuasa yang MEMBERI NIKMAT tersebut ; ALLAH. . . Rugilah diri kita, sekiranya di timpa ujian, kita semakin jauh dengan Pemberi Ujian. . . Pesanan Tulus BUAT #DiriAdminSendiri  😒 . . #SahabatAtTaqwa  #BisnesKitaDakwahKita  #SemusimDiBarzakh  #KetikaAzazilBerputusAsa  #DIAgnosisFobia  #Pbakl2017SahabatAtTaqwa  #Pbakl2017  #eQuoteSahabatAtTaqwa  #regrann 
Bagaimana akan bisa bersikap antikorupsi, jika sejak muda hanya sibuk dengan urusan sendiri ~ Najwa Shihab πŸ˜ƒπŸ˜ƒ .
.
.

#pbakpoltekkesaceh 
#antikorupsi 
#kpk
#mahasiswaantikorupsi 
#hariantikorupsi 
#perangikorupsi 
#pbakl2017 
#remaja 
#remajaaceh 
#mahasiswaaceh 
#indonesia
[ TAK KAN TERASA MANISNYA KEHAMBAAN HINGGA KITA MERASA BAHAWA BERMESRA PADA ALLAH DALAM DOA ITULAH LEBIH PENTING DARI PENGABULAN NYA ] .
.

Berdoa adalah BINCANG MESRA dengan Rabb yang Maha Kuasa, agar Dia ridhai semua yang Dia limpahkan, Dia ambil, maupun Dia simpan untuk kita.
.
Takkan terasa manisnya kehambaan, hingga kita merasa bahwa bermesra pada Allah dalam doa itulah yang lebih penting dari pengabulannya. .
.
Takkan terasa lezatnya ketaatan, hingga kita lebih mencintai Dzat yang mengijabah permintaan kita, dibanding wujud dari pengabulan itu.
.
. β€œAku bertawakkal hanya kepada Allah”, adalah ikrar kepasrahan kita. Bahwa tiap tapak yang terayun serta tiap langkah yang terpijak ini, Allah-lah yang mengatur, mengarahkan, dan menepatkannya.
.
Review by Hana Bilqisthi (Goodreads.com ) πŸ‘‰ #LapisLapisKeberkahan
.
.
P/s : Buku #InFiru ada koleksi beberapa penulis dalam memberi dakwah dan tarbiah kepada kita dalam bentuk penulisan. Moga bermanfaat .
.
Psst ; #eKatalogSahabatAtTaqwa WAJIB Request tau dengan #SahabatAtTaqwaBERDAFTAR
.
.
#SahabatAtTaqwa
#BisnesKitaDakwahKita
#SemusimDiBarzakh
#KetikaAzazilBerputusAsa
#DIAgnosisFobia
#PBAKL2017SahabatAtTaqwa
#PBAKL2017
#eQuoteSahabatAtTaqwa #regrann
[ TAK KAN TERASA MANISNYA KEHAMBAAN HINGGA KITA MERASA BAHAWA BERMESRA PADA ALLAH DALAM DOA ITULAH LEBIH PENTING DARI PENGABULAN NYA ] . . Berdoa adalah BINCANG MESRA dengan Rabb yang Maha Kuasa, agar Dia ridhai semua yang Dia limpahkan, Dia ambil, maupun Dia simpan untuk kita. . Takkan terasa manisnya kehambaan, hingga kita merasa bahwa bermesra pada Allah dalam doa itulah yang lebih penting dari pengabulannya. . . Takkan terasa lezatnya ketaatan, hingga kita lebih mencintai Dzat yang mengijabah permintaan kita, dibanding wujud dari pengabulan itu. . . β€œAku bertawakkal hanya kepada Allah”, adalah ikrar kepasrahan kita. Bahwa tiap tapak yang terayun serta tiap langkah yang terpijak ini, Allah-lah yang mengatur, mengarahkan, dan menepatkannya. . Review by Hana Bilqisthi (Goodreads.com ) πŸ‘‰ #LapisLapisKeberkahan  . . P/s : Buku #InFiru  ada koleksi beberapa penulis dalam memberi dakwah dan tarbiah kepada kita dalam bentuk penulisan. Moga bermanfaat . . Psst ; #eKatalogSahabatAtTaqwa  WAJIB Request tau dengan #SahabatAtTaqwaBERDAFTAR  . . #SahabatAtTaqwa  #BisnesKitaDakwahKita  #SemusimDiBarzakh  #KetikaAzazilBerputusAsa  #DIAgnosisFobia  #PBAKL2017SahabatAtTaqwa  #PBAKL2017  #eQuoteSahabatAtTaqwa  #regrann 
[ MATA HATI YANG KIAN BUTA ; JIWA YANG MATI ] 😒
.
Apabila menyebut neraka tidak terasa gerunnya ,
.
.
Apabila menyebut syurga tidak terasa akan nikmatnya.
.
.
Itu tanda hati yang sudah lama tak menangis
.
.
Mata hati yang kian buta
.
.
Dan jiwa yang mati
.
.
.

Petikan buku #HeadWithSerban2 .
.
.
@kedaibuku_ulatbuku
.
.
#SahabatAtTaqwa
#BisnesKitaDakwahKita
#Pbakl2017SahabatAtTaqwa
#Pbakl2017 #regrann
[ SEDARKAH YANG KITA SEDANG USAHAKAN HARTA DENGAN PENUH SEMANGAT UNTUK DI BAWA BERSAMA DI ATAS KAPAL YANG DI JAMIN AKAN KARAM ] 😒
.
Apabila di renungkan kembali, betul kah kita sedang mengumpul harta dan apabila sudah sampai masanya kita ingin bawa harta tersebut di atas kapal yang TELAH DI JAMIN akan karam sebelum berlayar.
.
Jawapanya IYA apabila kita meletak kan DUNIA di hadapan.
.
Berapa lama kita menghabis kan masa untuk MENCANTIK KAN muka dan tubuh badan kita, BERBANDING kita banyak kan membaca Al Quran dan bertaddabur maknanya.
.
Sedangkan jasad yang kita manja dan belai ini akan hancur di alam kubur; manakala Al Quran yang kita baca dari hati ini akan menjadi PEMBELA kita di sana
.
Yang mana lebih banyak kita risau kan dan peruntuk kan  masa yang lebih. 😒
.
Berapa banyak kita focuskan untuk fikiran dan uruskan hal DUNIA yang tak pernah akan habis, berbanding kita memikirkan hal akhirat yang semakin dekat dengan kita yang sangat panjang tempoh masanya. .

Hidup di dunia hanya 1 JAM setengah sahaja sekiranya ingin di banding dengan alam kubur , padang Mahsyar, Syurga dan Neraka.
.
Apabila kita terlalu cintakan dunia, beritahu pada diri kita, .
" Apa sangat yang kita nak ligan dunia ini, sekiranya ianya hanya  1 JAM SETENGAH SAHAJA.
.
Sabar sat sahaja untuk kehidupan yang lebih abadi.. . 
Belajar untuk mendoakan kebaikan buat semua orang , .
.
Belajar untuk sabar dalam ketaatan. .
Dan belajar untuk memaaf kan sahabat dan berlapang dada.
.

YAKIN dan PERCAYA setiap KEBAIKAN yang kita buat di dunia ini adalah HARTA yang tak ternilai. .
Ianya harta yang di Boleh di kumpulkan dan di JAMIN tidak akan karam. .
.
@kedaibuku_ulatbuku
.

#SahabatAtTaqwa
#BisnesKitaDakwahKita
#eQuoteSahabatAtTaqwa
#Pbakl2017SahabatAtTaqwa
#PsPbakl2017
#Pbakl2017 #regrann
[ SEDARKAH YANG KITA SEDANG USAHAKAN HARTA DENGAN PENUH SEMANGAT UNTUK DI BAWA BERSAMA DI ATAS KAPAL YANG DI JAMIN AKAN KARAM ] 😒 . Apabila di renungkan kembali, betul kah kita sedang mengumpul harta dan apabila sudah sampai masanya kita ingin bawa harta tersebut di atas kapal yang TELAH DI JAMIN akan karam sebelum berlayar. . Jawapanya IYA apabila kita meletak kan DUNIA di hadapan. . Berapa lama kita menghabis kan masa untuk MENCANTIK KAN muka dan tubuh badan kita, BERBANDING kita banyak kan membaca Al Quran dan bertaddabur maknanya. . Sedangkan jasad yang kita manja dan belai ini akan hancur di alam kubur; manakala Al Quran yang kita baca dari hati ini akan menjadi PEMBELA kita di sana . Yang mana lebih banyak kita risau kan dan peruntuk kan masa yang lebih. 😒 . Berapa banyak kita focuskan untuk fikiran dan uruskan hal DUNIA yang tak pernah akan habis, berbanding kita memikirkan hal akhirat yang semakin dekat dengan kita yang sangat panjang tempoh masanya. . Hidup di dunia hanya 1 JAM setengah sahaja sekiranya ingin di banding dengan alam kubur , padang Mahsyar, Syurga dan Neraka. . Apabila kita terlalu cintakan dunia, beritahu pada diri kita, . " Apa sangat yang kita nak ligan dunia ini, sekiranya ianya hanya 1 JAM SETENGAH SAHAJA. . Sabar sat sahaja untuk kehidupan yang lebih abadi.. . Belajar untuk mendoakan kebaikan buat semua orang , . . Belajar untuk sabar dalam ketaatan. . Dan belajar untuk memaaf kan sahabat dan berlapang dada. . YAKIN dan PERCAYA setiap KEBAIKAN yang kita buat di dunia ini adalah HARTA yang tak ternilai. . Ianya harta yang di Boleh di kumpulkan dan di JAMIN tidak akan karam. . . @kedaibuku_ulatbuku . #SahabatAtTaqwa  #BisnesKitaDakwahKita  #eQuoteSahabatAtTaqwa  #Pbakl2017SahabatAtTaqwa  #PsPbakl2017  #Pbakl2017  #regrann 
[ ILMU ALLAH ITU TIADA BERNOKHTAH ]
.
.
Semakin kita banyak membaca dan belajar, semakin kita rasa banyak ilmu baru yang kita pelajari. .
.
Sesungguhnya ilmu itu datang dari Pemilik Segala Ilmu ; ALLAH S.W.T
.
.
Kembali kan segala Pujian  kepada Allah yang Maha Mengetahui.
.
.
Teruskan mencari ilmu yang BERMANFAAT, selagi hayat dikandung badan. .
.
Asbab ianya antara HARTA  yang boleh di bawa sebagai bekalan kita di alam KUBUR KELAK. .
.
Insya Allah .
.
Review by πŸ‘‰ @kedaibuku_ulatbuku
.
.
#SahabatAtTaqwa
#BisnesKitaDakwahKita
#AkuBukanMalaikat2
#Obligasi 
#PBAKL2017SahabatAtTaqwa
#PBAKL2017
#eQuoteSahabatAtTaqwa #regrann
[ ILMU ALLAH ITU TIADA BERNOKHTAH ] . . Semakin kita banyak membaca dan belajar, semakin kita rasa banyak ilmu baru yang kita pelajari. . . Sesungguhnya ilmu itu datang dari Pemilik Segala Ilmu ; ALLAH S.W.T . . Kembali kan segala Pujian kepada Allah yang Maha Mengetahui. . . Teruskan mencari ilmu yang BERMANFAAT, selagi hayat dikandung badan. . . Asbab ianya antara HARTA yang boleh di bawa sebagai bekalan kita di alam KUBUR KELAK. . . Insya Allah . . Review by πŸ‘‰ @kedaibuku_ulatbuku . . #SahabatAtTaqwa  #BisnesKitaDakwahKita  #AkuBukanMalaikat2  #Obligasi  #PBAKL2017SahabatAtTaqwa  #PBAKL2017  #eQuoteSahabatAtTaqwa  #regrann 
[ BERTUAH MENJADI UMAT ISLAM ; #ASAH ; M/S 74 ]
.
Bertapa bertuahnya menjadi umat Islam. .
.
Bertebaran ke mana pun , .
.
Bila membawa cara hidup ISLAM, .
.
Kita secara tak langsung sedang ditimbuni PAHALA DAKWAH.
.
.

Orang lain terkesan, saham akhirat kita bertambah .
.
.

Syarat DAKWAH bukan hanya pada perkataan . .
.
Hatta  DIAM pun boleh menjadi 1 dakwah
.
.

Bagaimana, Nah , Ketika tiada kalimat yang baik untuk dituturkan, atau mahu mengawal marah

Pilihlah untuk DIAM
. 
Biarkan insan yang berhadapan kita berfikir atau barang sejenak merehatkan egonya. .
.
Akhirnya pertentangan tidak terus menegang dan  sesuatu hal yang lebih bermanfaat dapat dikerjakan. .
.
Di penghujung, dia menemui kemurnian islam.
.

Tidak kah kita berasa bertuah??? .
.
DAKWAH , biar sampai jatuh cinta !! .
Menuju DIA
.

Berpimpin ke syurga
.
.

Credit :  #Asah ( #AllahSuruhAkuHadam)
.
M/s : 74
.
.
@kedaibuku_ulatbuku
.
.

#SahabatAtTaqwa
#BisnesKitaDakwahKita
#SemusimDiBarzakh
#KetikaAzazilBerputusAsa
#DIAgnosisFobia
#PBAKL2017SahabatAtTaqwa
#Pbakl2017
#eQuoteSahabatAtTaqwa
[ BERTUAH MENJADI UMAT ISLAM ; #ASAH  ; M/S 74 ] . Bertapa bertuahnya menjadi umat Islam. . . Bertebaran ke mana pun , . . Bila membawa cara hidup ISLAM, . . Kita secara tak langsung sedang ditimbuni PAHALA DAKWAH. . . Orang lain terkesan, saham akhirat kita bertambah . . . Syarat DAKWAH bukan hanya pada perkataan . . . Hatta DIAM pun boleh menjadi 1 dakwah . . Bagaimana, Nah , Ketika tiada kalimat yang baik untuk dituturkan, atau mahu mengawal marah Pilihlah untuk DIAM . Biarkan insan yang berhadapan kita berfikir atau barang sejenak merehatkan egonya. . . Akhirnya pertentangan tidak terus menegang dan sesuatu hal yang lebih bermanfaat dapat dikerjakan. . . Di penghujung, dia menemui kemurnian islam. . Tidak kah kita berasa bertuah??? . . DAKWAH , biar sampai jatuh cinta !! . Menuju DIA . Berpimpin ke syurga . . Credit : #Asah  ( #AllahSuruhAkuHadam ) . M/s : 74 . . @kedaibuku_ulatbuku . . #SahabatAtTaqwa  #BisnesKitaDakwahKita  #SemusimDiBarzakh  #KetikaAzazilBerputusAsa  #DIAgnosisFobia  #PBAKL2017SahabatAtTaqwa  #Pbakl2017  #eQuoteSahabatAtTaqwa 
Tap 2x yg suah main kaya ini #klikbanjar #pbakl2017 #banjarmasinbungas
[ NOVEL SURIHATI EN PEMBUNUH ]
.
πŸ’°RM 30
.

Penulis : #HilalAsyraf
. " Ahli-ahli dunia gelap telah menggelarnya sebagai 'Izrail' kerana setiap kali organisasi dunia gelap tumbang,. Dialah yang MERAGUT 900 nyawa. .
.
.
Namun Faisal sudah rasa muak denga darah dan mula tawar hati meneruskan kehidupannya itu. .
.

Sedang kemelut jiwanya mencapai kemuncak, kenalan lamanya Amirah muncul. .
.
Faisal membuat tindakan drastik, melamarnya ketika itu juga. .
.
Berhajat Amirah menjadi surihatinya, menemaninya dan membantunya keluar dari kegelapan.
.
.

Pada masa yang sama, Organisasi Hitam, yang menaungi Faisal, mempunyai satu agenda rahsia yang bakal menggegarkan Malaysia.
.
.

Apakah Faisal akan berjaya menyelamatkan dirinya? .
πŸ“² 013 6452383 (link di bio)
.
.
http://rakbibliophile.wasap.my
.
.
COD #UTHM #UTM #KOTATINGGI
.
P/s : Sahabat dah ada buku #ArkitekJalanan dan #PelukisJalanan ke belum???
.
.
Antara buku WAJIB baca khusus nya sahabat yang masih sekolah dan melanjutkan pelajaran. .
.
Cepat - cepat Hubungi #SahabatAtTaqwaBERDAFTAR
.
.
Nak borong buku #BestSeller yang lain pun boleh 😁
.
.
Penaja Rasmi .
@eKatalogSahabatAtTaqwa
@eQuoteSahabatAtTaqwa
.
.
#SahabatAtTaqwa
#BisnesKitaDakwahKita
#Pbakl2017
#SuriHatiEnPembunuh
#Pemburu
#HikayatSatriaSatriaSejati
#BebaskanJiwaMu #hilalasyraf
[ NOVEL SURIHATI EN PEMBUNUH ] . πŸ’°RM 30 . Penulis : #HilalAsyraf  . " Ahli-ahli dunia gelap telah menggelarnya sebagai 'Izrail' kerana setiap kali organisasi dunia gelap tumbang,. Dialah yang MERAGUT 900 nyawa. . . . Namun Faisal sudah rasa muak denga darah dan mula tawar hati meneruskan kehidupannya itu. . . Sedang kemelut jiwanya mencapai kemuncak, kenalan lamanya Amirah muncul. . . Faisal membuat tindakan drastik, melamarnya ketika itu juga. . . Berhajat Amirah menjadi surihatinya, menemaninya dan membantunya keluar dari kegelapan. . . Pada masa yang sama, Organisasi Hitam, yang menaungi Faisal, mempunyai satu agenda rahsia yang bakal menggegarkan Malaysia. . . Apakah Faisal akan berjaya menyelamatkan dirinya? . πŸ“² 013 6452383 (link di bio) . . http://rakbibliophile.wasap.my . . COD #UTHM  #UTM  #KOTATINGGI  . P/s : Sahabat dah ada buku #ArkitekJalanan  dan #PelukisJalanan  ke belum??? . . Antara buku WAJIB baca khusus nya sahabat yang masih sekolah dan melanjutkan pelajaran. . . Cepat - cepat Hubungi #SahabatAtTaqwaBERDAFTAR  . . Nak borong buku #BestSeller  yang lain pun boleh 😁 . . Penaja Rasmi . @eKatalogSahabatAtTaqwa @eQuoteSahabatAtTaqwa . . #SahabatAtTaqwa  #BisnesKitaDakwahKita  #Pbakl2017  #SuriHatiEnPembunuh  #Pemburu  #HikayatSatriaSatriaSejati  #BebaskanJiwaMu  #hilalasyraf 
Lautan wajah alias wajah semuaπŸ˜„πŸ˜…#dongker2 #selfietime #lflπŸ’› #fff #likers #lf #likeme #followguys #f4follow#opak #pbakl2017 #skill #ekonomi #ekonomiislam
Dah nak hujung tahun mesti ada yang plan nak pergi bercuti kan? Tapi taktau nak pergi mana dan macam mana? Ni haa ada buku travelog yang boleh tolong korang. Ada juga tips2 yang disediakan dalam buku ni. Apalag jom beli sekarang! 
BUKU2 TRAVELOG
Krabi: Pergi Naik Bas, Balik Naik Tren (RM25)
Langtang Nepal (RM28)
Seoul dengan RM1,400 Je? (RM25)
Travelog Mr Traveller (RM25)
Travelog Mr Traveller2 (RM25)
Travelog Hj: Mr Traveller (RM25)
Travelog Sheffielder (RM25)

#bukufixi #opendropship #dropshipneeded #dropshipbuku #lejenpress #tukulchetak #terfaktab #dubookpress #ums #uitmdihatiku #um #umt #utm #kmns #kmpp #kms #kmt #unimas #bukudubook #bukubest #bestseller #bukuindie #bukuindiemalaysia #bukuislamik #PBAKL17 #PBAKL2017 #PestaBuku #BookFair17 #PestaBuku17 #bukutravelog #bukubest
Dah nak hujung tahun mesti ada yang plan nak pergi bercuti kan? Tapi taktau nak pergi mana dan macam mana? Ni haa ada buku travelog yang boleh tolong korang. Ada juga tips2 yang disediakan dalam buku ni. Apalag jom beli sekarang! BUKU2 TRAVELOG Krabi: Pergi Naik Bas, Balik Naik Tren (RM25) Langtang Nepal (RM28) Seoul dengan RM1,400 Je? (RM25) Travelog Mr Traveller (RM25) Travelog Mr Traveller2 (RM25) Travelog Hj: Mr Traveller (RM25) Travelog Sheffielder (RM25) #bukufixi  #opendropship  #dropshipneeded  #dropshipbuku  #lejenpress  #tukulchetak  #terfaktab  #dubookpress  #ums  #uitmdihatiku  #um  #umt  #utm  #kmns  #kmpp  #kms  #kmt  #unimas  #bukudubook  #bukubest  #bestseller  #bukuindie  #bukuindiemalaysia  #bukuislamik  #PBAKL17  #PBAKL2017  #PestaBuku  #BookFair17  #PestaBuku17  #bukutravelog  #bukubest 
Koleksi buat para medik (yang tak para pun boleh jugak beli apedehal) 
UPDATE TERBARU  PENERBIT: KATA-PILAR
Alkisah Doktor Kolget (RM25)
Cakar Ayam Seorang Doktor (RM27)
Cakar Ayam Seorang Doktor 2 (RM28)
Cakar Ayam Seorang Doktor 3 (RM30)
Misi Impossible (RM30)
V for Veterinar (RM25)

Nak beli boleh whatsapp sekarang (link di bio)

#bukufixi #opendropship #dropshipneeded #dropshipbuku #lejenpress #tukulchetak #terfaktab #dubookpress #ums #uitmdihatiku #um #umt #utm #kmns #kmpp #kms #kmt #unimas #bukudubook #bukubest #bestseller #bukuindie #bukuindiemalaysia #bukuislamik #PBAKL17 #PBAKL2017 #PestaBuku #BookFair17 #PestaBuku17
Koleksi buat para medik (yang tak para pun boleh jugak beli apedehal) UPDATE TERBARU PENERBIT: KATA-PILAR Alkisah Doktor Kolget (RM25) Cakar Ayam Seorang Doktor (RM27) Cakar Ayam Seorang Doktor 2 (RM28) Cakar Ayam Seorang Doktor 3 (RM30) Misi Impossible (RM30) V for Veterinar (RM25) Nak beli boleh whatsapp sekarang (link di bio) #bukufixi  #opendropship  #dropshipneeded  #dropshipbuku  #lejenpress  #tukulchetak  #terfaktab  #dubookpress  #ums  #uitmdihatiku  #um  #umt  #utm  #kmns  #kmpp  #kms  #kmt  #unimas  #bukudubook  #bukubest  #bestseller  #bukuindie  #bukuindiemalaysia  #bukuislamik  #PBAKL17  #PBAKL2017  #PestaBuku  #BookFair17  #PestaBuku17 
[ MEMBACANYA MENITISKAN AIR MATA , #LAPISLAPISKEBERKAHAN ] 😒
.
P/s : LIMITED 3 NASKAH sahaja 😒
. "Mungkin bukan hidup yang paling bahagia, melainkan hidup yang paling berkah. .
.
.
Berkah dengan segala aroma, bentuk, warna, reraba, dan rasa."
.
.

Saat buku ini mulai promo untuk terbit saya sudah mengincar ingin membeli, .
.
.
Alhamdulillah tak ada kecewa setelah membacanya. Buku setebal 517 halaman ini mengajarkan banyak hikmah, cerita, sejarah dan makna. .
.
.
Membacanya seakan membuat kita menyelami kisah-kisah sejarah penuh hikmah. .
.
.
Membacanya berusaha mengambil semangat para ulama untuk mencari ilmu, mencari keberkahan dari ilmu. .
.
.
Membacanya membuat kita belajar bagaimana mengemudi hati ke jalan yang lurus menuju Pencipta. .
.
Membacanya memberikan pemahaman bagaimana mencari yang halal sebagai akar kebaikan. .
.
Membacanya menitiskan air mata, berharap bertambahnya ilmu dan keteguhan hati untuk terus berjalan menuju Allah.
.
.
Review by Ismi Rosmawati (Goodread.com )
.
.
P/s ; Ini antara buku LIMITED di HQ @SahabatAtTaqwa
.
.
Moga kalian antara insan BERTUAH dan TERAWAL untuk memiliki buku ini .
.
.
Insya Allah 😁
.
.
Psst ; #eKatalogSahabatAtTaqwa WAJIB Request tau dengan #oolatbookoo #SahabatAtTaqwaBERDAFTAR di SG
.
.
#SahabatAtTaqwa #SahabatAtTaqwaSG
#BisnesKitaDakwahKita
#SemusimDiBarzakh
#KetikaAzazilBerputusAsa
#DIAgnosisFobia
#PBAKL2017
#PBAKL2017SahabatAtTaqwa
[ MEMBACANYA MENITISKAN AIR MATA , #LAPISLAPISKEBERKAHAN  ] 😒 . P/s : LIMITED 3 NASKAH sahaja 😒 . "Mungkin bukan hidup yang paling bahagia, melainkan hidup yang paling berkah. . . . Berkah dengan segala aroma, bentuk, warna, reraba, dan rasa." . . Saat buku ini mulai promo untuk terbit saya sudah mengincar ingin membeli, . . . Alhamdulillah tak ada kecewa setelah membacanya. Buku setebal 517 halaman ini mengajarkan banyak hikmah, cerita, sejarah dan makna. . . . Membacanya seakan membuat kita menyelami kisah-kisah sejarah penuh hikmah. . . . Membacanya berusaha mengambil semangat para ulama untuk mencari ilmu, mencari keberkahan dari ilmu. . . . Membacanya membuat kita belajar bagaimana mengemudi hati ke jalan yang lurus menuju Pencipta. . . Membacanya memberikan pemahaman bagaimana mencari yang halal sebagai akar kebaikan. . . Membacanya menitiskan air mata, berharap bertambahnya ilmu dan keteguhan hati untuk terus berjalan menuju Allah. . . Review by Ismi Rosmawati (Goodread.com ) . . P/s ; Ini antara buku LIMITED di HQ @SahabatAtTaqwa . . Moga kalian antara insan BERTUAH dan TERAWAL untuk memiliki buku ini . . . Insya Allah 😁 . . Psst ; #eKatalogSahabatAtTaqwa  WAJIB Request tau dengan #oolatbookoo  #SahabatAtTaqwaBERDAFTAR  di SG . . #SahabatAtTaqwa  #SahabatAtTaqwaSG  #BisnesKitaDakwahKita  #SemusimDiBarzakh  #KetikaAzazilBerputusAsa  #DIAgnosisFobia  #PBAKL2017  #PBAKL2017SahabatAtTaqwa 
[ ALLAH ITU TUHAN , KITA ADALAH HAMBA ; TETAPI ALLAH LAYAN KITA SEPERTI RAJA - RAJA ] 😒
.

Sharing by 
Ustaz @EbitLew
.
Allah itu Tuhan, kita ini HAMBA, .

Tetapi Allah layan kita macam Raja-raja.
.

Apabila kita buat salah, Allah ampun kan bila kita minta maaf.
.

Walaupun kita buat dosa, Allah masih bagi kita nikmat. .

Walaupun kita tak buat suruhan Allah, Allah masih bagi apa yang kita perlukan .

Sedangkan kita ini hamba, dan Allah itu Tuhan. .

Allah selalu tekan kan yang Allah ni sangat 2 sayang kat kita. .

Sebelum kita baca Al quran di setiap surah, .

Allah beritahu .

Bismillahhirahmannirahim .

Dengan Nama Allah yang Maha PENGASIH dan PENYAYANG. .

Sebelum Allah nak beritahu suruhan dan larangan, .

Allah bagi tahu dahulu yang Allah sangat sayang dan kasih pada kita. .

Di setiap surah kecuali surah At Taubah. .

Betapa kasih dan sayang nya Allah pada kita dan Allah mention dan gambar kan kasih sayang ini. .

Cuba kita tanya diri kita, pernah kah kita ucapkan dan lafaz kan yang kita sayang dan kasih kat Allah. .
.

Ucap lah sebanyak nya yang kita sangat sayang dan kasih pada Allah. .
.

Ianya sumber kekuatan untuk buat kebaikan. .

Insya Allah .
.
@eQuoteSahabatAtTaqwa
.

#AllahSayangKitaSemua
#KitaSayangAllah
#SahabatAtTaqwa
#BisnesKitaDakwahKita
#EbitLew
#eQuoteSahabatAtTaqwa
#Pbakl2017SahabatAtTaqwa
#Pbakl2017
[ ALLAH ITU TUHAN , KITA ADALAH HAMBA ; TETAPI ALLAH LAYAN KITA SEPERTI RAJA - RAJA ] 😒 . Sharing by Ustaz @EbitLew . Allah itu Tuhan, kita ini HAMBA, . Tetapi Allah layan kita macam Raja-raja. . Apabila kita buat salah, Allah ampun kan bila kita minta maaf. . Walaupun kita buat dosa, Allah masih bagi kita nikmat. . Walaupun kita tak buat suruhan Allah, Allah masih bagi apa yang kita perlukan . Sedangkan kita ini hamba, dan Allah itu Tuhan. . Allah selalu tekan kan yang Allah ni sangat 2 sayang kat kita. . Sebelum kita baca Al quran di setiap surah, . Allah beritahu . Bismillahhirahmannirahim . Dengan Nama Allah yang Maha PENGASIH dan PENYAYANG. . Sebelum Allah nak beritahu suruhan dan larangan, . Allah bagi tahu dahulu yang Allah sangat sayang dan kasih pada kita. . Di setiap surah kecuali surah At Taubah. . Betapa kasih dan sayang nya Allah pada kita dan Allah mention dan gambar kan kasih sayang ini. . Cuba kita tanya diri kita, pernah kah kita ucapkan dan lafaz kan yang kita sayang dan kasih kat Allah. . . Ucap lah sebanyak nya yang kita sangat sayang dan kasih pada Allah. . . Ianya sumber kekuatan untuk buat kebaikan. . Insya Allah . . @eQuoteSahabatAtTaqwa . #AllahSayangKitaSemua  #KitaSayangAllah  #SahabatAtTaqwa  #BisnesKitaDakwahKita  #EbitLew  #eQuoteSahabatAtTaqwa  #Pbakl2017SahabatAtTaqwa  #Pbakl2017 
Dengar cerita pemenang Ke Kota Sastera PBAKL 2017 dah diketahui.

Tunggu pengumuman saja.

#kekotasastera #pbakl2017 #LIGA
Secara tidak disengaja Hp kakak panitia PBAK merekam video berdurasi singkat ini di sela 2 acara UKM FIRE 5 / seni pengenalan unit kegiatan mahasiswa serta pementasan & pertunjukan spektakuler.

#pbakl2017#kelompoksusilobambangyudhoyono#ukmfair2017#iainsurakarta#keçe.